شهردار مشهد: آماده‌باش ۶۶۰۰ نیروی شهرداری مشهد در موج جدید سرما| همه زیرساخت‌های شهری در آماده‌باش کامل هستند+ویدئو افتتاح فاز اول کلان پروژه ساماندهی تقاطع غیرهمسطح انقلاب اسلامی مشهد فردا (دوشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۳) دست‌انداز سامان دهی دست‌فروش‌های جاده‌ بهشت‌رضا(ع) مشهد آماده‌باش مناطق سیزده‌گانه شهرداری مشهد درپی صدور هشدار نارنجی هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو ون در محور فریمان به تربت‌جام ۹ مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) تیمار ۴۰۰ درخت کهنسال در مشهد تقویت خطوط عبوری و مقصد حرم تا ۴۰۰ دستگاه برای ایام نوروز ۱۴۰۴ و شب‌های قدر | سرویس‌دهی رایگان اتوبوس در شب‌های قدر و سال تحویل ثبت یک روز آلوده دیگر در کلانشهر مشهد (۵ اسفند ۱۴۰۳) توزیع رایگان درختان مثمر و غیرمثمر برای شهروندان مشهدی | قائم‌مقام ستاد استقبال از بهار شهرداری مشهد: مبلمان شهری مشهد زیباسازی می‌شود آماده‌سازی ایوان سلام در پایانه مسافربری مشهد برای نوروز ۱۴۰۴ اقدامات معاونت فرهنگی شهرداری مشهد در ایام تشییع پیکر سید حسن نصرالله هوای کلانشهر مشهد امروز آلوده است (۴ اسفند ۱۴۰۳) تقدیر از شهردار مشهدمقدس در همایش بزرگ ورزش استان شهردار مشهد: توسعه زیرساخت‌های ورزشی و حمایت از قهرمانان در دستورکار است + فیلم گرامیداشت ۱۵ هزار شهید خراسان رضوی با اهدای خون به نیابت از آنان خبر رد مصوبه مجلس در خصوص تمدید فعالیت شوراها، صحیح نیست تقدیر رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از شهرداری مشهد برای پیشبرد اهداف ملی آماده‌سازی ناوگان اتوبوسرانی مشهد برای استقبال از بهار ۱۴۰۴
سرخط خبرها

احتمال بسیارکم قطعی برق در زمستان ۱۴۰۰

  • کد خبر: ۹۲۹۷۷
  • ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
احتمال بسیارکم قطعی برق در زمستان ۱۴۰۰
سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی: فقط در صورت سرمای شدید و کاهش محسوس ذخیره سوخت نیروگاه ها، ممکن است خاموشی داشته باشیم.

محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ مردم ایران پارسال زمستان عجیبی را پشت سر گذاشتند و شاید اولین بار بعد از دهه ۶۰ و جنگ تحمیلی، طعم قطعی برق در فصل زمستان را به علت مصرف زیاد گاز در بخش خانگی به علت سرمای شدید هوا و قطع سوخت نیروگاه‌های تولید برق چشیدند.

در تابستان هم البته استفاده زیاد مردم از کولر به واسطه شروع زودهنگام گرما و استفاده شدید ماینر‌های غیرمجاز از برق، به عنوان مسببان افزایش مصرف، فراتر از ظرفیت برق معرفی شدند و اکنون درحالی وارد فصل زمستان می‌شویم که اظهارات ضدونقیض مسئولان صنعت برق کشور درباره خاموشی‌های زمستانه مردم را نگران قطعی‌های گاه وبیگاه برق در ۳ ماه پایانی سال کرده است، اما در عین حال، متولیان استانی صنعت برق احتمال قطع برق را بسیار کم اعلام می‌کنند.

شهریور امسال و بعد از پایان خاموشی‌های تابستان، محمدرضا جولایی، مدیر دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران، زنگ خطر قطع برق خانگی و صنایع در زمستان را به صدا درآورد و گفت که اگر مدیریت مصرف از طرف مشترکان بخش خانگی و تجاری انجام نشود، در زمستان شاهد قطع گاز و برق خواهیم بود.

مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، نیز تقریبا یک ماه بعد از این اظهارنظر، احتمال خاموشی در زمستان با توجه به روند سوخت رسانی به نیروگاه‌ها را کم دانسته و گفته بود که اگر این روند سوخت رسانی ادامه داشته باشد، مشکلی در تأمین برق مشترکان در فصل زمستان نخواهیم داشت.

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو، نیز در سفر استانی به اردبیل در ۳۰ مهر صحبت‌های سخنگوی صنعت برق را تأیید کرد و گفت که با همراهی وزارت نفت و تأمین مخازن نیروگاه ها، زمستان امسال قطعی برق نخواهیم داشت.

البته رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق کشور، ۸ آبان در گفت وگوی مفصلی، صحبت‌های پیشینش درباره قطع نشدن برق در زمستان را نقض کرد و از ۳ شرط برای تضمین صددرصدی قطع نشدن برق در ۳ ماه سرد سال، رونمایی و اعلام کرد که حفظ پیوستگی در سوخت رسانی به نیروگاه ها، تکمیل ذخایر سوخت مایع نیروگاه‌ها و صدور مجوز در روز‌های خاص برای مصرف مازوت در صورت نیاز، ۳ شرط ما برای پایداری شبکه برق در زمستان و قطع نشدن آن است.

زمستان خاموشی نداریم

درحالی علی کلاهی، رئیس کمیسیون صنایع اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ۲۲ آبان هشدار داده بود که نیروگاه‌ها فقط ۱۰روز ذخیره مازوت دارند و در زمستان با مشکل کمبود برق روبه رو خواهیم شد، علی اکبرمحرابیان، وزیر نیرو نیزحدود یک هفته پیش در نشست مدیران صنعت برق کشور به صراحت اعلام کرد که بدون اعمال محدودیت برای صنایع، در زمستان خاموشی برق نداریم.

با احتمال بسیار کم

اطلاعیه چند روز پیش شرکت توزیع نیروی برق تهران درباره احتمال قطعی برق خانه‌ها در زمستان نه تنها تهرانی ها، بلکه مردم شهر‌های دیگر ایران را هم نگران وضع دوباره خاموشی‌ها و اتفاقات پارسال و تابستان ۱۴۰۰ کرده است و حالا این گمانه که خاموشی‌ها شاید از تهران آغاز شود و بعد به شهر‌های دیگر برسد، در میان مردم تقویت شده است.

اما سخنگوی صنعت برق خراسان رضوی احتمال قطعی برق در زمستان را بسیار کم دانست و به خبرنگار ما گفت: گاز و سوخت مایع برای نیروگاه‌ها به اندازه کافی تأمین شده است و هر ۲ وزارتخانه نفت و نیرو تلاش می‌کنند که نیروگاه‌های تولید برق مشکلی از این نظر نداشته باشند. تولید برق تا امروز و به دلیل تأمین مناسب سوخت برای نیروگاه‌ها خوب بوده که به پایداری شبکه منجر شده است.

حسن حشمتی با بیان اینکه وضع خاموشی زمستانه به سرمای هوا بستگی دارد، ادامه داد: قطع برق در ۳ ماه سرد سال محتمل است، اما احتمال بسیار کمی دارد. اینکه گفته می‌شود احتمال وجود دارد، به این دلیل است که اگر سرمای طولانی بر کشور و استان حاکم شود که مصرف گاز به شکل محسوسی بالا برود و ذخیره سوخت مایع نیروگاه‌ها با مشکل روبه رو یا تمام شود، آن وقت مجبور به اعمال خاموشی هستیم که البته بسیار بعید است که این اتفاق بیفتد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->