تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی ! عزل سه مدیر در هلال احمر + جزئیات هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها
از خواص بی شمار این گیاه درمانی غافل نشوید

بازشناسی دوباره حنا

  • کد خبر: ۹۴۰۱
  • ۲۸ آبان ۱۳۹۸ - ۰۷:۲۷
بازشناسی دوباره حنا
علی هاشمی فر کارشناس گیاهان دارویی
بیشتر ما گیاه حنا را به خوبی می‌شناسیم و حتی اگر خودمان آن را استفاده نکرده باشیم در مراسم‌های حنابندان اطرافیان یا در فیلم و سریال‌های قدیمی آن را دیده ایم. در قدیم مردم بدون توجه به خواص درمانی بیشماری که حنا دارد از آن برای رنگ کردن مو و پوست استفاده می‌کردند، البته به تازگی نیز با حنا طرح‌های مختلفی روی بدن می‌کشند که فقط جنبه زیبایی دارد. حنای هندی و حنای بی رنگ هم از مشتقات همین حناست برای آن دست افرادی که به دنبال رنگی غیر از قرمز هستند یا اصلا از رنگ حنا خوششان نمی‌آید و می‌خواهند فقط از خواص این گیاه استفاده کنند. خواص بیشماری که برای حنا در طب سنتی آورده شده است، آن قدر هست که اگر بدانید حتما راغب به استفاده از آن می‌شوید برای همین می‌خواهیم امروز کمی دراین باره برایتان بگوییم.

تاریخچه استفاده از حنا
استفاده از حنا به حدود ۵۰۰ سال قبل از دوران ابوعلی سینا برمی گردد. گیاهی که بومی ایران است و طبعی گرم و خشک دارد. این گیاه در برخی از مناطق مانند کرمان، یزد و سیستان و بلوچستان پرورش داده می‌شود، البته هنوز هم به طور دقیق مشخص نیست کدام قوم برای اولین بار از حنا استفاده کرده است، زیرا به جز کشور ما در هند، مصر و چین هم از این گیاه استفاده‌های زیادی می‌شود. حنا درختچه‌ای است که به طور معمول در سال ۲ تا ۳ مرتبه یعنی در تابستان و اول پاییز محصول می‌دهد و آنچه ما در بازار می‌بینیم پودر برگ‌های این گیاه پرخاصیت است. کیفیت و رنگ آن هم به منطقه‌ای که گیاه حنا در آن کشت شده، نحوه فراوری و مواد ترکیبی آن بستگی دارد. باهمه این‌ها بهترین نوع حنا، حنایی است که رنگ سبز تیره‌ای داشته باشد.

برخی خواص درمانی حنا
برای درمان ریزش مو و تقویت آن، پودر حنا را با روغن زیتون مخلوط می‌کنند و به طور مرتب به مو‌ها می‌مالند.
استفاده از مخلوط پودر حنا، آب و
آب لیمو باعث براق شدن مو می‌شود.
ضماد گل حنا و سرکه برای رفع سردرد مناسب است و باید آن را روی پیشانی گذاشت.
حنا برای درمان سوختگی هم مؤثر است.
برای رفع زخم‌ها و تاول‌های دهان مزه مزه کردن این گیاه می‌تواند، مؤثر باشد.
ضماد گل حنا، برای رفع درد در قسمت‌های مختلف بدن مفید است.
به دلیل خاصیت قابض بودن حنا، می‌توان از ضماد آن برای رفع ترک پا و نرم کردن ناخن‌هایی که در گوشت پا فرو رفته اند، استفاده کرد.
استفاده منظم حنا شوره سر را برطرف می‌کند.
برای رفع عفونت، پاک سازی پوست، درمان دمل، کورک ها، زخم ها، جوش‌های صورت و روماتیسم هم استفاده از حنا کاربرد دارد.
دربرخی کشور‌ها از دم کرده برگ و گل حنا برای درمان افرادی که کمبود ویتامین B دارند استفاده می‌شود.

چند نکته مهم
اگر حنا را برای خواص درمانی اش استفاده می‌کنید بهتر است که از همان حنای طبیعی و سنتی استفاده کنید، چون حنا‌های بی رنگی که در بازار وجود دارند، خواص درمانی حنای طبیعی را ندارد.
در ترکیبات تشکیل دهنده حنا‌های هندی از مواد شیمیایی استفاده می‌شود که نه تنها خاصیت درمانی ندارند، بلکه مضر هم هستند و فقط برای تزیین استفاده می‌شوند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->