حادثه معدن این بار در نطنز (۶ آذر ۱۴۰۳) یادی از زنده‌یاد دکتر جمال‌الدین مستقیمی، پدر علم آناتومی ایران | کاشف کالبد‌ها مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی تغییر کرد | عزل «محترمانه» فیروزی پس از حادثه کودک کاشمری حق طلاق در اختیار مردان است یا زنان؟ مراقبت‌های دوره‌ای کودکان باید براساس زمان طلایی تشخیص بیماری‌ها باشد آیا تأمین‌اجتماعی برای واریز حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران از بانک‌های دیگر قرض گرفته است؟ مرگ مشکوک ۲ کودک پس از مصرف ماکارونی در تهران چالش‌های مراقبت از  سالمندان در خانه کشف ۲۶ فقره سرقت قطعات خودرو در شهر مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) گلایه شهروندان از  تعیین سقف پذیرش در برخی مراکز درمانی | ماجرای سقف گذاری بیمه چیست؟ کشف ۵۰ میلیارد ریال لوازم جانبی قاچاق تلفن همراه در ترمینال مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند هفت‌نفره سرقت و مالخری اموال مسروقه در مشهد | تعویض موادمخدر با کالای سرقتی بررسی قوانین فرزندخواندگی و حمایت از کودکان بی‌سرپرست در کشور زنجیره تولید و تأمین دارو با کمبود نقدینگی مواجه است بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۳ بیمار زندگی دوباره بخشید (۶ آذر ۱۴۰۳) پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (سه‌شنبه، ۶ آذر ۱۴۰۳) | آغاز بارش باران از فردا تا شنبه پرداخت دو ماه علی‌الحساب متناسب‌سازی حقوق برای بازنشستگان لشکری (۶ آذر ۱۴۰۳) + زمان ابلاغ احکام حال‌وروز بازنشستگان خوب نیست | مطالبه بازنشستگان از دولت باید کنترل تورم باشد تمدید بیمه‌های تکمیلی و عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی (۶ آذر ۱۴۰۳) زنان بیمه‌شده چگونه می‌توانند درخواست کفالت والدین یا همسر ازکارافتاده را ثبت کنند؟ جزئیات بیمه عمر بازنشستگان تأمین اجتماعی | مبلغ پرداختی به خانواده‌های بازنشستگان فوت‌شده چقدر است؟ ۵ ماده غذایی مفید برای فصل سرما آمار نگران کننده ابتلا به ایدز در کشور مشهد جزو شهر‌های موفق کشور در درمان زخم‌ها و اسکار‌های ناشی از بیماری سالک است آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در آذرماه ۱۴۰۳ صادر می‌شود؟ جزئیات تعهدات بیمه تکمیلی بازنشستگان تأمین اجتماعی اعلام شد | افزایش سقف تعهدات بستری فوق‌تخصصی به ۸۵ میلیون تومان پیش‌بینی کاهش دما و ورود سامانه بارشی جدید به کشور طی شنبه (۱۰ آذر ۱۴۰۳) بهترین رژیم غذایی برای درمان کبد چرب چیست؟ ۲ دارویی که باعث التهاب روده می‌شوند، کدام‌اند؟ آخرین وضعیت شیوع آبله میمون در ایران و جهان (۶ آذر ۱۴۰۳) انهدام باند مخوف آدم‌ربایان بی‌رحم در پایتخت
سرخط خبرها

آیا واکسن کرونا باعث بیماری قلبی در کودکان می‌شود؟

  • کد خبر: ۹۰۸۳۶
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۰ - ۲۰:۰۰
آیا واکسن کرونا باعث بیماری قلبی در کودکان می‌شود؟
بر اساس آخرین اطلاعات بخوبی می‌توان امیدوار بود که تزریق واکسن به کودکان آسیبی به سلامتی قلب آن‌ها وارد نمی‌کند و اگر خطری وجود داشته باشد، خفیف و موقتی خواهد بود.

به گزارش شهرآرانیوز، دانشمندان در حال بررسی داده‌ها در مورد ارتباط بین واکسن کروناویروس مدرنا و بروز یک مشکل نادر قلبی در نوجوانان هستند. این عارضه جانبی –میوکاردیت؛ التهابی در عضله قلب- همچنین مشاوران نهاد‌های پزشکی بین‌المللی را در خصوص استفاده از واکسن Pfizer-BioNTech در کودکان و نوجوانان با سنین پایین نگران کرده است.

دانشمندانی همکار با مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها توصیه می‌کنند که قبل از تصمیم‌گیری درباره تزریق واکسن فایزر برای کودکان کوچک‌تر، آخرین داده‌ها را با بررسی‌های دقیق‌تر مورد مطالعه قرار دهند. در چنین شرایطی، سوالی که مطرح می‌شود این است که واقعاً میوکاردیت چقدر شایع است؟ و آیا والدین باید نگران واکسیناسیون فرزندان خود باشند؟

چندین کارشناس آشنا با مطالعات اخیر معتقدند که پاسخ این سوال «قطعا خیر» است. در حالی که به نظر می‌رسد واکسن‌های ساخته شده توسط دوشرکت فایزر و مدرنا با افزایش خطر ابتلا به میوکاردیت مرتبط هستند، خطر مطلق و قطعی این واکسن‌ها بسیار اندک است. اکثر موارد خفیف بوده و به سرعت برطرف می‌شوند.

دکتر برایان فینگولد، متخصص التهاب قلب در کودکان در بیمارستان کودکان پیتزبورگ در این زمینه می‌گوید: «اگر تنها یک خطر را بصورت مجزا نگاه کنید، واقعاً خود را به شدت ترسانده و می‌هراسید. اما واقعیت این است که خود کووید۱۹ استعداد بیشتری برای آسیب‌رسانی دائمی به قلب دارد. از منظر آماری نیز این احتمال بسیار بیشتر است».

میوکاردیت عموماً در نتیجه عفونت با ویروس یا باکتری ایجاد می‌شود و علائمی مانند ضربان قلب سریع یا نامنظم، درد قفسه سینه و تنگی نفس دارد.  در سطح جهان، حدود ۱۰ تا ۲۰ نفر از هر ۱۰۰ هزار نفر در سال به میوکاردیت مبتلا می‌شوند، اما بسیاری دیگر علائم خفیف داشته و ممکن است هرگز تشخیص داده نشوند.

بر اساس داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، از زمان شروع همه‌گیری ویروس کرونا، ده‌ها هزار کودک مبتلا به کووید در بیمارستان بستری شده و تاکنون ۶۵۷ کودک نیز جان خود را از دست داده‌اند. برخی از کودکانی که درگیر ویروس کرونا شده‌اند ممکن است به کووید طولانی‌مدت دچار شوند، تا ماه‌ها پس از نابودی عفونت اولیه، بیمار بمانند یا گرفتار سندرم التهابی چند سیستمی شوند؛ سندرومی که حداقل ۵۲۰۰ کودک در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار داده است.

پزشکان معتقدند اگرچه خطر میوکاردیت پس از واکسیناسیون یک خطر واقعی است، اما اعداد و آمار نشان می‌دهد که خطر آسیب به قلب با ابتلا به خود ویروس به مراتب بیشتر است. بروز میوکاردیت پس از واکسیناسیون بسته به سن، جنسیت و دوز -و در مطالعات مختلف- متفاوت است. اما روند بررسی‌ها تاکنون نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به این مشکل پس از دوز دوم واکسن mRNA در جوانان و نوجوانان مذکر ۱۶ تا ۲۹ ساله بیشتر می‌باشد. داده‌های مربوط به نوجوانان ۱۲ تا ۱۵ ساله نیز محدود است، زیرا واکسن Pfizer-BioNTech به تازگی در دسترس آن‌ها قرار گرفته است.

دکتر پل آفیت، مدیر مرکز آموزش واکسیناسیون در بیمارستان کودکان فیلادلفیا می‌گوید: میوکاردیت معمولاً یک پدیده پس از بلوغ است و این باعث می‌شود نسبت به این واقعیت که از افزایش میوکاردیت در کودکان کوچکتر پس از واکسینه شدن به طرز ناخوشایندی غافلگیر نخواهیم شد، احساس بهتری داشته باشیم. با این حال، ممکن است این اطمینان برای برخی از والدین کافی نباشد.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->