۱۸ مرگ ناشی از هاری از ابتدای سال تاکنون (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) | آمار قابل تأمل حیوان گزیدگی در ایران کاهش دردهای عضلانی با «زردچوبه» پدیده‌ای جدید بنام «بازنشستگان جوان» در مشاغل سخت و زیان‌آور | ۱۵ سال اختلاف بین بازنشسته عادی و بازنشسته پیش از موعد مهم‌ترین علامت ابتلا به آلزایمر چیست؟ خطرات پنهان هوای آلوده برای مادران باردار و نوزادان بدون مشورت پزشک حجامت انجام ندهید مبلغ عیدی بازنشستگان تأمین اجتماعی، کشوری و لشکری اعلام شد (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات برخی از مدارس آموزش و پرورش ناحیه هفت مشهد فردا (دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد واکنش اورژانس به ماجرای تجاوز به یک زن در آمبولانس جان باختن ۸ نفر در تصادف مرگبار اتوبان غدیر (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) + جزئیات یک پژوهش علمی ثابت کرد: تاثیر فعالیت بدنی بر کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان مرخص شدن ۴۲ مصدوم اتوبوس اردبیل به مشهد از بیمارستان سمنان (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) وزارت علوم: امکان ثبت پایان‌نامه‌ها و رساله‌های کپی‌برداری‌ شده در ایرانداک وجود ندارد مدارس کدام استان‌ها(دوشنبه ۱۵ بهمن ۱۴۰۳) غیرحضوری شد؟ عوارض جراحی‌های زیبایی پلک و لیفت ابرو را جدی بگیرید چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟
سرخط خبرها

چگونه خود را برای پیش و بعد از وقوع زلزله آماده کنیم

  • کد خبر: ۹۳۳۵۶
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۷
چگونه خود را برای پیش و بعد از وقوع زلزله آماده کنیم
خطر اصلی لرزش خود زمین است. این لرزش می‌تواند پایه ساختمان‌ها را سست کند و مخاطرات اصلی پس از وقوع زمین‌لرزه رخ دهند. وقوع سیلاب‌ها و آتش‌سوزی‌های گسترده نیز از مخاطرات جدی زمین‌لرزه‌ها هستند که به آن‌ها به عنوان مخاطرات ثانویه زلزله کمتر اهمیت داده می‌شود!

عادل نجفی | شهرآرانیوز؛ علم زلزله‌شناسی یا Seismology به مطالعه و بررسی زمین‌لرزه‌ها و امواج لرزه‌ای می‌پردازد که در هر روز و هر لحظه پیرامون ما ممکن است رخ بدهند. تحقیقات و یافته‌های این علم اگرچه با پیشرفت دانش بشری شاهد پیشرفت‌های زیادی بوده است، بشر هم‌چنان قادر به پیش‌بینی قطعی زلزله نیست.

زلزله چه خطراتی دارد؟

خطر اصلی لرزش خود زمین است. این لرزش می‌تواند پایه ساختمان‌ها را سست کند و مخاطرات اصلی پس از وقوع زمین‌لرزه رخ دهند. وقوع سیلاب‌ها و آتش‌سوزی‌های گسترده نیز از مخاطرات جدی زمین‌لرزه‌ها هستند که به آن‌ها به عنوان مخاطرات ثانویه زلزله کمتر اهمیت داده می‌شود!

کجا زلزله رخ می‌دهد؟

اگرچه زمین‌لرزه‌های کوچک و بزرگ همواره و در همه‌جا رخ می‌دهند، وقوع آن‌ها در راستای لبه‌های صفحات تشکیل‌دهنده زمین است. در این نقاط گسل‌ها فضای کافی برای جابه‌جایی بیشتر صفحات را فراهم می‌کنند. به همین دلیل وقوع زلزله در نزدیکی لبه صفحات بیشتر است. همان‌طور که در تصویر مشاهده می‌کنید، کشور ما و به طور کلی منطقه غرب آسیا در مجاورت صفحات اوراسیا، هندوستان و منطقه عربی جنوب خلیج فارس واقع شده است.

زلزله از آنچه در اخبار می‌بینید به شما نزدیک‌تر است

زلزله‌ها چقدر می‌توانند مخرب باشند؟

میزان آسیب‌رسانی زمین‌لرزه‌ها بر اساس مقیاس بزرگی آن‌ها تعیین می‌شود. پژوهشگران با استفاده از این مقیاس‌ها میزان آسیب‌رسانی زمین لرزه‌ها را برای عموم افراد جامعه قابل درک می‌سازند.

زلزله از آنچه در اخبار می‌بینید به شما نزدیک‌تر است

پیش از زمین‌لرزه

با خانواده هماهنگ باشید: مطمئن شوید همه اعضای منزل از وظیفه خود هنگام وقوع زمین‌لرزه آگاه‌اند. بهتر است یک نقشه تخلیه برای زمان زلزله در نظر بگیرید. این نقشه شامل جایی است که می‌توانید بروید، کار‌هایی که باید انجام دهید و اقلامی که باید با خود ببرید.

وسایل را ایمن کنید: در منزل یا محل کار خود از استحکام هر شیئی که احتمال سقوط آن می‌رود اطمینان یابید.

تجهیزات اطفای حریق: حریق دومین آسیب جدی احتمالی پس از وقوع هر زمین‌لرزه است که باید برای مقابله با آن آماده شوید.

آماده‌سازی و ذخیره برخی اقلام ضرور را آماده کنید مانند:

دست‌کم ۱/۵ لیتر آب شرب / وعده‌های غذایی آماده / ماسک/ چراغ قوه و باتری اضافه/ لباس/ جعبه کمک‌های اولیه / رادیو/ پاوربانک / سوت

هنگام وقوع زمین‌لرزه

آرام باشید: اگر داخل منزل یا محل کار هستید، همان‌جا بمانید. اگر بیرون از فضا‌های سرپوشیده هم هستید، همان‌جا بمانید.

فضا‌های سرپوشیده: سعی کنید در کنار یک دیوار مرکزی ساختمان، در چهارچوب در‌ها یا زیر میز قرار بگیرید. از پنجره‌ها و در‌های خروجی فاصله بگیرید.

فضا‌های بیرونی: در فضای باز و دور از خطوط انتقال برق یا هر شیئی با احتمال سقوط قرار بگیرید. از ساختمان‌ها به‌ویژه ساختمان‌های در حال ساخت فاصله بگیرید.

اگر در حال رانندگی هستید، خودرو را متوقف کنید و در آن منتظر بمانید تا زمین‌لرزه به پایان برسد.


همواره حرکات سه‌گانه را به خاطر داشته باشید

  • پایین رفتن
  • محافظت از سر
  • نگهداری کردن

پس از وقوع زمین‌لرزه

ارزیابی شرایط: خود و دیگران را درباره جراحات احتمالی بررسی کنید. کمک‌های اولیه را به نیازمندان برسانید.
خطوط انتقال آب، برق و گاز را بررسی کنید. هرکدام دچار آسیب شده بودند، از کنتور یا اولین شیر سوپاپ، آن را قطع کنید. اگر بوی گاز استشمام کردید، درب‌ها و پنجره‌ها را باز کنید و پس از ترک محیط، به نیرو‌های امدادی اطلاع دهید.
ارتباط بگیرید: رادیو را روشن کنید. از تلفن همراه صرفا برای کار‌های اضطراری استفاده کنید تا شبکه برای انتقال دیتا و مکالمات ضرور خلوت بماند.

آماده پس‌لرزه‌ها باشید: اگر در مدرسه یا محل کار هستید، برنامه‌های شرایط اضطراری را دنبال کنید و از مسئول مربوط کمک بگیرید.

سیل و سونامی: اگر در مناطق ساحلی هستید، از سواحل فاصله بگیرید. ممکن است تسونامی پس از زمین‌لرزه با موج‌های بلند به ساحل هجوم آورد.

زلزله از آنچه در اخبار می‌بینید به شما نزدیک‌تر است

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->