مرتضی اخوان | شهرآرانیوز؛ از ۷تیر۱۳۹۷ تا ۱۲آذر ۱۴۰۰؛ این فاصله تاریخی ۲ خداحافظی ستاره مشهدی از تیم ملی و بعد از آن دنیای فوتبال است. خداحافظیهایی که اولی با نامه اینستاگرامی رضا قوچاننژاد عیان شد و دومی فعلا با ادعای «Retired» سایت معتبر ترانسفرمارکت! لفظ «Retired» که در بخش بیوگرافی صفحه مربوط به ستاره مشهدی این سایت آمده، بهمعنای بازنشسته است و معمولا وقتی مورد استفاده قرار میگیرد که بازیکنی بازنشسته شده باشد.
البته ممکن است این اقدام ترانسفرمارکت که از قضا موردتوجه رسانههای خبری جهان نیز قرار گرفته و از آن بهعنوان «خداحافظی گوچی» یاد شده است، صرفا بهدلیل دورشدن این بازیکن از میادین و بدونتیمماندنش در فصل جاری باشد. باوجوداین رضا قوچاننژاد تا شامگاه جمعه هیچ موضعی دراینباره نگرفته است و این بهمعنای تأیید خبر مذکور قلمداد میشود.
رضا قوچاننژاد در خانوادهای کاملا ورزشی و در شهر مشهد به دنیا آمد؛ ستارهای که خیلی زود و در همان کودکی بههمراه خانواده راهی سرزمین لالههای نارنجی شد تا در آنجا استعداد فوتبالیاش را کشف کند و حتی در مقاطع پایه در تیم ملی فوتبال هلند به میدان برود. قوچان نژاد، ستاره ریزنقش خط آتش فوتبال شد و در تیمهای ملی زیر ۱۶تا۱۹سال هلند هم به میدان رفت. بااینهمه رضای ایرانی در بزرگسالی بهعنوان سرباز پیراهن ملی به ایران آمد و با دعوت کارلوس کیروش، پیراهن تیم ملی ایران را پوشید.
«هیرنفین» برای ستاره مشهدی تنها یک باشگاه هلندی نبود. این باشگاه برای قوچاننژاد یک هویت و یک موفقیت به حساب میآید. بازیکنی که در ۲ دوره حضورش در این تیم بهترین روزهای فوتبال باشگاهیاش را سپری کرد. قوچاننژاد فوتبال حرفهای را از باشگاه هیرنفین شروع کرد و بعد از آن در طول ۱۵سال حضورش در مستطیل سبز برای باشگاههای زیادی ازجمله ایگلز، امن، کامبور، سنت ترویدنس، استاندارد لیژ، چارلتوناتلتیک، الکویت، الوکره، آپوئل نیکوزیا، سیدنی و بالاخره زووله به میدان رفت، اما هیچکجا برایش هیرنفین نشد. باشگاهی که در آن به بهترین افتخارات دوران فوتبال حرفهایاش رسید. قوچاننژاد با هیرنفین قهرمان جام حذفی هلند شده و در بازگشت مجددش به این باشگاه بازیکن سال این تیم شد.
ملیپوش اسبق تیم ملی فوتبال ایران با دعوت کیروش به ایران آمد و توانست با عملکردش دلهای ایرانیان را تسخیر کند. پسر مشهدی تیم ملی درست شبیه خداداد عزیزی، همشهریاش، در راه جامجهانی تاریخساز شد. او در مقدماتی جامجهانی ۲۰۱۴ برزیل در خاک کرهجنوبی فراری عزیزیوار انجام داد و با گل تاریخیاش ایران را به جامجهانی آرزوها رساند. گوچی در جامجهانی هم گل زد تا بیش ازپیش در یادها باقی بماند. آمار ۱۷ گل در ۴۴ بازی ملی برای قوچاننژاد درحالی به ثبت رسید که عمده گلهایش برای تیم ملی از ارزش ویژهای برخوردار و بهاصطلاح گرهگشا بود.
در طی این سالها و بهویژه بعد از آمدن قوچاننژاد به فوتبال ملی، بسیاری از تیمهای بزرگ فوتبال ایران از سرخابیها گرفته تا تراکتور و ذوبآهن درپی جذب این بازیکن بودند؛ اما قوچاننژاد هرگز برای بازی در عرصه باشگاهی به ایران نیامد. گفته میشود یکی از دلایل جدی این مسئله نیز مخالفت همسرش بوده است. باوجوداین، هنوز هم این احتمال وجود دارد که قوچاننژاد با راضیکردن همسرش دستکم برای یکیدو فصل به فوتبال باشگاهی ایران بیاید.