تکمیل ۳۲۹ طرح آموزشی؛ ثمره سفر رییس جمهور به خوزستان معامله ۸۲ میلیون دلار در بازار ارز تجاری امروز (پنجشنبه ۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی
سرخط خبرها

خودروهای بزرگتر، ایمنی بیشتری دارند؟

  • کد خبر: ۹۳۴۲۴
  • ۰۴ دی ۱۴۰۰ - ۲۰:۳۱
خودروهای بزرگتر، ایمنی بیشتری دارند؟
همین سؤال در مورد خودروهای شاسی بلند و وانت ها مطرح است. شاید سایز خودرو مهم باشد، اما رفتار رانندگی، رعایت تعمیر و نگهداری و حفظ سرعت مطمئنه مهم‌ترند.

به گزارش شهرآرانیوز، تردیدی نیست که خودرو‌های جدیدتر، ایمن ترند. نگاهی به آمار مرگ و میر سالانه ۲۰۱۹ (آخرین آمار تاکنون) yearly fatality statistics from ۲۰۱۹ از مؤسسه بیمه برای ایمنی بزرگراه موسوم به IIHS (مخفف Insurance Institute of Highway Safety) شان می‌دهد که احتمال مردن در تصادف نسبت به سال ۱۹۸۰ نصف شده است. به بیان دقیق‌تر در سال ۱۹۸۰ به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۲۲.۵ مرگ به ثبت می‌رسید در حال که در سال ۲۰۱۹ به ازای ۱۰۰ هزار نفر ۱۱.۵ نفر به ثبت رسیده است. کاهش چشمگیر در میزان مرگ و میر انسان‌ها در اثر تصادف به عوامل مختلفی بستگی دارد و در سه دهه گذشته، با بهبود زیرساخت ها، سیاست گذاری‌ها و رفتار‌های رانندگان میزان مرگ و میر در اثر تصادف کاهش چشمگیری پیدا کرده است.

رسانه‌ها معمولاً ایمن‌ترین خودرو‌ها the safest cars یا ایمن‌ترین شاسی بلند‌های safest SUVs بازار را معرفی می‌کنند، اما آیا می‌توان دسته بندی‌ها یا سگمنت‌های مختلف بازار را از لحاظ مرگ و میر با هم مقایسه کرد؟ مخصوصاً که انرژی جنبشی رابطه مستقیمی با وزن خودرو دارد.

به قدری عوامل مختلف در آمار مرگ و میر در اثر تصادف دخالت دارند که نمی‌شود ارزیابی این تصادف‌ها را به یک عامل نسبت داد. از جمله این عوامل می‌توان به این موارد اشاره کرد: سرعت، سن راننده، جنسیت، نوع جاده یا خیابانی که مردم در آن میرانند، سن خودرو، فناوری‌های به کار رفته در خودرو، تأثیر مواد مصرف شده [الکل، مواد مخدر]و هزاران عامل دیگر.

اما این ادعا هم نمی‌تواند درست باشد که ایمنی یک خودروی جمع و جور در سگمنت A با ایمنی وانت‌ها یا شاسی بلند‌های تمام قد برابری می‌کند؛ بنابراین این سؤال همچنان باقی است که آیا هر چه خودرو بزرگتر باشد، ایمنی بهتری ارائه می‌کند؟ یا این نظریه اصلاً با آمار و ارقام جور در می‌آید؟

در ماه مه سال ۲۰۲۰ مؤسسه بیمه برای ایمنی بزرگراه آماری را منتشر کرد که نشان می‌داد مرگ راننده در خودرو‌های کوچک بالاتر است. البته در این گزارش داده‌های خودرو‌ها به دسته بندی‌های جداگانه‌ای تقسیم شده بود از جمله مینی ون، شاسی بلند، وانت پیکاپ و هر دسته بندی بر اساس سایز طبقه بندی شده بود.

در دسته بندی خودرو‌های سدان چهار در و هاچبک‌ها آمار به این شکل بود که به ازای هر ۱۰ میلیارد مایل پیموده شده، بزرگترین خودرو‌های این دسته ۳۶ مرگ و میر و کوچکترین خودرو‌های این دسته ۷۸ مرگ و میر به ثبت رسانده اند یعنی مرگ و میر در خودرو‌های کوچکتر این دسته دو برابر خودرو‌های بزرگتر این دسته بوده است.

خودروهای بزرگتر، ایمنی بیشتری دارند؟

در دسته بندی خودرو‌های شاسی بلند هم سایز آن‌ها ماننده دسته بندی سدان‌ها مهم بوده به طوری که مرگ و میر در شاسی بلند‌های جمع و جور چهار برابر شاسی بلند‌های تمام قد بوده است. یعنی هر چه سایز خودرو بزرگتر باشد، مرگ و میر در آ «کمتر است.

تقریباً در تمام سگمنت‌ها وقتی با خودشان مقایسه می‌شوند، این یافته که خودرو‌های کوچکتر مرگ و میر بیشتری دارند، در آمار مشخص شده است (البته به جز وانت‌هایی که نیروی قوای محرکه به محور عقب اعمال می‌شود و خودرو‌های دو-دَر).

در بررسی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۷ معلوم شده است که ۲۰ خودرو به ازای هر میلیون دستگاه پلاک شده فقط ۹ مرگ و میر راننده به ثبت رسانده اند. از این ۲۰ خودرو فقط ۴ تای آن در دسته بندی خودرو‌های کوچک یا جمع و جور دسته بندی می‌شوند (که عبارتند از: لندرور اوک، فولکس گلف، نیسان لیف و میتسوبیشی آوت لندر) در حالی که ۱۶ خودروی دیگر در دسته بندی متوسط یا تمام قد قرار می‌گرفتند.

از ۲۰ مدل که بالاترین میزان مرگ و میر را نشان داده اند، ۱۵ مدل تحت عنوان مینی یا کوچک دسته بندی شده اند. بله آمار‌ها یک ترند کاملاً واضح را نشان می‌دهند که راننده‌ها در خودرو‌های بزرگتر کمتر جان خود را از دست می‌دهند.

حالا این سؤال پیش می‌آید که آیا شاسی بلند‌ها و پیکاپ‌ها از سایر خودرو‌های سواری ایمن‌تر هستند یا نه؟ داده‌ها و آمار نشان می‌دهند که به ازای ۱۰ میلیارد مایل پیموده شده مرگ و میر در خودرو‌های سواری به طور متوسط ۳۶ بوده در حالی که در شاسی بلند ۱۹ و در پیکاپ ۱۸ مورد بوده است.

بالاترین میزان مرگ و میر ثبت شده در خودرو‌های سگمنت کوچک یا مینی‌های چهار در ثبت شده است که به ازای ۱۰ میلیارد مایل ۷۸ مورد مرگ و میر بوده است. در همین اثنا، بدترین‌ها در سگمنت شاسی بلند (لاکچری‌های کوچک تک دیفرانسیل) با ۴۰ مرگ و میر به ازای ۱۰ میلیارد مایل و خطرناک‌ترین پیکاپ‌ها (تمام قد‌های دو دیفرانسیل) هستند که ۲۳ مرگ و میر به ثبت رسانده اند.

پایین‌ترین میزان مرگ و میر در بین سگمنت‌های مختلف خودرو «مینی ون» هستند، که در حقیقت خودروی خانواده هم به حساب می‌آیند. به ازای ۱۰ میلیارد مایل پیموده شده فقط ۱۵ راننده مینی ون جان خود را از دست داده اند. فیزیک دان‌ها آن را به وزن این خودرو‌ها نسبت می‌دهند، اما واقعیت این است که معمولاً راننده مینی ون‌ها همیشه این را در نظر دارند که در صندلی عقب، کودکان نشسته اند.

جدای از آمار‌هایی که منتشر می‌شود و سوای آن که هر چقدر اندازه خودرو بزرگتر باشد، خودرو ایمن‌تر است در این نکته شکی نیست که موارد مهمتری وجود دارند و آن نگهداری صحیح خودرو از لحاظ فنی، رفتار خوب رانندگی، عدم مصرف مواد، رعایت سرعت بهینه، رانندگی با هشیاری بالا عوامل مهمتری نسبت به سایز خودرو هستند.

منبع: سایپانیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->