سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی حجابی و بی‌بند و باری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۲ دی ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما تا پایان هفته جاری
سرخط خبرها

«صدای کووید» چیست؟

  • کد خبر: ۹۰۶۱۴
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۰
«صدای کووید» چیست؟
یک متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، از جمله کووید، می‌توانند باعث گلودرد شوند. این بیماری می‌تواند نتیجه التهاب خود تار‌های صوتی یا قطرات بینی باشد که می‌تواند منجر به تغییر در صدا شود.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از نزدیک به دو سال زندگی در یک بیماری همه گیر جهانی، طبیعی است که تعجب کنید که آیا علائم جدیدی که در شما ایجاد می‌شود می‌تواند نشانه‌ای از کووید ۱۹ باشد. در حالی که سرفه یا از دست دادن چشایی و بویایی باید یک علامت خطر ایجاد کند، برخی علائم وجود دارد که در منطقه خاکستری قرار می‌گیرند. گرفتگی صدا یکی از آنهاست.

برخی از افراد مبتلا به این ویروس که «صدای کووید» نامیده می‌شود، داشتن صدای خشن را تجربه کرده اند. اگر به طور ناگهانی گرفتگی صدا در شما ایجاد شود، باید از اینکه ممکن است به کووید مبتلا شوید وحشت کنید؟

گرفتگی صدا دقیقا چیست؟

به گفته مؤسسه ملی بهداشت هنگامی که دچار گرفتگی صدا هستید، صدای شما ممکن است نفس‌گیر یا خشن به نظر برسد.

معمولاً حجم آن نرم‌تر یا گام آن پایین‌تر است و ممکن است گلوی شما خراشیده شود. گرفتگی صدا معمولاً نشانه‌ای از مشکلات در تار‌های صوتی حنجره شما است که به جعبه صدای شما نیز معروف است.

ارتباط بین گرفتگی صدا و کووید ۱۹ چیست؟

برخی داده‌ها وجود دارد که نشان می‌دهد کووید می‌تواند منجر به گرفتگی صدا شود. یک مطالعه کوچک نشان داد که ۷۰ نفر از ۱۶۰ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ مبتلا به نارسایی صدا هستند، که اصطلاحی فراگیر برای مشکل صحبت کردن است که شامل گرفتگی صدا نیز می‌شود.

این در ۶۹ نفر از بیماران خفیف تا متوسط ارزیابی شد. اما در ۳۳ نفر از آن‌ها بیش از دو هفته و در ۱۱ شرکت کننده مطالعه بیش از یک ماه ادامه داشت.

در مطالعه دیگری، داده‌های ۷۰۲ بیمار مبتلا به کووید خفیف تا متوسط را در ۱۹ بیمارستان در اروپا تجزیه و تحلیل کرد.

از این میان، ۱۸۸ نفر (یا حدود ۲۷ درصد) مبتلا به دیسفونی (گرفتگی صدا) بودند که احتمال بروز این علامت در زنان بیشتر از مردان بود. محققان نوشتند: دیسفونی ممکن است در یک چهارم بیماران مبتلا به کووید۱۹ خفیف تا متوسط دیده شود و باید به عنوان فهرست علائم عفونت در نظر گرفته شود.

چرا کووید ممکن است باعث گرفتگی صدا شود؟

مهم است که از قبل به این نکته اشاره کنیم که گرفتگی صدا مختص کووید نیست. یک متخصص بیماری‌های عفونی می‌گوید: خیلی رایج است که ویروس‌های تنفسی باعث گرفتگی صدا شوند. "این چیز خاصی برای کووید نیست، بلکه یک عارضه عمومی بسیاری از عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی است.

او می‌گوید که عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی، از جمله کووید، می‌توانند باعث گلودرد شوند. او توضیح می‌دهد که این بیماری می‌تواند نتیجه التهاب خود تار‌های صوتی یا قطرات بینی باشد که می‌تواند منجر به تغییر در صدا شود.

یک متخصص بیماری‌های عفونی و استاد دانشکده پزشکی می‌گوید: سرفه یکی از علائم اصلی کووید ۱۹ مطمئناً می‌تواند مشکل حنجره را تشدید کند و منجر به گرفتگی صدا شود. سرفه به طور خاص می‌تواند منجر به التهاب شود که تار‌های صوتی شما را متورم و انعطاف کمتری می‌دهد.

او می‌گوید وقتی این اتفاق می‌افتد، می‌تواند بر زیر و بم صدای شما تأثیر بگذارد و صدای شما را خشن کند. وی خاطرنشان می‌کند: «هر نوع التهاب در تار‌های صوتی می‌تواند باعث گرفتگی صدا شود.

اگر مورد شدیدتری از کووید ۱۹ دارید و با استروئید دگزامتازون درمان می‌شوید، ممکن است دچار رفلاکس اسید شوید که می‌تواند گلوی شما را تحریک کند و منجر به گرفتگی صدا شود. او خاطرنشان می‌کند: «به طور کلی استروئید‌ها می‌توانند باعث رفلاکس اسید شوند.

با این حال، در نهایت، بیشتر این عواملی که می‌توانند باعث گرفتگی صدا شوند، احتمالاً پس از ایجاد علائم دیگر کووید ۱۹ در شما ایجاد می‌شوند. به عبارت دیگر، بعید است که گرفتگی ناگهانی صدا نشانه اولیه ابتلا به ویروس باشد.

اگر صدای شما گرفت چه باید کرد؟

اگر صدای گرفته دارید، تصور نکنید که به دلیل کووید است مگر اینکه علائم دیگری داشته باشید. 

اگر دچار گرفتگی صدا می‌شوید و هیچ درد، تنگی نفس یا ورم آشکاری ندارید، پزشکان توصیه می‌کنند تمام تلاش خود را بکنید تا بدنتان هیدراته بماند، تا حد امکان کمتر صحبت کنید و به صدای خود استراحت دهید. او می‌گوید: «افراد تمایل دارند تا صدای گرفتگی صدا را از بین ببرند و این می‌تواند به طور بالقوه به تار‌های صوتی آسیب برساند.

از سوی دیگر، اگر گرفتگی صدا دارید که بیش از دو هفته طول می‌کشد و دلیل واضحی وجود ندارد (مانند کووید۱۹ یا سایر عفونت‌های دستگاه تنفسی فوقانی)، توصیه می‌شود برای ارزیابی به پزشک مراجعه کنید.

منبع: جام جم آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->