سقوط مرگبار کوهنورد شاهرودی از کوه دختر جوان برای انتقام از مرد تبهکار اراذل و اوباش اجیر کرد واژگونی خودرو پراید در نزدیکی مشهد با یک کشته و سه مصدوم (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نقشه تجاوز و قتل پسر نوجوان برای دخترخاله ۴ ساله نسخه طب سنتی برای درمان سرفه‌های مزمن «مرگ» پایان رابطه مخفیانه با مرد متاهل بارش باران در جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) مرگ زن جوان به‌خاطر سقط غیرقانونی جنین شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ کشف ۴ هزار عدد قرص مخدر و غیرمجاز در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) استخدام ۱۰ هزار پرستار، به زودی سرقت از ساکنان پایتخت در پوشش پرستار سند «هوشمندسازی سلامت» تدوین شد ۱۳ درصد بزرگ‌سالان غربالگری‌شده مبتلا به دیابت هستند اضافه‌کاری پرستاران به ساعتی ۱۰۰ هزار تومان می‌رسد؟ اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاه جامع علمی‌کاربردی تا چهار سال آینده تضمین می‌شود خطر پیشی‌گرفتن آمار «مرگ» بر میزان «تولد» در کشور بارگذاری مدارک رتبه‌بندی معلمان از فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) آغاز می‌شود کارت آزمون وکالت ۱۴۰۳ آماده شد متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در انتظار اعتبار و مجوز‌های قانونی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) روند رسیدگی به پرونده‌های قصور پزشکی در کشور چگونه است؟ جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان کشوری اصلاح شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) انهدام شبکه بزرگ سارقان پراید در مشهد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آغاز کاهش محسوس دما از چهارشنبه مهلت ثبت‌نام غیرحضوری پذیرفته‌شدگان کارشناسی پیام‌نور فردا (۱۵ آبان ۱۴۰۳) به پایان می‌رسد هلال احمر ایران، رتبه اول تعداد اعضای جوان در جهان اینترنتی‌شدن ثبت اعتراض به جرائم تا پایان سال ۱۴۰۳ تعیین تکلیف پروژه‌های نرگس منطقه ثامن مشهد تعویق پذیرش بدون کنکور در دانشگاه فرهنگیان واژگونی کوئیک در سبزوار ۳ فوتی و مصدوم بر جای گذاشت (۱۴ آبان ۱۴۰۳) سهم ارزی داروخانه‌ها و یارانه شیرخشک پرداخت شد افزایش ۵۰ درصدی حقوق و دستمزد فوق‌العاده ویژه مشاغل عمومی سازمان بهزیستی کشور
سرخط خبرها

پیامک‌های حمایتی واقعی را از جعلی چگونه تشخیص دهیم؟

  • کد خبر: ۹۵۲۹
  • ۲۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۴
پیامک‌های حمایتی واقعی را از جعلی چگونه تشخیص دهیم؟
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا نحوه تشخیص پیامک‌های حمایتی واقعی را از پیامک‌های جعلی موسوم به فیشینگ را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، سرهنگ رامین پاشایی با اشاره به اجرای طرح مصرف بهینه بنزین در کشور و اعلام رسمی دولت مبنی بر حمایت معیشتی به خانوارها اظهار کرد: افراد سودجو و کلاهبردار فضای رسانه‌ای و خبری کشور را همیشه مانیتور کرده و براساس آن نقشه‌های مجرمانه‌ خود را طراحی می‌کنند.
وی ادامه داد: در این مورد کلاهبرداری نیز افراد سودجو پلتفرم های‌های مجرمانه خود را به وسیله پیامک‌های انبوهی تحت عنوان دریافت سبد معیشتی حمایتی دولت، دریافت کمک هزینه بنزین به خانواده‌های کم درآمد و یا اختصاص سهمیه بنزین به تاکسی‌های درون شهری، اینترنتی و ناوگانهای حمل و نقل عمومی ارسال می‌کنند و با هدایت مردم به صفحه‌های جعلی یا همان فیشینگ از حساب افراد کلاهبرداری می‌کنند.
پیامک‌های حمایتی واقعی همیشه به صورت «ماسک» هستند
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا در رابطه با کلاهبرداری‌های پیامکی تصریح کرد: هموطنان همیشه باید آگاه باشند و بدانند این نوع پیامک‌ها ممکن است از هر اپراتوری ارسال شوند که البته هم شیوه‌ای کلاهبرداری محسوب می‌شود. اصولا خدمات دولتی و اپراتوری به صورت ماسک یا با نام سازمان مربوطه ارسال می‌شوند؛ یعنی شما هیچ شماره تلفنی مشاهده نمی‌کنید و در بالای صفحه پیامک اسم نهاد ارسال کننده پیامک دیده می‌شود.
وی تاکید کرد: سازمان‌ها و ارگان‌های دولتی برای ثبت نام در پیشخوان‌های خود هیچوقت مبالغ پولی نظیر ۲ یا ۵ هزار تومان از افراد دریافت نمی‌کنند. همچنین قسمت اعظم اطلاعات خانواده‌ها و دهک‌های درآمدی کشور در اختیار سازمان‌های مربوطه قرار دارد و اگر نیاز به ثبت نام باشد به صورت رسمی از رسانه ملی یا خبرگزاری‌ها اطلاع رسانی می‌شود.
سرهنگ پاشایی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه راه های تشخیص پیامک حمایتی واقعی و جعلی به چه صورت است، گفت: پیامک‌هایی که از سمت نهادها و ارگان‌های دولتی به افراد ارسال می‌شوند در قالب ماسک است یعنی مثال اگر پیامکی از کمیته امداد ارسال شده باشد با نام کمیته امداد دریافت می‌شود. هیچوقت شماره تلفنی بالای پیامک مشاهده نمی‌شود و رویت شماره تلفن ترفندی برای کلاهبرداری است.
پیامک‌هایی که از سمت نهادها و ارگان‌های دولتی به افراد ارسال می‌شوند در قالب ماسک است یعنی مثال اگر پیامکی از کمیته امداد ارسال شده باشد با نام کمیته امداد دریافت می‌شود، هیچوقت شماره تلفنی بالای پیامک مشاهده نمی‌شود
وی همچنین با تاکید بر اینکه عمدتا شماره پیامکهای رسمی سازمان‌ها از طریق رسانه ملی و خبرگزاری‌ها اعلام می‌شود؛ عنوان کرد: سازمانهای رسمی و دولتی سایت و یا خبرگزاری مربوط به خود را دارند و مردم می‌توانند با مراجعه به آنها اخبار موثق را دریافت کنند چرا که در فضای مجازی و یا فیک نیوزها
اخبار کذبی منتشر می‌شود.
معاون اجتماعی پلیس فتا ناجا تصریح کرد: اگر بدون اطلاع از کلاهبرداری وارد ثبت نام کامل و یا حتی ناقصی در این صفحات موسوم به فیشینگ‌ها داشتند، فورا به خود پرداز مراجعه و رمز دوم خود را تغییر دهند چرا که با تغییر رمز دوم دسترسی به اطالعات کارت غیر ممکن می‌شود.
وی درباره این دست از کلاهبرداری‌ها افزود: سپس اگر ساکن تهران هستند به دادسرای جرائم رایانه‌ای ناحیه۳۱ تهران مراجعه در غیر این صورت هموطنان ما در هر یک از استانها می‌توانند با مراجعه به دادسرای عمومی یا نزدیکترین مرجع قضایی طرح شکایت کنند.


ثبت شکایت برای پول از دست رفته از طریق فیشینگ فایده‌ای دارد؟


سرهنگ پاشایی همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چه قدر احتمال بازگشت پول از دست رفته از طریق فیشینگها است؛ اذعان داشت: طبق آماری که در دست داریم قریب به ۷۰ تا ۷۵ درصد از جرائم سایبری کشف می‌شود.
معاون اجتماعی فتا ناجا گفت: موضوع این است که روند رسیدگی به جرائم سایبری با توجه به نوع وقوع جرائم پیچیده‌تر و زمانبر است اما هنگامی که شما روند قضایی را طی میکنید قطعا فرد و شبکه‌هایی که جرم را انجام داده تحت پیگرد قانونی قرار می‌گیرند.
وی در پایان تاکید کرد: ثبت شکایت برای پول از دست رفته از طریق فیشینگ گاهی اوقات می تواند یک باند کلاهبرداری اینترنتی را لو بدهد و کمک بزرگی به دیگر هموطنان باشند، پس با این ذهنیت که شاید پول ما هیچ وقت به دستمان نرسد از ثبت شکایت خودداری نکنید.

منبع: مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->