به گزارش شهرآرانیوز؛ فاطمه سلیمی در گفتگو با شهرآرا، با اشاره به پیگیریهای متوالی شورای ششم برای نقش آفرینی همه اقشار و گروهها در اداره شهر، از تشکیل این کمیسیون در آینده نزدیک خبر داد و گفت: اولین بار تشکیل این کمیسیون بین کلان شهرهای کشور، قرار است در مشهد صورت گیرد تا جوابگوی بخشی از نیازهای گسترده و مطالبات جامعه بزرگ زنان شهر باشد.
به گفته وی، با توجه به اینکه نیمی از جمعیت کشور را خانمها تشکیل میدهند و این ساختار از اثرگذاری دست کم ۷۵ درصدی در جامعه برخوردار است، ایجاد تشکیلات سازمان دهی شده برای بررسی امور و خواستههای جامعه زنان باید یکی از اولویتهای شوراهای اسلامی شهر در کشور باشد.
وی با بیان اینکه معمولا شهرها به صورت مردانه ساخته و مدیریت میشود، افزود: باید نگاه زنانه و مادرانه به مدیریت شهری اضافه شود. ضمن اینکه همه بسترهای شهری نیز باید برای زنان مناسب سازی شود.
وی با توضیح بیشتر در این باره اظهار کرد: ایجاد بوستانهای ویژه بانوان، ایجاد ایستگاههای شیردهی به نوزادان (مانند بسیاری کشورها)، آسان سازی سفرهای درون شهری و بسیاری از ساختارها در مدیریت شهری باید به گونهای ایجاد شود که به رفع مشکلات بانوان در محیط شهر منجر شود.
سلیمی با تأکید بر اینکه قرار نیست به موازات ایجاد کمیسیون ویژه زنان و خانواده، ساختاری موازی در شهرداری ایجاد شود، ادامه داد: بر اساس این طرح، همه معاونتهای شهرداری به تدوین دستورالعمل اجرایی در این زمینه ملزم هستند. ضمن اینکه تمهیدات ویژهای در اصلاح بودجه امسال و بودجه سال ۱۴۰۱ نیز برای تشکیل این کمیسیون در نظر گرفته شده است.
وی تصریح کرد: آسان سازی امکان حضور و مشارکت اجتماعی بانوان در شهر باید به شیوهنامه تبدیل شود تا بتوانیم این الگو و تجربیات در این زمینه را با شوراهای اسلامی دیگر شهرهای کشور و شبکه زنان متروپلیس به اشتراک بگذاریم.
عضو هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد گفت: با ایجاد این کمیسیون به دنبال شناسایی شبکه مسائل و مشکلات زنان شهر، فضاسازی مناسب شهری برای بانوان و ایجاد زنجیرهای از زنان نخبه، هنرمند، ورزشکار، فرهنگی و... هستیم.
وی درباره دیگر دستاورهای اجرایی ایجاد این کمیسیون نیز بیان کرد: تدوین سیاستهای توسعه بسترهای حمایتی از زنان در معرض آسیب در جامعه، تهیه اولویتهای مربوط به مسائل زنان و خانواده و انجام پژوهش درباره این حوزه ها، پیگیری آموزش و توانمندسازی زنان در حوزههای گوناگون، شناسایی و حمایت از زنان توانمند و بسترسازی نقش آفرینی آنان در راستای توسعه جامعه و حمایت از تشکلهای مردم نهاد در حوزه زنان، بخشهایی از اهداف و چشماندازپیش روی شورای اسلامی برای ایجاد این کـمــیـسـیـون است.