وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی: مساجد در تثبیت اقتدار فرهنگی شهر‌ها نقش مؤثری داشته‌اند بیش از ۲۲ هزار زائر ایرانی وارد عربستان شدند گوشه صحن گوهرشاد گل‌باران بود رگ‌های آبی فرانک جواب بدی را با خوبی بده طبع شعری که وقف حرم می‌شد | نگاهی به تاریخ منصب ملک‌الشعرایی آستان قدس بررسی تأثیر آنچه می‌گوییم و گناهان زبانی با جستاری در دعای امام‌زمان(عج) | زبان، مرکب اهل انتظار تحلیل تطبیقی اصول پیشگیری از جرم در مذاهب اسلامی اهدای نشان خادم‌الشهدایی به روابط‌عمومی‌های استان خراسان رضوی + فیلم رئیس بنیاد شهید: اجتماع مردمی برای گرامیداشت شهدای خدمت همزمان در سراسر کشور برگزار می‌شود مستند «غیررسمی» با موضوع اهتمام رهبری به کتاب و کتابخوانی، روی آنتن شبکه قرآن می‌رود + زمان پخش رمان «او» در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود | روایتی از زندگینامه شهید عماد مغنیه دومین کنگره ملی شهید مدرس به میزبانی کاشمر برگزار می‌شود جابه‌جایی اموال موزه قرآن به کاخ سعدآباد نگران‌کننده نیست نرم افزار مجموعه آثار مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی تولید شد تحصیل معرفت بعد از عمل! تربیت به سبک رحمانی در گفت‌وگو با حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدمهدی واعظ‌موسوی پیش بینی برگزاری ۲۰ محفل قرآنی در حج تمتع ۱۴۰۴ زیارت حرم نبوی با نرم‌افزار «نُسُک» | برگزاری سالگرد شهید رئیسی در هتل‌های مکه و مدینه مادر شهید رئیسی: تواضع بارزترین ویژگی ابراهیم بود
سرخط خبرها

گفتگو با سید علی‌اصغر بامشکی، روضه‌خوان حرم مطهر امام رضا

  • کد خبر: ۹۴۰۶۵
  • ۰۹ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۴
گفتگو با سید علی‌اصغر بامشکی، روضه‌خوان حرم مطهر امام رضا
سیدعلی‌اصغر بامشکی، خادمی‌اش در حرم امام‌رضا (ع) امسال ۴۸ ساله شد؛ سال‌هاست کار هر روزش رفتن به حرم امام‌رضا (ع)، روضه‌خواندن برای مردم و جمع‌آوری شعر‌هایی با مضمون اهل‌بیت (ع) است.

شوشتری | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها حسینیه، هیئت و حتی خانه برای برگزاری عزاداری و روضه‌گرفتن کم نیست، اما هنوز به اعتقاد خیلی‌ها روضه‌ای که در حرم امام‌رضا (ع) خوانده شود، شور و حال دیگری دارد. از سر این ارادت است که در هر گوشه از حرم مطهر روضه‌خوانی نشسته که کارش نوشتن روضه‌های درخواستی و خواندن برای دل بی‌قرارمان است.

سیدعلی‌اصغر بامشکی، پیرغلام اهل‌بیت (ع)، یکی از همین روضه‌خوان‌هاست که خادمی‌اش در حرم امام‌رضا (ع) امسال ۴۸ ساله شد؛ سنتی‌خوان مشهدی که پیر‌های شهرمان با صدای روضه‌هایش آشناتر‌ند. سال‌هاست کار هر روزش رفتن به حرم امام‌رضا (ع)، روضه‌خواندن برای مردم و جمع‌آوری شعر‌هایی با مضمون اهل‌بیت (ع) است.

حاج‌آقا در این هفته، هم‌زمان با دهه فاطمیه، به مجلس روضه صبحگاهی در خانه یکی از قدیمی‌های ته‌پل‌محله دعوتمان کرد تا هم‌کلامش شویم و با شنیدن روضه حضرت فاطمه (س) نفس تازه کنیم.

ارثم شد روضه‌خواندن برای اهل‌بیت (ع)

مرحوم سیدمحمود بامشکی از حفاظ و خادمان حرم امام‌رضا (ع) بود که ارادتش به امام‌حسین (ع) مثال‌زدنی بود. در حرم برای مردم روضه می‌خواند و علاقه‌اش روضه حضرت علی‌اصغر (ع) بود. وقتی در سال ۱۳۳۵ صاحب پسر شد، نامش را علی‌اصغر گذاشت تا پسر راه پدر را ادامه دهد.

حالا حاج‌آقا سیدعلی‌اصغر بی‌شباهت به پدر مرحومش نیست و به گفته خودش بزرگ‌ترین ارثش از پدر، روضه‌خوانی اهل‌بیت (ع) شده‌است: خانه‌مان در کوچه باغ‌طاووس بازار حاج‌آقاجان (شهید آستانه‌پرست کنونی) بود، درست در چند قدمی حرم امام‌رضا (ع). از وقتی هم دست چپ و راست را از هم تشخیص دادم، حرم خانه‌ام بود.

هرروز همراه پدرم می‌رفتم تا در کار‌های حرم کمکش باشم. به‌همین‌دلیل هرجا روضه می‌خواند، گوش می‌کردم و آن‌قدر که تکرار می‌شد، حفظ می‌کردم. اگر جایی هم می‌رفتم، به احترام پدرم به من می‌گفتند سیدکوچولو! همان شعر پدرت را بخوان.

من هم شروع می‌کردم به خواندن به همان سبک سنتی‌خوانی پدرم. جایزه‌ام هم یک لیسک (آب‌نبات چوبی) بود. او با همین استعداد در خواندن، وقتی وارد مدرسه جوادیه مرحوم عابدزاده شد، به عضویت گروه سرود درآمد و کم‌کم روضه‌خواندنش بیشتر شد: از سال ۱۳۵۲ وارد جامعه مداحان مشهد، زیرنظر مرحوم حاج‌محمود اکبرزاده، شدم که هر سه‌شنبه جلسه داشت و همچنین در دوره‌های آموزشی که برای مداحی در خانه مرحوم حاج‌قاسم قمی در پایین‌خیابان برگزار می‌شد، شرکت می‌کردم.

حاج‌آقا حجتی روضه‌هایش را به من سپرد

مرحوم بامشکی معتقد بود آدم هرجا شنید که کسی مرده است، باید در مراسم او شرکت کند تا هنگام مرگش مردم هم برای او بیایند. حاج‌آقا سیدعلی‌اصغر بعدازگفتن این جمله از پدر مرحومش، می‌گوید: به همین‌دلیل مرحوم پدرم من را همراه خودش همه‌جا می‌برد و در تعدادی از این مراسم‌ها هم روضه می‌خواندم.

گویا آن زمان روضه‌خواندن در خانه مشهدی‌ها در دست پنج‌شش سنتی‌خوان بود که مردم بیشتر از آن‌ها دعوت می‌کردند:حاج‌آقای حجتی معلم قرآن من در جوادیه بود. روضه‌هایش را مردم خیلی قبول داشتند و وقتی می‌خواند، مردم انگار در صحرای محشر بودند، های‌های گریه می‌کردند.

وقتی مریض‌احوال شد، روضه‌هایش را به من سپرد. از آن زمان خواندن من در خانه‌ها زیاد شد. شاید باورتان نشود که روز‌هایی هم بود که برای روضه به پانزده‌شانزده خانه می‌رفتم. روضه‌ها پرشور و پرجمعیت بود، اما الان متأسفانه روضه‌های خانگی کم شده است.

روضه‌خوان نباید به فکر پول خواندن باشد

حاج‌آقا سیدعلی‌اصغر از ۴۸ سال پیش تاکنون روضه‌خوان حرم‌مطهر امام‌رضا (ع) است؛ روضه‌هایی که به سبک مرحوم پدرش و دیگر روضه‌خوان‌های قدیم، سنتی خوانده می‌شود. او با گفتن از این سبک درباره روضه‌خوانی در حرم آقا می‌گوید: هرروز در حرم امام‌رضا (ع) برای زنان روضه می‌خوانم. البته روضه‌ها سفارشی است.

بیشتر روضه‌های سفارشی مردم هم از امام‌رضا (ع)، امام موسی‌بن‌جعفر (ع) و امام‌حسین (ع) است و در مناسبت‌های مذهبی تغییر می‌کند. مثلا در دهه فاطمیه بیشتر روضه‌ها از مادرمان حضرت فاطمه (س) است.

آن‌طور که این پیرغلام اهل‌بیت (ع) می‌گوید، خیلی از مردم زمان سفارش روضه می‌پرسند مثلا مبلغ خواندن روضه از حضرت علی‌اصغر (ع) و... چقدر است. نام‌هایی که طبق حرف‌های او حرمت دارند و نمی‌شود مبلغی تعیین کرد: روضه‌خواندن کاسبی نیست که بخواهیم نرخی روی آن بگذاریم.

روضه‌خوان هم نباید به فکر پول خواندنش باشد. برای همین زمان خواندن در حرم اصلا به مبلغ پولی که مردم می‌دهند، توجه نمی‌کنم. شاید باورتان نشود که همین چندروز پیش مادری ۵۰۰ تومان داد و ۳ روضه خواست. من هم با رضایت دل برایش خواندم و از امام‌رضا (ع) خواستم حاجت‌روا شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->