آغاز انتخاب رشته‌ آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ از اول اردیبهشت سقوط جرثقیل در پتروشیمی رازی | ۲ نفر جان باختند «مجید راهب» پدر گلاب ایران درگذشت + علت فوت آخرین وضعیت آب‌و‌هوای کشور | رگبار پراکنده و وزش باد در مناطقی از غرب و شمال غرب (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) هشدار جدی به شکارچیان برای خروج از منطقه کوهسرخ تردد روان در تمام محور‌های مواصلاتی کشور | محور‌های شمالی بدون محدودیت (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) زلزله ۴.۲ ریشتری، «روداب» خراسان‌رضوی را لرزاند (۳۱ فروردین ۱۴۰۳) آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته
سرخط خبرها

آیا هوای آلوده باعث «پسرزایی» می‌شود؟

  • کد خبر: ۹۰۷۹۴
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۱۷:۰۰
آیا هوای آلوده باعث «پسرزایی» می‌شود؟
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد آلودگی هوا می‌تواند بر جنسیت نوزادان در یک منطقه خاص متولد می‌شوند، تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، بررسی بیش از ۶ میلیون تولد در آمریکا و سوئد نشان داد مناطقی که سطوح بالایی «بی فنیل پلی کلر» یا PCB در هوا و آب خود دارند تعداد نوزادان پسر متولد شده بیشتر از مناطقی است که مقادیر کمتری از این آلاینده‌ها در آب و هوای آنجا وجود دارد.  

مطالعات نشان می‌دهند، پی سی بی‌ها زمانی به عنوان خنک‌کننده در وسایل الکتریکی استفاده می‌شدند، قبل از اینکه تحقیقات اثرات آن‌ها را بر سلامت انسان نشان دهد، با این وجود آن‌ها هنوز اغلب در محیط‌ها یافت می‌شوند.

این محققان گفتند: به طور مشابه، در مناطقی که میزان بالای آلومینیوم در هوا وجود دارد که به طور معمول مناطقی است که این فلز در آنجا پردازش می‌شود، میزان تولد نوزادان پسر در مقایسه با نوزادان دختر افزایش یافت.  این موضوع همچنین برای مناطقی با آلودگی بیشتر کروم، آرسنیک و جیوه در آب صدق می‌کرد.

این در حالی است که سطوح بالای سرب و آهن در خاک که در بسیاری از مناطق با سابقه فعالیت صنایع سنگین یافت می‌شود، اثر معکوس داشت و باعث افزایش میزان تولد نوزادان دختر می‌شد.  در همین حال، به گفته محققان، روند‌های آب و هوایی هیچ تاثیری بر میزان تولد برای هر دو جنس نداشت.

«آندری رزتسکی»، یکی از نویسندگان این مطالعه و استاد پزشکی و ژنتیک انسانی در دانشگاه شیکاگو، در بیانیه‌ای مطبوعاتی اعلام کرد: یافته‌های این مطالعه می‌تواند سیاست‌گذاران را تشویق کند تا «گام‌هایی در جهت کاهش آلودگی زیست‌محیطی بردارند».

تحقیقات نشان می‌دهد از نظر تاریخی، نسبت تولد نوزادان پسر به نوزاد دختر، یا نسبت جنسی در هنگام تولد، در طول زمان در نوسان بوده است. به گفته رزتسکی و همکارانش،   از نظر بیولوژیکی، نسبت موالید دو جنس می‌تواند تحت تأثیر عوامل هورمونی باشد که به طور خاص جنین‌های دختر یا پسر را در دوران بارداری تعیین می‌کند.

مطالعات گذشته نشان داده‌اند که آلاینده‌ها، تغییرات آب‌وهوا و استرس روانی که مادران باردار تجربه می‌کنند، احتمالاً نسبت جنسی را در بدو تولد تغییر می‌دهد، اما این نتایج قطعی نبوده اند. این داده‌ها همچنین نشان دادند که فصل‌ها، دمای محیط، میزان جرم و جنایت خشونت‌آمیز و میزان بیکاری والدین هیچ تأثیری بر نسبت جنسیت در بدو تولد نداشتند.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->