رئیس ستاد انتخابات خراسان رضوی: درخواست داشته‌ایم زمان اخذ رأی در استان تمدید شود پوشش گسترده شبکه پهپادی ارتش جمهوری اسلامی در مرزهای شرقی کشور + ویدئو تهدید گروه‌های وهابی، داعش، منافقین و سلطنت‌طلبان علیه برگزاری انتخابات در خراسان‌رضوی ویدئو| حال‌وهوای مردم مناطق مختلف مشهد در پای صندوق‌های رأی دور دوم انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری رئیس کمیته فناوری ستاد انتخابات خراسان‌رضوی: بیش از ۹۹ درصد استعلامات، به صورت آنلاین انجام می‌شود + فیلم ریشی سوناک استعفا کرد مادر شهید «دانیال رضازاده» و همسر شهید «رسول دوست‌محمدی» در انتخابات ریاست‌جمهوری در مشهد شرکت کردند (۱۵ تیر ۱۴۰۳) رئیس کمیته وضعیت و رصد انتخابات مشهد: بیشترین تماس با مرکز پاسخگویی تلفنی انتخابات، درخواست شعبه سیار بوده است رئیس بازرسی انتخابات خراسان‌رضوی: رعایت اصل بی‌طرفی عوامل اجرایی یکی از شاخص‌های ارزیابی ماست + فیلم اطلاعیه شماره ۱۸ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) آیت‌الله علم‌الهدی در خطبه‌های نمازجمعه مشهد: آنچه سرنوشت شما را تعیین می‌کند، مرحله دوم انتخابات است جانشین منطقه پدافند هوایی شمال شرق ارتش: حضور پرشور مردم در انتخابات نشانه افزایش اعتماد مردم به نظام است اطلاعیه شماره ۱۷ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: مشارکت حداکثری مردم منجربه افزایش کارآمدی نظام می‌شود اطلاعیه شماره ۱۶ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) فرماندار مشهد: با مداخله‌گران در امر انتخابات، برخورد خواهد شد + فیلم اطلاعیه شماره ۱۵ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۴ ستاد انتخابات کشور (۱۵ تیر ۱۴۰۳) اطلاعیه شماره ۱۳ ستاد انتخابات کشور | اخذ رأی با کارت‌های ملی قدیمی امکان‌پذیر نیست سعید جلیلی رأی خود را در قرچک به صندوق انداخت (۱۵ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

عزم دولت سیزدهم برای احیای شورا‌های عالی

  • کد خبر: ۸۹۹۱۸
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۸
عزم دولت سیزدهم برای احیای شورا‌های عالی
شورا‌های عالی از ظرفیت‌های مهم در نظام حکمرانی ایران است در این گزارش روند از سرگیری جلساتی که در دولت قبل به محاق فراموشی سپرده شده بود را بررسی کرده‌ایم.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخورداری از شأن تقنینی، نظارتی و هماهنگی و ساختار فراقوه‌ای شورا‌های عالی، جایگاهی را به این شورا‌ها در نظام حقوقی کشور بخشیده است که می‌توانند در بسیاری از مشکلات و معضلات مزمن کشور گره‌گشایی کنند و بسیاری از نقاط کور سیاست‌گذاری در کشور را تحت پوشش نظام حکمرانی کشور در‌بیاورند.

در‌راستای بررسی اقدامات صورت‌گرفته در دولت سیزدهم، یکی از تفاوت‌های چشمگیر که با در‌نظر‌گرفتن همین مدت صدروزه مشهود است، این است که حجت الاسلام سید‌ابراهیم رئیسی نسبت‌به رئیس‌جمهور سابق، اهتمام بیشتری به تشکیل جلسات شورا‌های عالی، آن هم به ریاست شخص خود داشته و این موضوعی است که تفاوت آن در قیاس با دولت یازدهم و دوازدهم به چشم می‌خورد.

تفاوت حضور در جلسات «شورای عالی انقلاب فرهنگی»

برای نمونه، اولین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت یازدهم که به ریاست روحانی برگزار شد، مربوط به ۲۶‌شهریور‌۱۳۹۲ می‌شود و تا پایان آذر همان سال، این شورا چهار مرتبه تشکیل جلسه می‌دهد؛ این در‌حالی است که جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت سیزدهم برای اولین‌بار ۱۶‌شهریور۱۴۰۰ به ریاست رئیسی تشکیل شد و با‌توجه‌به اینکه هنوز آذر به پایان نرسیده، تا این لحظه پنج‌جلسه این شورا با حضور شخص رئیس‌جمهور تشکیل شده است.

شورای عالی فضای مجازی

شورای عالی فضای مجازی نیز از‌جمله شورا‌هایی است که تا این لحظه سه‌بار به ریاست رئیس‌جمهور دولت سیزدهم تشکیل جلسه داده که اولین جلسه آن در تاریخ ۲۳‌شهریور۱۴۰۰ بوده است. اما رئیس‌جمهور دولت یازدهم در این بازه زمانی تنها یک جلسه را آن هم در تاریخ ۱۱‌آبان سال‌۹۲ به شورای عالی فضای مجازی اختصاص داده بود.

شورای عالی آموزش و پرورش

شورای عالی آموزش‌و‌پرورش، شورایی است که ۲۹‌شهریور، اولین‌بار به ریاست رئیسی تشکیل جلسه داد، در‌حالی‌که بررسی‌ها نشان می‌دهد در ۱۰۰‌روز اول دولت روحانی، هیچ جلسه‌ای از شورای عالی آموزش‌و‌پرورش به ریاست رئیس‌جمهور برگزار نشده بود.

شورای عالی مسکن

۱۰‌مهر۱۴۰۰، رئیسی در سفری به کهگیلویه‌و بویر‌احمد، از تشکیل جلسه شورای عالی مسکن در روز‌های آتی خبر داد و بلافاصله پس از آن یعنی ۱۴مهر این جلسه به ریاست او تشکیل شد. دومین جلسه این شورا نیز، ۲۵‌آبان بود که رئیس‌جمهور، ریاست آن را برعهده داشت. بررسی تعداد جلسات این شورا در ۱۰۰‌روز اول دولت روحانی، نشان می‌دهد هیچ جلسه‌ای از شورای عالی مسکن به ریاست رئیس‌جمهور دولت یازدهم برگزار نشده است.

شورای عالی آب

۶‌آبان‌۹۲، روحانی در چهارمین کنگره سراسری خانه کشاورز اعلام کرد: «صبح فردا شورای عالی آب بعد از سالیان درازی که تعطیل بوده است، با ریاست رئیس‌جمهور تشکیل جلسه خواهد داد.» ۷‌آبان طبق وعده روحانی، این جلسه تشکیل شد، اما در جلسه دوم آن، خبری از حضور روحانی نبود و این‌بار جلسه به ریاست اسحاق جهانگیری تشکیل شد. در دولت سیزدهم نیز، سید‌ابراهیم رئیسی ۲۵‌مهر‌۱۴۰۰ از دستور تشکیل شورای عالی آب خبر داد و ۴‌آبان، این دستور عملیاتی و جلسه این شورا به ریاست او برگزار شد.

شورای عالی اشتغال

شورای عالی اشتغال از‌جمله شورا‌هایی است که در مدت ۱۰۰‌روز اول دولت روحانی، تنها به ریاست جهانگیری و در تاریخ ۲۲‌مهر ۹۲ تشکیل شد؛ این د‌رحالی است که رئیسی بر‌خلاف دولت قبل، اولین جلسه این شورا را ۶‌آبان۱۴۰۰ به ریاست خود برگزار کرد.

شورای عالی مناطق آزاد

شورای عالی مناطق آزاد تجاری‌صنعتی و ویژه اقتصادی، از‌جمله شورا‌هایی است که در ۱۰۰‌روز اول دولت روحانی نه به ریاست رئیس‌جمهور و نه به ریاست جهانگیری تشکیل جلسه داد، در‌حالی‌که در بازه ۱۰۰‌روزه دولت سید ابراهیم رئیسی، این شورا در ۳۰‌آبان به ریاست رئیس‌جمهور برگزار شد.

شورای عالی فضایی

همچنین در آخرین جلسه، رئیس‌جمهور، پنجم آذر در جلسه شورای عالی فضایی شرکت کرد. این اولین جلسه شورای عالی فضایی بعد از ۱۰ سال است. در طول هشت سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم، جلسه شورای فضایی تشکیل نشد.

نتیجه‌گیری

آنچه از این مقایسه قابل استنباط و استناد است، این است که رئیسی به‌عنوان رئیس سیزدهمین دولت، نسبت‌به رئیس‌جمهور سابق، اهتمام بیشتری برای تشکیل شورا‌های عالی داشته است. جمع‌بندی تشکیل جلسات شورا‌های عالی در یک بازه زمانی مشخص نشان می‌دهد که حسن روحانی ریاست هشت‌جلسه مربوط به شورا‌های عالی را بر‌عهده داشته است و سه جلسه دیگر با ریاست معاون اول او برگزار شد و در‌مقابل، رئیسی، تا این لحظه ۲۱ جلسه شورای عالی را مدیریت کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->