هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

پیامک‌های حمایتی واقعی را از جعلی چگونه تشخیص دهیم؟

  • کد خبر: ۹۵۲۹
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
پیامک‌های حمایتی واقعی را از جعلی چگونه تشخیص دهیم؟
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا نحوه تشخیص پیامک‌های حمایتی واقعی را از پیامک‌های جعلی موسوم به فیشینگ را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به اجرای طرح مصرف بهینه بنزین در کشور و اعلام رسمی دولت مبنی بر حمایت معیشتی به خانوارها اظهار کرد: افراد سودجو و کلاهبردار فضای رسانه‌ای و خبری کشور را همیشه مانیتور کرده و براساس آن نقشه‌های مجرمانه‌ خود را طراحی می‌کنند.
وی ادامه داد: در این مورد کلاهبرداری نیز افراد سودجو پلتفرم های‌های مجرمانه خود را به وسیله پیامک‌های انبوهی تحت عنوان دریافت سبد معیشتی حمایتی دولت، دریافت کمک هزینه بنزین به خانواده‌های کم درآمد و یا اختصاص سهمیه بنزین به تاکسی‌های درون شهری، اینترنتی و ناوگانهای حمل و نقل عمومی ارسال می‌کنند و با هدایت مردم به صفحه‌های جعلی یا همان فیشینگ از حساب افراد کلاهبرداری می‌کنند.
پیامک‌های حمایتی واقعی همیشه به صورت «ماسک» هستند
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در رابطه با کلاهبرداری‌های پیامکی تصریح کرد: هموطنان همیشه باید آگاه باشند و بدانند این نوع پیامک‌ها ممکن است از هر اپراتوری ارسال شوند که البته هم شیوه‌ای کلاهبرداری محسوب می‌شود. اصولا خدمات دولتی و اپراتوری به صورت ماسک یا با نام سازمان مربوطه ارسال می‌شوند؛ یعنی شما هیچ شماره تلفنی مشاهده نمی‌کنید و در بالای صفحه پیامک اسم نهاد ارسال کننده پیامک دیده می‌شود.
وی تاکید کرد: سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی برای ثبت نام در پیشخوان‌های خود هیچوقت مبالغ پولی نظیر ۲ یا ۵ هزار تومان از افراد دریافت نمی‌کنند. همچنین قسمت اعظم اطلاعات خانواده‌ها و دهک‌های درآمدی کشور در اختیار سازمان‌های مربوطه قرار دارد و اگر نیاز به ثبت نام باشد به صورت رسمی از رسانه ملی یا خبرگزاری‌ها اطلاع رسانی می‌شود.
سرهنگ پاشایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه راه های تشخیص پیامک حمایتی واقعی و جعلی به چه صورت است، گفت: پیامک‌هایی که از سمت نهادها و ارگان‌های دولتی به افراد ارسال می‌شوند در قالب ماسک است یعنی مثال اگر پیامکی از کمیته امداد ارسال شده باشد با نام کمیته امداد دریافت می‌شود. هیچوقت شماره تلفنی بالای پیامک مشاهده نمی‌شود و رویت شماره تلفن ترفندی برای کلاهبرداری است.
پیامک‌هایی که از سمت نهادها و ارگان‌های دولتی به افراد ارسال می‌شوند در قالب ماسک است یعنی مثال اگر پیامکی از کمیته امداد ارسال شده باشد با نام کمیته امداد دریافت می‌شود، هیچوقت شماره تلفنی بالای پیامک مشاهده نمی‌شود
وی همچنین با تاکید بر اینکه عمدتا شماره پیامکهای رسمی سازمان‌ها از طریق رسانه ملی و خبرگزاری‌ها اعلام می‌شود؛ عنوان کرد: سازمانهای رسمی و دولتی سایت و یا خبرگزاری مربوط به خود را دارند و مردم می‌توانند با مراجعه به آنها اخبار موثق را دریافت کنند چرا که در فضای مجازی و یا فیک نیوزها
اخبار کذبی منتشر می‌شود.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: اگر بدون اطلاع از کلاهبرداری وارد ثبت نام کامل و یا حتی ناقصی در این صفحات موسوم به فیشینگ‌ها داشتند، فورا به خود پرداز مراجعه و رمز دوم خود را تغییر دهند چرا که با تغییر رمز دوم دسترسی به اطالعات کارت غیر ممکن می‌شود.
وی درباره این دست از کلاهبرداری‌ها افزود: سپس اگر ساکن تهران هستند به دادسرای جرائم رایانه‌ای ناحیه۳۱ تهران مراجعه در غیر این صورت هموطنان ما در هر یک از استانها می‌توانند با مراجعه به دادسرای عمومی یا نزدیکترین مرجع قضایی طرح شکایت کنند.


ثبت شکایت برای پول از دست رفته از طریق فیشینگ فایده‌ای دارد؟


سرهنگ پاشایی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه قدر احتمال بازگشت پول از دست رفته از طریق فیشینگها است؛ اذعان داشت: طبق آماری که در دست داریم قریب به ۷۰ تا ۷۵ درصد از جرائم سایبری کشف می‌شود.
معاون اجتماعی فتا ناجا گفت: موضوع این است که روند رسیدگی به جرائم سایبری با توجه به نوع وقوع جرائم پیچیده‌تر و زمانبر است اما هنگامی که شما روند قضایی را طی میکنید قطعا فرد و شبکه‌هایی که جرم را انجام داده تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.
وی در پایان تاکید کرد: ثبت شکایت برای پول از دست رفته از طریق فیشینگ گاهی اوقات می تواند یک باند کلاهبرداری اینترنتی را لو بدهد و کمک بزرگی به دیگر هموطنان باشند، پس با این ذهنیت که شاید پول ما هیچ وقت به دستمان نرسد از ثبت شکایت خودداری نکنید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->