پایان مأموریت دزد «ضبط و آچار» در خیابان‌های مشهد (۱۷ مهر ۱۴۰۴) کاظمی عنوان کرد: افزایش ۶۷ درصدی بودجه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۴ خبر جدید در خصوص واریز معوقات حقوق بالای ۲۰ میلیون تومان بازنشستگان تأمین اجتماعی (۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش شدت وزش باد (پنجشنبه، ۱۷ مهر ۱۴۰۴) شرایط بهره‌برداری مادران شاغل از کاهش سن بازنشستگی چگونه است؟ ناگفته‌های رئیس سازمان بهزیستی از جنگ ۱۲ روزه | روایت اعلام آمادگی ۲۲ هزار پزشک متخصص برای خدمت رایگان در عرض ۲۴ ساعت! درباره مجله «پست و تلگراف» که توسط اداره پست ایران منتشر شده است | اولین نشریه اداراتی ایران مددجویان در راه خانه بخت | آیین اهدای ۳۱۳ سری جهیزیه به زوجین تحت پوشش بهزیستی در خراسان رضوی برگزار شد آیا کودک بدغذا به مکمل نیاز دارد؟ چرا نباید چایی را دوباره گرم کرد؟ شهادت مأمور پلیس مواد مخدر در جاده زاهدان _ نهبندان + (۱۷ مهر ۱۴۰۴) معوقات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه‌زمانی پرداخت می‌شود؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۷ مهرماه ۱۴۰۴) | فعلاً خبری از بارش باران نیست نقش کلیدی ژنتیک در درمان کودکان ناکامی در استفاده از موتورسیکلت‌های برقی در ناوگان پستی خراسان رضوی پیش‌بینی هواشناسی کشور (۱۷ مهر ۱۴۰۴) | ورود سامانه بارشی به کشور در اوایل هفته آینده مشهد ۱۰۰۰ پرستار کم دارد | کمبود ۴۰ درصدی پرستار در مراکز درمانی شهر رئیس سازمان بهزیستی کشور: مدارس، کانون جدید فرهنگی و اجتماعی محلات می‌شوند | طرح «سلام»، مقدمه خدمات جدید به اقشار مختلف مردم تشریح اولویت‌های سازمان تأمین اجتماعی | طرح‌هایی برای عبور از ناترازی و توازن مالی در حال اجراست گلایه از  صف‌های طولانی ام آرآی در مشهد  | فقط ۱۹ دستگاه برای چند میلیون نفر هر دمنوشی درمان نیست | هشدار پزشک طب سنتی درباره مصرف خودسرانه دارو‌های گیاهی شربت سرفه ساخت هند کودکان را می‌کشد؛ نخورید! آمار ازدواج و طلاق طی شش‌ماهه نخست ۱۴۰۴ در خراسان‌رضوی | ازدواج اوج گرفت، طلاق عقب‌نشینی کرد مشهد، میزبان اولین مرکز «مهر و گفت‌و‌گو» | اجرای آزمایشی طرح ملی «سلام» در منطقه قاسم‌آباد مشهد + فیلم (۱۷ مهر ۱۴۰۴) بدهی ۷۰ هزار میلیارد تومانی دولت به تأمین‌اجتماعی بابت هزینه درمان | چرا مصوبه سران قوا اجرا نمی‌شود؟ سیگار کشیدن خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش می‌دهد معطلی ۶ماهه بازنشستگان تأمین‌اجتماعی برای دریافت معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ و بیمه تکمیلی آزمون کارشناسان رسمی دادگستری سال ۱۴۰۴ برگزار شد (۱۷ مهر) شهادت مامور مبارزه با مواد مخدر در درگیری با قاچاقچیان مسلح در محور نهبندان - زاهدان (۱۶ مهر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

وضعیت بحرانی آلودگی هوا/ مرگ ۴ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا

  • کد خبر: ۹۰۶۱
  • ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۹
وضعیت بحرانی آلودگی هوا/ مرگ ۴ میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا
آلودگی هوا چهارمین علت مرگ و میر در جهان است. این شاخص پس از فشار خون، خطرات رژیم غذایی و دخانیات به عنوان کشنده‌ترین عامل در جهان شناخته می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، چند روزی است که مجددا موج جدید آلودگی هوا به پایتخت رسیده و باعث تعطیلی برخی مدارس شده است. معضلی که همواره باعث دردسر ایرانی‌ها شده و مشکلات فراوانی را برایشان به وجود می‌آورد. با این حال، مانند سال‌های قبل مسئولین هیچ اقدام جدی برای مبارزه با این معضل نمی‌کنند. گویی هیچ کس متوجه نیست که آلودگی هوا چه مشکل جدی و خطرناکی است. به همین دلیل، در این گزارش سعی داریم برخی وجوه کمتر شناخته شده از این قاتل خاموش را معرفی کنیم تا شاید نگرانی‌ها و اقدامات در مورد این امر بیشتر شود.

آلودگی هوا؛ چهارمین علت مرگ در جهان
بر اساس آخرین آمار مرکز تحقیقاتی سلامت جهانی (WHO) حدود ۹۲ درصد از مردم جهان در مناطقی زندگی می‌کنند که شاخص آلودگی هوا در آن‌ها بیش از حد مجاز است.

آلودگی هوا چهارمین علت مرگ و میر در جهان است. این شاخص پس از فشار خون، خطرات رژیم غذایی و دخانیات به عنوان کشنده‌ترین عامل در جهان شناخته می‌شود. بر اساس آمار، حدود ۶.۵ میلیون مرگ و میر سالانه به این شاخص ارتباط دارد. یعنی حدودا ۱۱.۶ درصد از نرخ مرگ جهانی مستقیما به آلودگی هوا مرتبط است. این تعداد فوتی بیش از تعداد افراد فوت شده به علت ویروس HIV یا درگیری‌های نظامی است.

نکته شوکه کننده این است که از این تعداد، حدودا ۴ میلیون به علت آلودگی هوا در فضای بسته از دنیا رفته اند. شاید باور این نکته سخت باشد، اما گاز‌های خانگی تاثیر بسیار زیادی در آلودگی هوا دارند. در حقیقت، میزان زیادی از غلظت آلودگی به علت عدم دسترسی خانوار‌ها به سوخت خانگی مناسب به وجود می‌آید. طبق آمار، حدود ۳ میلیون خانوار در جهان به سوخت مناسب خانگی دسترسی ندارند. این امر باعث شده آمار مرگ و میر حاصل از آلودگی داخل خانه و فضای بسته بیش از پیش بالا برود.

تاثیر آلودگی هوا فقط به صورت مستقیم نیست. بر اساس تحقیق یک مرکز علمی، آلودگی هوا نقش اصلی را در نابودی گیاهان و فضای سبز جهان دارد. این عامل بدون شک باعث تغییر آب و هوای جهانی، افزایش گرما، کاهش بارش‌ها و در نتیجه افزایش نرخ مرگ و میر می‌گردد. بنابراین، می‌توان آلودگی هوا را علت مرگ و میر حاصل از همه این حوادث و فجایع دانست.

آلوده‌ترین مناطق دنیا؛ وضعیت ایران چگونه است؟
حدود ۹۴ درصد از مناطق آلوده جهان در کشور‌های در حال توسعه و جهان سوم قرار دارند. شمال و مرکز آفریقا، خاورمیانه، شرق اروپا، هند و چین از جمله مراکز اصلی آلودگی هستند. شمال روسیه (سیبری)، آمریکا و کانادا و همچنین استرالیا از جمله مناطقی هستند که شاخص آلودگی در آن‌ها پایین است.

در میان کشورها، هند و چین وضع به مراتب وخیم تری دارند. بر اساس گزارش چند سال پیش WHO، هر ساله حدود یک میلیون چینی به علت آلودگی هوا از دنیا می‌روند. این عدد در هند کمتر است. در سال ۲۰۱۲ حدود ۶۰۰ هزار هندوستانی به علت آلودگی هوا از دنیا رفتند. عددی که هر چند از نرخ چین کمتر است، اما باز همه را شوکه می‌کند. بعد از چین و هند، اوکراین و شرق اروپا به عنوان آلوده‌ترین مناطق جهان شناخته می‌شوند. بعد از این‌ها هم برخی کشور‌های آمریکای جنوبی و مناطقی در خاورمیانه من جمله ایران و عربستان قرار دارند.

همچنین آلوده‌ترین شهر‌های جهان هم در هند قرار دارند. از ۲۰ شهر آلوده جهان، ۱۵ شهر در هندوستان قرار دارد و سایر شهر‌های آلوده هم در کشور‌هایی مثل چین و بنگلادش و پاکستان که اطراف هند قرار دارند، واقعند.

وضعیت کشورمان ایران در طول این چند سال نسبتا بدتر شده است. دو نقشه زیر وضعیت آلودگی در سال ۲۰۱۲ و ۲۰۱۸ را نشان می‌دهد. با بررسی این دو نقشه می‌توان دریافت که میانگین آلودگی ایران در طول این چند سال بالاتر رفته و ایران اکنون جزء مناطق واقعا آلوده جهان قرار دارد.

کشور‌های سبز دنیا هم قرمز شده اند؛ آمریکای ترامپ، آلوده‌تر از همیشه
طی چند سال اخیر وضعیت در مناطق به اصطلاح سبز دنیا هم تغییر کرده است. شمال و مرکز اروپا دچار بحران آلودگی شده است. طبق گزارش دویچه ووله، در اروپا، سالانه فقط حدود ۴۰۰ هزار انسان به علت آلودگی هوا می‌میرند. این آمار نه فقط به کشور‌های شرق اروپا بلکه به اسپانیا، فرانسه و اسپانیا هم که تا پیش از این مشکلی در زمینه آلودگی هوا نداشتند، مربوط می‌شود.

وضعیت در آمریکا نیز خیلی مناسبت‌تر نیست. با خروج ترامپ از توافق نامه پاریس، شاخص آلودگی هوای ایالات متحده آمریکا به سرعت بالا رفت. هم اکنون برخی ایالات آمریکا رکورد آلودگی در قاره آمریکای شمالی را شکسته اند. این آلودگی‌ها به خصوص در مناطق شرقی ایالات متحده وضعیت بغرنج‌تری دارد. نقشه زیر شاخص آلودگی هوا را در سال جاری در ایالات آمریکا نشان می‌دهد:

هزینه آلودگی هوا؛ سه راه حل برای جلوگیری از آلودگی
طبق مطالعه بانک جهانی آلودگی هوا هزینه بسیاری برای دولت‌ها و جهان به وجود آورده است. طبق آمار، حدود ۲۲۵ میلیارد دلار از درآمد طبقه کارگر و متوسط سالانه در حال هزینه شدن برای آلودگی هوا است.

بر اساس مطالعه مرکز سلامت جهانی (WHO) دولت‌ها مسئول مستقیم آلودگی هوا هستند. آن‌ها برای جلوگیری از این رویداد سه اقدام ضرب العجلی و بلند مدت باید بکنند. این سه اقدام بدین شرح است:

الف. کاشت مراتع و باغ‌ها در حومه شهر‌ها

ب. توقف تردد خودرو‌های بی کیفیت و دودزا

ج. جلوگیری از انتشار گاز‌های خطرناک و تنظیم کارخانه‌ها

کدام آلاینده‌ها از همه خطرناک‌ترند؟
بر اساس گزارش مرکز تحقیقاتی بلک اسمیت آلودگی سرب ناشی از استخراج معدن، ذوب فلزات و بازیافت (مربوط به باطری خودروها) در صدر رده‌بندی خطرناک‌ترین آلاینده‌ها قرار دارند.

در این میان سرب از سایر آلاینده‌ها مضرتر است. قرار گرفتن بیش از حد در معرض سرب می‌تواند منجر به مشکلات کلیوی، کاهش آی‌کیو و ناتوانی‌های یادگیری، اختلالات رشد، و آسیب‌های عصبی شود. مسمومیت‌های شدید حتی می‌تواند منجر به حملات ناگهانی و مرگ شود. تنها نکته مثبت زیست‌محیطی سرب این است که بر خلاف موارد دیگر، مثلا انتشار گاز دی‌اکسید کربن، رو به کاهش است. بسیاری از کشور‌ها تا کنون بنزین سرب‌دار را از چرخه مصرف خارج کرده‌اند، و سایر کشور‌ها نیز در آینده نزدیک این کار را انجام خواهند داد.
 
منبع: خبرفوری
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->