آیا قاتل الهه حسین نژاد راننده اسنپ بوده است؟ قالیباف: سیاست‌های آمریکا در اجلاس بریکس به چالش کشیده شد ۳ کشته در پی تصادف در مسیر مشهد به سرخس اطلاعیه پلیس درباره بازسازی صحنه قتل الهه حسین نژاد ویدئو | آغاز ثبت‌نام آزمون‌های استخدامی دستگاه‌های دولتی از هفته آینده جاده هراز یک طرفه شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) پیش‌بینی هوای مشهد و خراسان رضوی | تداوم هوای خنک در مشهد و بارش باران در سطح استان (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ممنوعیت سگ‌گردانی با خودرو در تهران (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵
سرخط خبرها

کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین آلاینده زمین را بشناسید

  • کد خبر: ۹۴۳۵۷
  • ۱۲ دی ۱۴۰۰ - ۱۵:۴۶
کوچک‌ترین و بزرگ‌ترین آلاینده زمین را بشناسید
ته سیگار‌ها همواره یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب و خاک در دهه‌های اخیر بوده اند و در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، سهم آن‌ها از کل پسماند‌های دنیا؛ چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است.

مریم شیعه زاده | شهرآرانیوز؛ ته سیگار‌ها همواره یکی از مهم‌ترین آلاینده‌های آب و خاک در دهه‌های اخیر بوده اند و در گزارشی که به تازگی منتشر شده است، سهم آن‌ها از کل پسماند‌های دنیا؛ چیزی حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد تخمین زده شده است. آمار فاجعه باری که به خوبی نشان می‌دهد ته سیگارها، بزرگ‌ترین دشمنان زمین هستند و برای کاهش آلودگی آن ها، باید به تمهیدات جدی اندیشید.

سالانه در سراسر دنیا نزدیک به ۶ تریلیون نخ سیگار مصرف می‌شود که از این آمار، پسماند ۴.۵ تریلیون نخ در طبیعت رها می‌شود. به این صورت ته سیگار‌ها بیشترین حجم زباله رها شده در طبیعت را تشکیل می‌دهند و تنها یک سوم آن‌ها سر از سطل زباله درمی آورند. ۷ سال پیش بود که سازمان بهداشت جهانی اعلام کرد در دو دهه گذشته، کارخانه‌های سیگارسازی ۴۵ میلیون تن زباله جامد، ۶ میلیون تن زباله نیکوتین و ۴۰۰ هزار تن زباله شیمیایی تولید کرده اند و امروز این آمار، افزایش درخورملاحظه‌ای یافته است.

این حجم می‌تواند به کاهش رشد گیاهان و جوانه زدن آن‌ها منجر شود و آخرین پژوهش مجله ایمنی محیط زیست و سم شناسی، ته سیگار‌ها تا ۲۵ درصد؛ از رشد گیاهان می‌کاهند و تا ۵۷ درصد از وزن ریشه را کم می‌کنند.

این مطالعه در سال ۲۰۱۹ و در دانشگاه Anglia Ruskin انگلستان انجام شده است و با این حال، هنوز هم ابعاد بسیاری از تأثیر آلایندگی ته سیگار بر گیاهان مشخص و واضح نیست. برخلاف باور عموم که گمان می‌کنند، فیلتر سیگار بافت نرم و پنبه‌ای مانندی دارد و به سرعت تجزیه می‌شود، باید گفت که این فیلتر از پلاستیکی با ماندگاری بالا تهیه می‌شود و تجزیه آن می‌تواند بین ۱۸ ماه تا ۱۰ سال زمان ببرد و به بحران میکروپلاستیک‌ها در جهان دامن بزند. افزون بر نیکوتین؛ آرسنیک، سرب، مس و کروم نیز از فلزات سمی و سنگینی هستند که سالانه به مرگ میلیون‌ها پرنده و آبزی منجر می‌شوند و به چرخه غذایی انسان بازمی گردند.

در کنار مهم‌ترین توصیه، که ترک سیگار است؛ می‌توان به مصرف کنندگان آن آموزش داد تا مسئولانه‌تر سیگار بکشند و به بحرانی که به واسطه فیلتر‌های سیگار پیش روی داریم، دامن نزنند. مهم‌ترین و اولین قدم برای این کار، این است که تحت هیچ شرایطی ته سیگار را در کوچه، خیابان، جنگل، رودخانه، دریا و... رها نکنند و فیلتر‌ها را در جعبه‌ای کوچک و یا یک بطری پلاستیکی، جمع آوری کنند و دیگران را هم به انجام این کار تشویق کنند. در کنار همه این‌ها به نظر می‌رسد که باید قوانین سخت گیرانه تری برای جلوگیری از رها کردن ته سیگار در طبیعت به تصویب برسد و هزینه جمع آوری و معدوم سازی ته سیگار از تولیدکنندگان آن دریافت شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->