پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳)| بازار وارد فاز خنثی می‌شود؟ کاهش مصرف گاز در صنایع، توقف تولید را در پی دارد تأمین گوشت مرغ ماه مبارک رمضان و نوروز ۱۴۰۴ در مشهد و خراسان رضوی کلید خورد (۸ دی ۱۴۰۳) درباره مرحوم مهندس باقر مستوفی، پدر صنعت پتروشیمی ایران | مرد چالش‌های بزرگ ساعات کاری بانک‌ها تا پایان بهمن‌ماه ۱۴۰۳ اعلام شد نقش صادرکنندگان در جهش نرخ ارز چیست؟ بررسی قیمت امروز موبایل (۸ دی ۱۴۰۳) | شیائومی نوت ۱۳ چند؟ افزایش ۲ تا ۴۰ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های خارجی (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۸ دی ۱۴۰۳) | سورن پلاس ۸۴۱ میلیون تومان شد برنامه قطعی برق در مشهد تغییر کرد (۸ دی ۱۴۰۳) طلا در مشهد از مرز ۵.۲ میلیون تومان هم عبور کرد (۸ دی ۱۴۰۳) موتور سهام کوچک بازار سرمایه روشن شد | افت ۲۱ هزار واحدی شاخص بورس (۸ دی ۱۴۰۳) وزیر نفت خبر داد: افزایش ظرفیت تولید نفت تا حدود ۲۵۰ هزار بشکه در روز برای خرید عرضه اولیه «آواک» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۸ دی ۱۴۰۳) هر باک بنزین سوپر، ۱.۶ میلیون تومان! فاصله کوتاه نرخ طلا در مشهد با ۵ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی شدن (۸ دی ۱۴۰۳) قیمت بنزین سوپر وارداتی اعلام شد (۸ دی ۱۴۰۳) | عرضه بنزین سوپر وارداتی تا آخر سال صعود سه‌پله‌ای تولید فولاد ایران در دنیا بیش از نیمی از کل سپرده‌های بانکی کشور، در استان تهران قرار دارد! خانه‌های کلنگی در تهران نجومی شد دلار بازار آزاد در محدوده ۸۱ هزار تومان (۸ دی ۱۴۰۳) | سکه از ۵۶ میلیون تومان عبور کرد اعتمادسازی، پیش‌نیاز توسعه اقتصادی سود سهام عدالت خود را چگونه یک‌جا دریافت کنیم؟ طلای جهانی یخ زد | قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ اعلام جزئیات پیش‌فروش برخی از محصولات سایپا از روز دوشنبه (۱۰ دی ۱۴۰۳) آخرین مهلت ثبت درخواست محصولات ایران‌خودرو اعلام شد علت مسدودی صرافی‌های رمزارز چیست؟ آخرین قیمت ارز توافقی نیما در مرکز مبادله امروز (۸ دی ۱۴۰۳) چند؟ دلارحواله ۶۴ هزار و ۵۹۵ تومان شد
سرخط خبرها

بدعهدی مرکز ملی فرش، صدای بافندگان فرش دست‌باف را درآورد

  • کد خبر: ۹۲۹۳۹
  • ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۰۸:۴۵
بدعهدی مرکز ملی فرش، صدای بافندگان فرش دست‌باف را درآورد
مرکز ملی فرش دست‌باف سال گذشته وعده تخصیص اعتبار طرح پوشش بیمه اجتماعی رایگان یک‌ساله ۴۶۰ هزار بافنده فرش را داده بود، اما به‌گفته بافندگان فرش دست‌باف که بیشتر در روستا‌ها فعال‌اند، تا الان خبری از بیمه نیست.

طنین همتی|شهرآرانیوز، مرکز ملی فرش دست‌باف مهر ۱۳۹۹ با صندوق بیمه اجتماعی، روستاییان و عشایر تفاهم‌نامه همکاری امضا کرد که براساس این قرارداد، برای حمایت حداکثری از فعالان عرصه تولید فرش دست‌باف، امکان پوشش بیمه‌ای رایگان قالی‌بان به‌مدت یک‌سال در دستورکار قرار گرفت.

براساس این قرارداد حق بیمه پرداختی قالی‌بافان در سال اول رایگان بوده است و دولت هزینه آن را پرداخت می‌کند. در این طرح همه افراد شاغل در حرفه قالی‌بافی و با حرفه‌های مرتبط حتی اگر ساکن شهر‌ها باشند نیز علاوه بر روستاییان می‌توانند تحت پوشش این بیمه قرار بگیرند.

 

در مهر ۱۳۹۹ در سراسر کشور درخواست‌ها و ثبت‌نام برای دریافت این بیمه شکل گرفت، به‌طوری‌که در بعضی شهر‌های کشور صف‌های طولانی برای ثبت‌نام ایجاد شد.
همچنین رئیس مرکز ملی فرش ایران در ۱۶ بهمن ۱۳۹۹ بر این موضوع تأکید کرد که ۴۶۰ هزار نفر از بافندگان روستایی و عشایری بیمه خواهند شد. اما اکنون به انتهای سال ۱۴۰۰ می‌رسیم و از این بیمه برای بافندگان خبری نیست. حتی مشخص نیست این ابلاغیه که به استان‌ها هم رسیده بود، به نتیجه خواهد رسید یا مانند سایر وعده‌ووعید‌ها با گذر زمان به فراموشی سپرده می‌شود.
به‌گفته سبحانی، یکی از تولیدکنندگان فرش دست‌باف، متولیان فرش اگر ابلاغیه صادر می‌کنند و به بافندگانی که اغلب در روستا‌ها زندگی می‌کنند، وعده‌ووعید می‌دهند، باید این موضوع را در نظر بگیرند که آیا برای تأمین این قانون بودجه دارند یا نه؟
سال گذشته برای دریافت این بیمه کارت‌ملی بافندگان فرش دست‌باف را گرفتیم تا آن‌ها را ثبت‌نام کنیم، اما متأسفانه تاکنون خبری از این بیمه نشده و باعث شده است بافندگان هم بدبین شوند. از ابتدای دهه ۹۰ به‌دلیل مشکلات حوزه فرش، از تعداد بافندگان فرش در روستا‌ها کاسته شده است و وقتی حمایت ویژه مسئولان از بافندگان نباشد و بافندگان امیدی برای بیمه نبینند، مسلما از ادامه کار دلسرد می‌شوند.
به‌گفته سبحانی، از ۵۰۰ بافنده در روستای ریگی نیشابور اکنون ۱۰۰ بافنده فعال هستند و بقیه دار‌های قالی خود را جمع کرده‌اند.
اسماعیل چنارانی، از دیگر بافندگان فرش، گفت: سال گذشته از منطقه نیشابور حدود ۸۰۰ بافنده برای این طرح بیمه ثبت‌نام کردند که متأسفانه تاکنون خبری از این بیمه نشده است. آمار دقیقی از اینکه چه تعداد بافنده تاکنون تغییر شغل داده‌اند، ندارم، اما متأسفانه به‌دلیل مشکلات در این حوزه خیلی از بافندگان کارشان را کنار گذاشته‌اند.
خیلی از بافندگان از چند ماه اخیر پیگیر دریافت این بیمه بودند که فقط در ابلاغیه به استان خلاصه شد، اما متأسفانه هیچ جواب درستی دریافت نکردند.
بافندگان فرش دست‌باف به‌دلیل اینکه هیچ بیمه‌ای ندارند، استقبال خوبی از این طرح کردند و یک سال امید واهی برای دریافت این بیمه داشتند. به‌نظر می‌رسد دریافت این بیمه میسر نباشد و ما هم دیگر امیدی برای گرفتن این بیمه نداریم.
این بافنده گفت:، چون بیشتر این بافندگان روستایی هستند، منبع درآمدشان از همین راه است و ما توقع همکاری متولیان فرش را داشتیم که حداقل دلگرمی برای این قشر باشند که متأسفانه تاکنون میسر نشده است.
به‌گزارش شهرآرانیوز، خیلی از بافندگان سنشان در همین مدت که منتظر استفاده از این بیمه بودند از ۵۰ سال گذشته است و اکنون دیگر شرایط سنی برای اینکه بیمه‌کردن خودشان را ندارند و به امید این بودند که مرکز ملی فرش یک‌سال این بیمه را رایگان اعلام کرده بود و تا ۵ سال می‌توانستند حق بیمه کمتری پرداخت کنند، اما از اینکه خودشان را هم در این مدت بیمه کنند، جا ماندند.
به‌گفته کارشناسان حوزه فرش، تفاهم‌نامه مرکز ملی فرش با صندوق بیمه کشاورزی روستایی قبل از اینکه اختصاص اعتبارات از سوی دولت مشخص شده باشد، بسته شده است و این نشان می‌دهد با وجود امید بافندگان فرش، هیچ‌گونه تخصیص اعتباری قبل از ابلاغیه انجام نشده است.
تولیدکنندگان و بافندگان از ابتدای شروع کرونا و محدودیت‌های صادرات مشکلات ریز و درشت فراوانی را تجربه کردند، به‌طوری‌که کم‌شدن سال‌به‌سال صادرات فرش دست‌باف، که زمانی معرف فرهنگ ایرانی بود، یا کاهش کیفیت تولید فرش دست‌باف تحت‌تأثیر مواد اولیه نامرغوب و نبود آن به‌دلیل خشک‌سالی، نشان‌دهنده وضعیت نابسامان در این حوزه است.
مهدی کلالی، رئیس اداره فرش سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی، درباره بیمه بافندگان فرش دست‌باف گفت: از سال ۱۳۹۳ دیگر کسی به فهرست بیمه تأمین اجتماعی بافندگان فرش دست‌باف اضافه نشده است.
صندوق بیمه عشایری، روستایی و کشاورزان اکنون امکان بیمه بافندگان فرش دست‌باف را دارد و هر یک از بافندگان که درخواست ثبت‌نام برای این بیمه داشته باشد، ثبت‌نامش در سازمان صمت انجام می‌شود.
وی درباره ابلاغیه مرکز ملی فرش دست‌باف مبنی بر بیمه رایگان یک‌ساله بافندگان فرش دست‌باف گفت: حدود ۶۰۰۰ بافنده از استان خراسان رضوی برای این طرح به مرکز ملی فرش معرفی شدند که اسامی آن‌ها درحال راستی آزمایی است تا به مرحله تأیید برسند.
به‌گفته کلالی، ساختار سازمانی وزارت صمت درحال تغییرات است. بافندگان مدتی صبر کنند تا این بحث ساختاری سازمان صمت به ثبات و ان‌شاءا... بحث بیمه بافندگان به نتیجه برسد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->