تصویب ۸۹ هزار میلیارد تومان اعتبار برای استان خوزستان حمله با سلاح سرد در ژاپن یک فوتی و دو مجروح بر جای گذاشت (۴ بهمن ۱۴۰۳) انفجار خودرو در شهر منبج سوریه با یک کشته و ۷ مصدوم (۴ بهمن ۱۴۰۳) وزیر نیرو وعده داد: بهبود وضعیت آب و برق در تابستان ۱۴۰۴ همسویی مجلس شورای اسلامی با گفتمان وفاق ملی دولت چهاردهم رییس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس: انحصارطلبی بخش دولتی مانع رشد تعاون شده است انتقاد تند ترامپ به سیاستهای بایدن: هزاران قاتل و تروریست در آمریکا حضور دارند عارف: راه رشد اقتصادی از میدان‌داری بخش خصوصی می‌گذرد ترامپ حفاظت فیزیکی پمپئو و برایان هوک را لغو کرد بیانات رهبر انقلاب در دیدار عوامل برگزاری کنگره شهدای کاشان+ویدئو نگاهی به اهمیت سفر سید عباس عراقچی به کابل ربیعی: به اصلاحات سخت اقتصادی و حضور در اقتصاد جهانی نیاز داریم پزشکیان: در مملکت اگر من و شما بیل نزنیم با امضا چیزی درست نمی‌شود همتی: با همکاری بانک‌ها و بیمه‌ها مشکل کمبود سرانه آموزشی را حل می‌کنیم ویدئو| پزشکیان: هر امضایی بخواهید می‌دهم که بی‌عدالتی را حل کنید اما پول ندارم بدهم ماجرای پذیرش فرجام‌خواهی توماج صالحی از سوی شهید رازینی چه بود؟ مجمع نمایندگان استان، پشتوانه اندیشه‌ورزی دستگاه‌های اجرایی | آیین اختتامیه اجلاس هم‌اندیشی مجمع نمایندگان ادوار خراسان رضوی برگزار شد+ویدئو پرونده قضایی برای سرقت میلیون‌ها لیتر سوخت هواپیما در بندرعباس تشکیل شد بازدید جمعی از مسئولین، اقتصاددانان، ورزشکاران و فعالان رسانه‌ای و فرهنگی از نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» + عکس (۴ بهمن ۱۴۰۳) پزشکیان: خواهید دید شعار می‌دهیم یا عمل خواهیم کرد | رود کارون یک فرصت طلایی است که می‌تواند برای خوزستان اشتغال‌زایی کند جزئیات قوانین معافیت سربازی اعلام شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) آیت الله علم الهدی: سلامتی و امنیت، پایه های اصلی پایداری جامعه است برنامه‌ها و رایزنی‌های فشرده ظریف در حاشیه اجلاس داووس ۲۰۲۵ + عکس دستور پزشکیان برای توسعه صنعت گردشگری در ساحل کارون وزیر دفاع: صنعت دفاعی همواره قطب کشنده جریان علم و فناوری است پزشکیان از فاز یک طرح جامع فاضلاب کلانشهر اهواز و کارون بازدید کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) واکنش وزیر امور خارجه به اظهارات دبیرکل سازمان ملل در ارتباط با شفافیت برنامه هسته‌ای ایران عراقچی به‌زودی به افغانستان سفر خواهد کرد
سرخط خبرها

نگرانی کاخ‌سفید از نفوذ چین در غرب آسیا و آفریقا

  • کد خبر: ۹۳۸۷۲
  • ۰۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۵
نگرانی کاخ‌سفید از نفوذ چین در غرب آسیا و آفریقا
چین به‌دنبال تأسیس پایگاه‌های نظامی جدید در خاورمیانه و آفریقاست و قصد دارد با گسترش جهانی پایگاه‌های نظامی خود، با نفوذ نظامی ایالات متحده آمریکا مقابله کند. موضوعی که باعث نگرانی آمریکا شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ به گزارش روزنامه «وال‌استریت‌ژورنال»، چین در‌نظر دارد که یک پایگاه نظامی در گینه استوایی در آفریقا تأسیس کند. گینه استوایی مانند آمریکا به اقیانوس اطلس مشرف است و به همین‌دلیل آمریکا از احداث پایگاه نظامی چین در گینه استوایی به‌شدت نگران است. به گفته یک مقام ارشد در دولت آمریکا، دولت بایدن به گینه استوایی هشدار داده است که: «فعالیت‌های بالقوه چین به لحاظ امنیتی نگران‌کننده است.»

جان کربی، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا، در کنفرانس مطبوعاتی که اوایل ماه دسامبر برگزار شد، با اشاره‌به اینکه چین در پس‌زمینه قدرت نظامی، اقدامات وحشتناکی علیه کشور‌های آفریقایی انجام می‌دهد، از تحرکات نظامی چین در آفریقا ابراز نگرانی کرد. چین پیش از گینه استوایی، اولین پایگاه نظامی خود در خارج از کشور را در جیبوتی واقع‌در شرق آفریقا در سال‌۲۰۱۷ تأسیس کرد. جیبوتی یک نقطه استراتژیک رو به تنگه باب‌المندب است که اقیانوس هند و دریای سرخ را به هم متصل می‌کند. چین اوایل سال‌۲۰۲۱ نیز اعلام کرد که تأسیسات پذیرش ناو هواپیمابر را در یک پایگاه نظامی در جیبوتی تکمیل کرده است. گفته می‌شود این پایگاه نظامی در نزدیکی پایگاه نظامی آمریکا واقع است و خلبان‌های نظامی آمریکا درمعرض تابش لیزر ارتش چین قرار دارند.

قرارداد موشکی چین و عربستان

از سوی دیگر، آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا به این ارزیابی رسیده‌اند که عربستان سعودی با کمک چین، فعالانه در‌حال تولید موشک‌های بالستیک است. زاخاری کوهن، تحلیلگر مسائل نظامی، در گزارش ۲۳‌دسامبر در «سی‌ان‌ان» نوشت: سه منبع آگاه در این زمینه گفته‌اند که عربستان در گذشته، خریدار موشک‌های بالستیک از چین بود، اما تا‌کنون به عنوان کشوری که خود سازنده این نوع موشک‌ها باشد، شناخته نشده بود؛ به عبارت دیگر، از توان ساخت موشک‌های بومی برخوردار نبود.

تصاویر ماهواره‌ای نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا که سی ان‌ان به آن‌ها دست یافته است، نشان می‌دهد که عربستان دست‌کم در یک پایگاه، در‌حال تولید موشک‌های بالستیک است. دو منبع مطلع تأیید کردند که در ماه‌های گذشته اطلاعات طبقه بندی‌شده‌ای در‌اختیار برخی نهاد‌های اطلاعاتی آمریکا و همچنین شورای امنیت ملی کاخ سفید قرار گرفته بود که بر‌اساس آن، عربستان، فناوری موشک‌های بالستیک را از چین دریافت کرده است.

پس از انتشار این گزارش‌ها نیز سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور و عربستان «شریک راهبردی همه جانبه» هستند و ازجمله با هم مراوده نظامی دارند. عبدالمحسن راضی، نویسنده و پژوهشگر مسائل سیاسی، در گفتگو با «الخلیج‌آنلاین»، درباره همکاری اخیر نظامی پکن و ریاض گفت: توجه عربستان به چین، پس از درک این موضوع توسط ریاض بود که رابطه مستحکمش با واشینگتن در‌حال سست‌شدن است و این سستی از کاهش واردات نفت خام عربستان از‌سوی آمریکا آغاز شد. در‌مقابل، چین به‌عنوان دومین اقتصاد در جهان، بزرگ‌ترین صادرکننده به عربستان است و میزان سرمایه‌گذاری‌های چینی در عربستان طی ۱۵‌سال به ۴۰میلیارد دلار رسید و همین موضوع نشان‌دهنده اهمیت روابط بین دو کشور است.

نگرانی آمریکا از تشدید تحرکات نظامی چین

آژانس اطلاعاتی آمریکا از حول‌و‌حوش سال‌۲۰۱۹ تحرکات چین در احداث پایگاه‌های نظامی در کشور‌های مختلف را زیر‌نظر دارد. اما حال با تشدید تحرکات نظامی چین در‌راستای احداث پایگاه‌های نظامی در خاورمیانه و آفریقا، دولت جو بایدن به‌شدت نگران تحرکات نظامی اخیر چین است. پنتاگون در گزارش سالانه خود درباره قدرت نظامی چین که در ماه نوامبر منتشر شد، اعلام کرد که چین در نظر دارد علاوه بر کشور‌های آسیایی در کشور‌هایی مانند کنیا، تانزانیا، آنگولا و سیشل هم پایگاه نظامی احداث کند.

پنتاگون در این گزارش ادعا کرد چین در آینده می‌تواند در عملیات نظامی آمریکا در سراسر جهان مداخله کند. آمریکا و چین بر سر تنگه تایوان و دریای چین جنوبی به‌شدت اختلاف نظر دارند، ولی با‌این‌حال این رقابت ممکن است در آینده در خارج از منطقه آسیا اقیانوسیه تشدید شود؛ بنابراین آمریکا هرقدر به منطقه اقیانوس آرام و اقیانوس هند اهمیت دهد، نفوذ این کشور در منطقه خاورمیانه و آفریقا کم‌رنگ‌تر خواهد شد و چین می‌تواند از این فرصت بیشتر استفاده کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->