مرگ یک جوان بر اثر حمله پلنگ در تربت حیدریه توضیحات سازمان سنجش درباره آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو - معلم انتقال یک ایرانی از زندان چین به کشور پس از ۱۸ سال وقوع بارش‌های رگباری همراه با وزش باد در خراسان رضوی از امروز (۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) حجاج ایرانی از بحث تنش‌زا و همراه‌داشتن مواد اسیدی و دارو‌های پودرشده پرهیز کنند مشاهده لاشه دو توله پلنگ ایرانی در پارک ملی خَبر کرمان بازداشت ۴ نفر از عوامل پخش برنامه تفرقه‌افکنانه در صداوسیما، با دستور قضایی از «هرمز» تا «کوچه»؛ تکرار یک تراژدی توریستی؟ توضیحات رئیس مرکز اطلاع‌رسانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص نگرانی از پلیسی شدن محیط مدارس جزئیات زورگیری از دانشجویان خواجه نصیرالدین طوسی آزادی ۸۲۹ نفر از زندانیان جرائم غیرعمد در سال ۱۴۰۳ | فقط ۷۲۰ زندانی بدهکار دیگر در زندان‌های استان باقی مانده‌اند فراخوان چهارم جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی از شهریورماه ۱۴۰۴ رهایی نوجوان ۱۶ساله از چنگ گروگان‌گیران در عملیات پلیس (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) تصادف زنجیره‌ای در محور ملک‌آباد - مشهد؛ انتقال ۱۱ مصدوم به بیمارستان (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مرگ همزمان ۶ نفر در خانه باغی در ارومیه + فیلم و علت فوت هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان رضوی در پی پیش‌بینی افزایش دما (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) رفع توقیف گواهینامه رانندگان متخلف نوروز ۱۴۰۴ در خراسان رضوی آغاز ثبت‌نام اینترنتی کتاب‌های درسی از اردیبهشت رسانه‌ها در ارتقای سلامت عمومی نقش مهمی دارند | ضرورت تقویت همکاری اصحاب رسانه با فعالان حوزه سلامت زورگیری از ۲ دانشجوی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی تهران (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) خطر طغیان سرخک در خراسان رضوی زیر سایه واکسن هراسی احتمال بروز افسردگی در سالمندان گوشی باز این علائم روانی را جدی بگیرید بهره‌برداری از مرکز خدمات سلامت روستایی به همت خیران در سبزوار (۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال تتلو به انفرادی تکذیب شد علت بیش از ۶۰ درصد مراجعات کودکان ایرانی به پزشک چیست؟ انتخاب معلمان نمونه ۱۴۰۴ در مراحل پایانی + جزئیات تیم‌های ملی المپیاد به مسابقات جهانی تابستانی اعزام می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۳ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دمای مناطق گرمسیر استان به ۴۰ درجه می‌رسد برنامه‌ریزی برای تسهیل فرایند صدور کارت پایان خدمت معلمان در دستورکار قرار گرفت
سرخط خبرها

بلا‌های طبیعی یا حقیقی یا چی؟

  • کد خبر: ۹۲۵۷۸
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۴
بلا‌های طبیعی یا حقیقی یا چی؟
بعد از این حجم از آتش سوزی در جنگل‌های کشور همچنان باید آن را «بلای طبیعی» خواند؟ یا اینکه عامل انسانی کاری می‌کند که جنگل‌ها زودتر و بدتر و بیشتر از هر وقت دیگری از بین بروند؟

با اینکه آتش سوزی گسترده در جنگل‌های هیرکانی استان گلستان عصر دیروز خاموش شد، اما همچنان، اما و اگر‌های زیادی در این زمینه وجود دارد. اینکه بعد از این حجم از آتش سوزی در جنگل‌های کشور همچنان باید آن را «بلای طبیعی» خواند؟ یا اینکه عامل انسانی کاری می‌کند که جنگل‌ها زودتر و بدتر و بیشتر از هر وقت دیگری از بین بروند؟ همین چندوقت پیش یکی از کارشناسان جنگلداری آمار عجیبی از تعداد آتش سوزی در جنگل‌های کشور داد.

او گفته بود در یک دهه گذشته چهارده هزار آتش سوزی رخ داده است. این آمار را وحیده بهرامی، عضو کارگروه تنوع زیستی کمیته محیط زیست مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعلام کرده و گفته است: «سالانه یک درصد از سطح جنگل‌های جهان تحت تأثیر پدیده آتش سوزی قرار دارد. عامل ۹۰ درصد از کل آتش سوزی‌های سال‌های گذشته به ویژه در ایران عامل انسانی است. سالانه ۱۵ تا ۱۶ هزار هکتار از منابع طبیعی (جنگل و مرتع) کشور دچار آتش سوزی می‌شوند. در یک دهه گذشته (۹۸-۱۳۸۸) نزدیک به ۱۴۰۰۰ آتش سوزی در جنگل‌های کشور گزارش شده است.»

دیروز هم جانشین یگان حفاظت اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان خبر داده که بیش از ۲۰ هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی طعمه حریق شد و آتش سوزی در ۲ نقطه همچنان ادامه دارد. او گفته وزش باد شدید از عصر روز جمعه در گلستان آغاز شد و یک بار دیگر آتش مهارشده مناطق جنگلی و عرصه‌های مناطق طبیعی گلستان را شعله ور کرد. مردادوشهریور امسال هم چیزی حدود ۱۵ هکتار از گستره‌های جنگلی در گلستان در آتش سوخت.

۲۰ مرداد هم مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفته بود؛ نزدیک به ۱۰ هکتار از گستره‌های جنگلی اُرس و شاخه زاد جنگل‌های شهرستان کردکوی و رامیان در آتش سوخته است. مهرماه هم دوباره خبر رسید که ۱۵۰ هکتار از مناطق جنگلی درازنو در گلستان آسیب دیده است. قبل‌تر در خرداد ده هکتار از گندمزار‌های کلاله در همین استان در آتش سوخته بود.

این گندم زار درحالی که کمباین در مزرعه در حال برداشت بود، طعمه آتش شد و افزون بر آن، بیش از ۱۰ هکتار از کاه و کلش باقی مانده در مزرعه هم خاکستر شده است. این آمار و ارقام فقط مربوط به یک بازه زمانی و مربوط به یک استان کشور است. حالا نگاه کنید در یک دهه چند هکتار از جنگل‌ها و مراتع کشور از بین رفته اند. آینده جنگل‌ها و مراتع کشور با این مسیر تلنبار زمین‌ها سوخته و از ریخت انداختن طبیعت است. زمین‌های سوخته بی بازگشتی که هیچ جانداری امیدی به زندگی در آن نخواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->