صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز
سرخط خبرها

علت آبی شدن رگ‌های بدن چیست؟

  • کد خبر: ۹۲۸۰۴
  • ۲۹ آذر ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۰
علت آبی شدن رگ‌های بدن چیست؟
همه‌ ما می‌دانیم که خون به رنگ قرمز است و رگ‌های ما با خون پر می‌شوند. پس چرا رگ‌های بدن به رنگ آبی و یا سبز دیده می‌شوند؟ برای دانستن علت این موضوع با ما همراه باشید.

به گزارش شهرآرانیوز، حتما تا به حال توجه کرده اید که رگ‌های بدن به طور خاص آبی رنگ به نظر می‌رسند در حالی که نه ساختار رگ‌ها به رنگ آبی است و نه خون جاری در آن‌ها به رنگ آبی ارتباطی دارد. در این یادداشت قصد داریم به بررسی دلیل این موضوع بپردازیم.

خون شما رنگ خود را از گلبول‌های قرمز دریافت می‌کند که حاوی هموگلوبین است. هموگلوبین، مولکول‌های غنی از آهن محسوب می‌شوند که هنگام حمل اکسیژن به رنگ قرمز روشن و هنگامی که اکسیژن زدایی می‌شوند به رنگ قرمز تیره‌تر مشاهده می‌شود. حال این پرسش مطرح می‌شود که چرا وقتی به رگ‌های بازوی خود نگاه می‌کنید، آبی به نظر می‌رسند؟

پاسخ علمی به این سوال نشان دهنده نوعی خطای دید انسانی است و راز موضوع فوق در این واقعیت نهفته است که رنگ‌های مختلف نور دارای طول موج‌های متفاوتی هستند، بنابراین زمانی که این امواج نوری به پوست ما برخورد می‌کنند جذب و بازتاب متفاوتی پیدا می‌کنند. نور قرمز دارای طول موجی بسیار طولانی است، بنابراین می‌تواند به راحتی از طریق پوست عبور کرده و توسط هموگلوبین موجود در خون جذب شود. از طرف دیگر نور آبی طول موج بسیار کوتاه تری دارد و بنابراین بیشتر توسط پوست منعکس می‌شود.

به زبان ساده، اگر نور سفید - مخلوطی از تمام طول موج‌های مختلف - را به بازوی خود، جایی که رگ‌ها وجود دارد بتابانید، نور قرمز جذب شده و نور آبی منعکس می‌شود. این پدیده جالب، بدان معناست که نوری که به چشمان شما باز می‌گردد، دارای طول موج‌های آبی بیشتری نسبت به رنگ قرمز خواهد بود و باعث می‌شود رگ‌ها در مقایسه با پوست اطراف آبی به نظر برسند.

پزشکان گاهی اوقات از این پدیده با تابش نور قرمز یا مادون قرمز به پوست استفاده می‌کنند تا به آن‌ها کمک کند تا محل رگ را برای تزریق بهتر پیدا کنند. به طور مشابه، گاهی اوقات برخی مراکز عمومی که احتمال حضور افراد معتاد در آن وجود دارد از چراغ‌های آبی در سرویس‌های بهداشتی خود استفاده می‌کنند تا کسی از این اتاقک‌های عمومی ویژه سرویس بهداشتی برای تزریق مواد مخدر استفاده نکند، زیرا دیدن رگ‌ها در نور آبی مشکل بوده و افراد معتاد قادر به انجام تزریق وریدی نخواهند بود.

منبع: بهداشت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->