دستگیری زن و شوهر سارق در بهارستان آیا مصرف زیاد آب کبد را چرب می‌کند؟ جان باختن راکب موتورسیکلت بر اثر برخورد با کامیون تداوم مهاجرت پزشکان برای نظام سلامت مشکل ساز خواهد شد نگین سبز رامسر به ثبت ملی رسید دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان هزینه برداشت نقشه تصاحب ملک میلیاردی در طرقبه شاندیز با ورود پلیس نقش بر آب شد حوادث رانندگی؛ عامل اصلی مرگ‌های غیر طبیعی در کشور ۲۱کشته و ۲۶ مصدوم در حادثه واژگونی اتوبوس اسکانیا در استان فارس (۲۸ تیر ۱۴۰۴) مسافت و زمان سفر از مرز‌های ایران به نجف و کربلا حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین اجتماعی از فردا (یکشنبه، ۲۹ تیر ۱۴۰۴) واریز می‌شود آتش سوزی پالایشگاه آبادان مهار شد | نشت پمپ علت وقوع این حادثه بود (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وقوع آتش سوزی در واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان | عملیات اطفا در حال انجام است + فیلم (۲۸ تیر ۱۴۰۴) برگزاری رایگان کلاس‌های تقویتی برای دانش‌آموزان دهک‌های پایین در روستاها صدور سند تک‌برگ کاروانسرای مشهد میقان (۲۸ تیر ۱۴۰۴) آخرین اخبار از پرونده قتل «امیرمحمد خالقی» فرصت‌های اقتصادی حاصل از میوه‌های فصلی | فکر زمستون تو جیک جیک تابستون چرا نسل زِد (Z) علاقه‌ای به سلام‌کردن موقع شروع صحبت با تلفن ندارند؟ کاهش چشمگیر خطر ابتلا به آلزایمر با مصرف منظم گردو هشدار وزارت بهداشت درباره پشه آئدس دستورالعمل نظارت بهداشت محیط در محرم و صفر ۱۴۰۴ ابلاغ شد هشدار به مراکز همسریابی: در صورت ورود به حیطه صیغه‌یابی و چندهمسری، مجوزتان باطل می‌شود تاکسی حرارتی! جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیارد ریالی به کشور برگردانده شد صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی طوفان گردوخاک (۲۸ تیر ۱۴۰۴) ۸ فوتی و ۱۵ مصدوم در واژگونی اتوبوس در محور فیروزآباد – کوار (۲۸ تیر ۱۴۰۴) وزیر علوم خبر داد: شهادت ۲۰ استاد و دانشجو در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رئیس جمعیت هلال احمر خبر داد: تهیه دستورالعمل برای مصدومان احتمالی هسته‌ای | شهادت ۱۰۶۰ غیرنظامی در جنگ ۱۲ روزه
سرخط خبرها

سکانس آخر یک کارگردانی شوم

  • کد خبر: ۹۱۰۵۱
  • ۱۶ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۴۲
سکانس آخر یک کارگردانی شوم
هر دو کارگردان، استاد دانشگاه، همکار و از آن مهم‌تر با هم رفیق بودند. از روزی که مشکلاتی در فضای مجازی گریبان گیر یکی از این کارگردان‌های مطرح کشوری شد و ذره ذره آبروی او را در کوره جرائم غیراخلاقی آب کرد، هیچ کس گمان نمی‌برد که یک کارگران دیگر پشت این سناریوی کثیف باشد و آن را کارگردانی کند، آن هم تنها برای جلب توجه دیگران به خود.

محمد جواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ هر دو کارگردان، استاد دانشگاه، همکار و از آن مهم‌تر با هم رفیق بودند. از روزی که مشکلاتی در فضای مجازی گریبان گیر یکی از این کارگردان‌های مطرح کشوری شد و ذره ذره آبروی او را در کوره جرائم غیراخلاقی آب کرد، هیچ کس گمان نمی‌برد که یک کارگران دیگر پشت این سناریوی کثیف باشد و آن را کارگردانی کند، آن هم تنها برای جلب توجه دیگران به خود. اما این تنها یک نمونه از جرائم غیراخلاقی در فضای سایبر است که این روز‌ها جامعه با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

پیچیدن سناریوی کثیف برای یک کارگردان

با شکایت یک کارگردان مشهدی که وجهه کشوری دارد و خیلی‌ها آثار ش را در فضای ملی دنبال می‌کنند، او برای پیگیری شکایتش راهی پلیس فتای خراسان رضوی شد.
با گشوده شدن مشکلاتی که از مدتی پیش، زندگی را بر این کارگردان حرام کرده بود، کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی متوجه شدند که مدتی قبل صفحه این فرد هک شده است. بعد از مدتی نیز مطالب توهین آمیز و غیراخلاقی همچون ارتباط داشتن آقای کارگردان با شاگردانش در صفحه اش بارگذاری شده بود، به نحوی که او دیگر نمی‌توانست سرکلاس هایش حاضر شود تا چه رسد پا به محافل هنری بگذارد.

با شروع اقدامات فنی-پلیسی در این پرونده، مأموران متوجه شدند که شاکی امنیت صفحه اش را بالا نبرده و از تأیید دو مرحله‌ای استفاده نکرده است و همین موضوع باعث شده تا سودجویان از این موضوع سوءاستفاده کنند. بررسی‌های بعدی پلیس منجر به کشف سرنخ‌هایی در فضای سایبر شد که نشان می‌داد یکی از همکاران شاکی که او نیز کارگردان و استاد دانشگاه است در این پرونده نقش داشته است. کارشناسان با دعوت از مظنون و طرح اتهام، او را متهم به مزاحمت سایبری کردند که با واکنش منفی این فرد روبه رو شدند. اما سرانجام متهم با مشاهده مدارک و مستندات مستدل در پرونده، اتهامش را پذیرفت و اعتراف کرد که با توجه محافل هنری مشهد و کشور و همچنین رشد روزافزون همکارش در حوزه دانشگاه، برای انتقام گیری و پیشگیری از رشد او صفحه اش را از دسترس خارج کرده و اقدام به ایجاد یک صفحه دیگر در فضای اینستاگرام کرده است.

سوء استفاده از معلمان و پرستاران

بررسی پرونده‌های موجود در پلیس فتای خراسان رضوی نشان می‌دهد که این روز‌ها هیچ قشری در جامعه از مشکلات ناشی از بی احتیاطی در فضای مجازی مصون نیستند و یگانه راه در امان ماندن از مشکلات، آموزش استفاده اصولی و فرهنگ سایبری است.

یکی دیگر از پرونده‌هایی که کارشناسان پلیس فتای خراسان رضوی به آن ورود کردند ماجرای هک شدن صفحه یک معلم بود که شیادان با در اختیار گرفتن این صفحه در شبکه اجتماعی اینستاگرام، در پیام‌هایی به مخاطبانش از آن‌ها درخواست پول کرده بودند. یا در پرونده دیگری، سودجویان صفحه شخصی یک پرستار در فضای مجازی را از دسترس خارج کرده و برای بازگرداندن این صفحه به مالک اصلی از او درخواست باج کرده بودند. این مشکل برای یکی از مربیان ورزشی بنام مشهدی که دارای باشگاه معتبری در مشهد است، نیز رخ داده بود و افرادی ناشناس با در اختیار گرفتن صفحه شخصی او، اقدام به سم پراکنی درباره اعتبار شاکی کرده بودند.

ورود دانش آموزان به حوزه جرائم مجازی

آموزش آنلاین در کشور فرصتی مهیا کرد تا بیشتر دانش آموزان برخلاف سنت آموزش و پرورش که از همراه داشتن تلفن همراه در مدارس پیشگیری می‌کرد، گوشی‌های هوشمندی در اختیارشان قرار گیرد.
در این میان نبود نظارت‌های کافی بر عملکرد کودکان و نوجوانان، آموزش ندیدن دانش آموزان درباره مخاطرات در فضای مجازی، همه و همه موجب شده تا مشکلاتی گریبان خانواده ها، معلمان و حتی خود دانش آموزان را بگیرد. به طوری که شیادان با شناسایی دانش آموزان در فضای سایبر با تهدید و تطمیع آن‌ها را مجبور به اقداماتی علیه دیگران می‌کنند. مثلا در یک پرونده شیادی از دانش آموز خواسته بود که در ازای منتشر نکردن تصاویر پروفایلش مبلغی به او بپردازد، دانش آموز هم که نمی‌دانسته همه افراد می‌توانند تصاویر پروفایل او را ببینند و این موضوع یک تهدید نیست به خواسته‌های نامشروع این فرد پاسخ داده و مبالغی را به او داده بود.

۱۲ درصد پرونده‌های سایبری جرائم غیراخلاقی است

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، امروزه ۱۲ درصد از کل پرونده‌های تشکیل شده در پلیس فتای استان مرتبط با جرائم غیراخلاقی در فضای سایبر است.
سرهنگ جواد جهانشیری با اشاره به اینکه بسیاری از افراد به خصوص دانش آموزان، آموزش‌های لازم برای استفاده از فضای مجازی را نیاموخته اند بیان کرد: در یکی از پرونده‌ها که استیکر معلم یکی از مدارس خوب مشهد با الفاظی زشت در شبکه شاد منتشر شده بود، کارشناسان متوجه شدند که این اقدام از سوی یکی از دانش آموزان همان معلم انجام شده و انگیزه اش انتقام گیری از معلم برای کمبود توجه به این دانش آموز بوده است.

وی ادامه داد: امروز که تمام دانش آموزان به فضای سایبر دسترسی دارند، خانواده و معلمان باید دوشادوش فرزندان و دانش آموزانشان در این فضا حرکت کنند و هرکجا مشکلی برای آن‌ها رخ داد، مشکل را مرتفع کنند. اما گاهی این دو قشر رودرروی دانش آموز می‌ایستند و چنان عرصه را بر کودک یا نوجوان سخت می‌کنند که او برای انتقا م گیری از خانواده یا مدرسه دست به جرائم غیراخلاقی می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->