تلاش‌های ماندگار استاد باقرزاده در توسعه دانشگاه فردوسی و رفاه دانشجویان ماجرای درگذشت متخصص طب اورژانس در مشهد چه بود؟ اختصاص ۲.۲ هزار میلیارد تومان برای تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سیستان و بلوچستان آخرین اخبار از تأثیر معدل در کنکور توصیه‌هایی برای محافظت در برابر آلودگی هوا واژگونی خودرو در بولوار وکیل‌آباد مشهد بدون مصدوم و محبوس تنها نشانه پوکی استخوان «شکستگی» است ستاد حقوق بشر به تصویب قطعنامه پیشنهادی کانادا علیه ایران اعتراض کرد اختلافات مالی بین ۳ دوست در تهران منجر به قتل شد شمارش معکوس برای روشن‌شدن تنور نانوایی در محله عمار یاسر مشهد اعترافات مردی که همسرش را با کلنگ در مشهد به قتل رساند + عکس پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، یکم آذر ۱۴۰۳) | تداوم بارش باران در غالب نقاط استان نگرانی وزیر بهداشت از روند نزولی زادوولد در کشور | ثبت کمتر از یک میلیون تولد در سال ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین اجتماعی فعلاً بیمه تکمیلی ندارند! (یکم آذر ۱۴۰۳) | لطفاً بیمار نشوید انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه لبنان در ایران تأکید معاون وزیر نیرو بر ضرورت اعمال مدیریت مصرف آب در مشهد افزایش مرگ‌ومیر ناشی از «هاری» در ایران کمبود برخی تجهیزات پزشکی در مشهد که حیات بیمار را به خطر می ‎اندازد ظفرقندی: موافق درمان رایگان سالمندان بالای ۶۵ سال نیستم رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت در روزهای اخیر | دستگیری ۳۴۱ سارق، کلاهبردار و مالخر اهمیت سرمایه‌گذاری در تحقیقات و فناوری برای رشد علمی ایران| چرا جایگاه علمی‌مان را از دست دادیم؟ ثبت‌نام وام شهریه دانشجویان آغاز شد (یکم آذر ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: زیرساخت افزایش ظرفیت پزشکی مهیا نشده است | توضیحات آقای وزیر برای جلوگیری از مهاجرت واکنش کمیسیون اجتماعی مجلس به ابطال بخش غیرقانونی آیین‌نامه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اشراف اطلاعاتی، زیرساخت فرایند موفقیت‌های عملیات انتظامی و توسعه امنیت اجتماعی است زمین لرزه نسبتا شدید در برازجان استان بوشهر (یکم آذر ۱۴۰۳) تأثیر قابل‌توجه ارتباط با دوستان بر بهبود سلامت روان ورود سامانه بارشی جدید به کشور از روز دوشنبه (۵ آذر ۱۴۰۳) کاهش افسردگی با خوردن ماهی برخی دارو‌های دیابت می‌توانند آسم را مهار کنند افزایش ۲۰ درصدی مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در سال ۱۴۰۳
سرخط خبرها

بلا‌های طبیعی یا حقیقی یا چی؟

  • کد خبر: ۹۲۵۷۸
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴
بلا‌های طبیعی یا حقیقی یا چی؟
بعد از این حجم از آتش سوزی در جنگل‌های کشور همچنان باید آن را «بلای طبیعی» خواند؟ یا اینکه عامل انسانی کاری می‌کند که جنگل‌ها زودتر و بدتر و بیشتر از هر وقت دیگری از بین بروند؟

با اینکه آتش سوزی گسترده در جنگل‌های هیرکانی استان گلستان عصر دیروز خاموش شد، اما همچنان، اما و اگر‌های زیادی در این زمینه وجود دارد. اینکه بعد از این حجم از آتش سوزی در جنگل‌های کشور همچنان باید آن را «بلای طبیعی» خواند؟ یا اینکه عامل انسانی کاری می‌کند که جنگل‌ها زودتر و بدتر و بیشتر از هر وقت دیگری از بین بروند؟ همین چندوقت پیش یکی از کارشناسان جنگلداری آمار عجیبی از تعداد آتش سوزی در جنگل‌های کشور داد.

او گفته بود در یک دهه گذشته چهارده هزار آتش سوزی رخ داده است. این آمار را وحیده بهرامی، عضو کارگروه تنوع زیستی کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرده و گفته است: «سالانه یک درصد از سطح جنگل‌های جهان تحت تأثیر پدیده آتش سوزی قرار دارد. عامل ۹۰ درصد از کل آتش سوزی‌های سال‌های گذشته به ویژه در ایران عامل انسانی است. سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار هکتار از منابع طبیعی (جنگل و مرتع) کشور دچار آتش سوزی می‌شوند. در یک دهه گذشته (۹۸-۱۳۸۸) نزدیک به ۱۴۰۰۰ آتش سوزی در جنگل‌های کشور گزارش شده است.»

دیروز هم جانشین یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان خبر داده که بیش از ۲۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی طعمه حریق شد و آتش سوزی در ۲ نقطه همچنان ادامه دارد. او گفته وزش باد شدید از عصر روز جمعه در گلستان آغاز شد و یک بار دیگر آتش مهارشده مناطق جنگلی و عرصه‌های مناطق طبیعی گلستان را شعله ور کرد. مردادوشهریور امسال هم چیزی حدود ۱۵ هکتار از گستره‌های جنگلی در گلستان در آتش سوخت.

۲۰ مرداد هم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفته بود؛ نزدیک به ۱۰ هکتار از گستره‌های جنگلی اُرس و شاخه زاد جنگل‌های شهرستان کردکوی و رامیان در آتش سوخته است. مهرماه هم دوباره خبر رسید که ۱۵۰ هکتار از مناطق جنگلی درازنو در گلستان آسیب دیده است. قبل‌تر در خرداد ده هکتار از گندمزار‌های کلاله در همین استان در آتش سوخته بود.

این گندم زار درحالی که کمباین در مزرعه در حال برداشت بود، طعمه آتش شد و افزون بر آن، بیش از ۱۰ هکتار از کاه و کلش باقی مانده در مزرعه هم خاکستر شده است. این آمار و ارقام فقط مربوط به یک بازه زمانی و مربوط به یک استان کشور است. حالا نگاه کنید در یک دهه چند هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور از بین رفته اند. آینده جنگل‌ها و مراتع کشور با این مسیر تلنبار زمین‌ها سوخته و از ریخت انداختن طبیعت است. زمین‌های سوخته بی بازگشتی که هیچ جانداری امیدی به زندگی در آن نخواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->