به گزارش شهرآرانیوز، جواد عزتی بدون شک یکی از تواناترین بازیگران سینما و تلویزیون به شمار میرود. بازی زیبای او در نقشهایی بسیار متفاوت باعث شد تا خیلی سریع سرزبانها بیفتد و به یکی از بازیگران سرشناس تبدیل شود. جواد عزتی ۲۰ دیماه ۱۳۶۰ در تهران متولد شد و از همان ابتدا علاقه بسیاری به بازیگری داشت. او در ۱۵ سالگی وارد حرفه تئاتر شد که داستان جالبی پشت این موضوع قرار دارد. بنابر گفتههای خودش در دوران دبیرستان، یک آزمون بازیگری میدهد و بهخاطر همان آزمون همراه با چند دانشآموز دیگر یک گروه تئاتر تشکیل میدهند که بعدها متوجه شدند آن آزمون بازیگری بههیچوجه رسمی نبوده و تنها قصد کلاهبرداری از آنها را داشتهاند.
با اینحال پس از این داستان جواد عزتی دلسرد نمیشود و با ارادهای محکمتر تصمیم میگیرد مسیر بازیگری در تئاتر را دنبال میکند. او درابتدا در تئاترهای خیابانی به ایفای نقش میپرداخت و بهدلیل استعداد بالای خود خیلی سریع توانست به اجرا در سالنهای تئاتر برسد و در سال ۱۳۷۵ بهصورت حرفهای نخستین اجرای خود را تجربه کند. او پس از فارغالتحصیل شدن از دانشگاهِ سوره در رشته تئاتر این رشته را خیلی حرفهایتر دنبال کرد و سرانجام در سال ۱۳۸۱ رسماً وارد تلویزیون شد و برای اولینبار جلوی دوربین رفت.
پس از ورود به تلویزیون، در سال ۱۳۸۳ در ۲ سریال طنز بهایفای نقش پرداخت. ابتدا در سریال «من یک مستأجرم» به کارگردانی پریسا بختآور و نویسندگی شادمهر راستین حضوری مختصر داشت و پس از آن توانست نقش پررنگتری را در سریال «کمربندها را ببندیم» بازی کند. این سریال به نویسندگی پیمان قاسمخانی، خشایار الوند و امیرمهدی ژوله و به کارگردانی مهدی مظلومی از شبکه سه سیما روی آنتن رفت.
احتمالاً مهمترین نقشآفرینی جواد عزتی در سالهای ابتدایی حضورش در تلویزیون به سریال «مظفر» مربوط میشود. یکی از سریالهای مهران مدیری که در سال ۱۳۸۵ به نویسندگی سروش صحت، پیمان و مهراب قاسمخانی و خود مهران مدیری در ماه مبارک رمضان از شبکه سه پخش شد.
پس از سریال باغ مظفر بود که رفتهرفته استعداد بسیار بالای جواد عزتی موردتوجه بسیاری از اهالی سینما قرار گرفت و توانست نقشهای بسیار مهمتری را ایفا کند. یکی از این نقشها به سریال «قرارگاه مسکونی» مربوط میشود که در نوروز سال ۱۳۸۷ از شبکه پنج سیما روی آنتن رفت. پس از همکاری موفقیتآمیز با مهران مدیری بار دیگر شاهد ایفای نقش او در سریال جدید این کارگردان برجسته ژانر طنز بودیم. حضور جواد عزتی در سریال «مرد هزار چهره» با اینکه بسیار کوتاه بود، اما راه را برای همکاریهای بعدی او و مهران مدیری هموارتر کرد.
پس از نقشهایی که در سریال آرزوهای شیرین، سریال گنج مظفر، سریال مثل هیچکس و فیلم طلا و مس ایفا کرد، در سال ۱۳۸۹ در سریال قهوه تلخ حضور پیدا کرد. شاید یکی از جذابترین اجراهای جواد عزتی مربوط به همین سریال باشد. سریالی به کارگردانی مهران مدیری و نویسندگی خشایار الوند و امیرمهدی ژوله برای نمایش خانگی تهیه شد. جواد عزتی با بازی در نقش شخصیت بابا اِتی که شخصیتی بسیار مسن بهشمار میرفت توانست تحسین تمام منتقدین را بهدست آورد. ایفای نقشی بسیار سخت و بهیادماندنی که شخصیت بابا اِتی را به یکی از بامزهترین و مهمترین شخصیتهای سریال قهوه تلخ تبدیل کرد.
پس از حضور موفقیتآمیز درمجموعه قهوه تلخ، حضور او در سینما پررنگتر شد و در سال ۱۳۸۹ در فیلمهایی مانند آفریقا و همهچی آرومه بهایفای نقش پرداخت که البته هر دوی این فیلمها در سال ۱۳۹۱ منتشر شدند. از نقشهای موفق و بسیار متفاوت جواد عزتی میتوان به نقش او در نقش شخصیت احمد در فیلم «فرشتهها با هم میآیند» اشاره کرد که در سال ۱۳۹۲ اکران شد که همین موضوع به همه ثابت کرد هنرنمایی جواد عزتی به نقشهایی خاص محدود نمیشود.
او در سال ۱۳۹۳ در فیلم «در مدت معلوم» نقشآفرینی کرد که در سال ۱۳۹۴ اکران و در سال ۱۳۹۵ در نمایش خانگی دردسترس قرار گرفت. فیلم «پارادایس» به کارگردانی علی عطشانی یکی دیگر از فیلمهای موفق جواد عزتی بهشمار میرود که در سال ۱۳۹۳ در کشورهای آلمان، اسپانیا و ایران فیلمبرداری و درنهایت در سال ۱۳۹۷ اکران شد. وی برای بازی در این فیلم در جشنواره فیلم چلسی در آمریکا جایزه بهترین بازیگر مرد را بهدست آورد.
از دیگر فیلمهای او میتوان به فیلم «خرگیوش» به کارگردانی مانی باغبانی محصول سال ۱۳۹۵ و دیگر فیلم جواد عزتی و امیر جعفری به نام «اکسیدان» محصول سال ۱۳۹۶ به کارگردانی حامد محمدی اشاره کرد. همچنین فیلم «تنگه ابوقریب» به کارگردانی بهرام توکلی نیز از او در همان سال اکران شد. همچنین میتوانیم به فیلمهایی مانند فیلم «چهار انگشت»، فیلم «ما همه باهم هستیم»، فیلم «مغز استخوان» و فیلم «جهان با من برقص» نیز اشاره کنیم.
حضور جواد عزتی در میان پرفروشترین فیلمهای تاریخ سینمای ایران به فیلم هزارپا ختم نمیشود. نقشآفرینی او در هفتمین فیلم پرفروش سینمای ایران یعنی فیلم «آینه بغل» محصول سال ۱۳۹۶ هم نوعی دیگر از نقشآفرینی او را در سینمای ایران رقم زد.
از فیلمهای پرفروش جواد عزتی عبور کنیم و به فیلمهایی از او برسیم که جوایز بسیاری را کسب کردهاند. با فیلم «ماجرای نیمروز» شروع کنیم که روایتگر داستان ترورهای سازمان مجاهدین خلق ایران در سال ۱۳۶۰ و اتفاقات برکناری ابوالحسن بنیصدر است. این فیلم در سال ۱۳۹۵ اکران شد و توانست پس از فروش ۷ میلیارد تومانی، در جشنواره فیلم فجر جایزه بهترین فیلم سال، جایزه بهترین فیلم سال از نگاه تماشاگران و جایزه بهترین طراحی صحنه و لباس را به خود اختصاص دهد. جواد عزتی برای بازی در نقش شخصیت صادق نامزد کسب جایزه بهترین بازیگر مکمل مرد در جشنواره فجر بود که درنهایت دستش از این جایزه کوتاه ماند.
از دیگر فیلمهای پرافتخار جواد عزتی میتوان به فیلم «خورشید» محصول سال ۱۳۹۸ اشاره کرد که در اسفند ۱۳۹۹ اکران شد. داستان این فیلم به مشکلات کودکان کار میپردازد و درباره نوجوانی به اسم علی جریان دارد که از طرف یک مرد برای پیدا کردن یک زیرخاکی بهدنبال آن میرود. جواد عزتی در این فیلم درکنار بازیگرانی مانند علی نصیریان و طناز طباطبایی به ایفای نقش پرداخته است.
فیلم خورشید در سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر توانست در بخشهایی مانند بهترین فیلم سال، بهترین فیلمنامه، بهترین طراحی صحنه و بهترین عکس سیمرغ بلورین را کسب کند. این فیلم همچنین در هفتاد و هفتمین جشنواره بینالمللی فیلم ونیز در سال ۲۰۲۰ در بخش بهترین فیلم سال نامزد کسب جایزه شیر طلایی بود که درنهایت نتوانست آن را کسب کند. این فیلم در مراسم اسکار سال ۲۰۲۱ بهعنوان نماینده کشور ایران حضور داشت.
جواد عزتی در سال ۱۳۸۵ با خانم مهلقا باقری ازدواج کرد. جواد عزتی فارغ از علاقه بسیاری که به کارهای فنی همچون جوشکاری و نجاری دارد، طبق صحبتهای خودش گفته که پس از بازیگری، علاقه بسیاری به کار با تاکسی و مسافرکشی دارد.
او در گفتگو با مهران مدیری در برنامه "دورهمی" درباره این موضوع گفت که عاشق صحبت کردن و معاشرت با آدمهای مختلف از اقشار گوناگون جامعه است و از این کار بسیار لذت میبرد، اما متأسفانه در حالحاضر بهدلیل شهرت نمیتواند در این شغل فعالیت داشته باشد.
حضور او در فیلم "دوزیست" برزو نیکنژاد، "مغز استخوان" حمیدرضا قربانی و "شنای پروانه" محمد کارت هیچکدام باعث نشد تا نظرِ داوران جشنواره فیلم فجر را جلب کند و فقط برای "آتابای" تصمیم گرفتند یک بار دیگر نام او را به عنوان کاندید بهترین نقش مکمل مرد معرفی کنند. شائبههایی هم در این میان مطرح شد که سعید راد به عنوان داور جشنواره، بازی او را نمیپسندیده و به همین دلیل سیمرغ نگرفته است. بارها درباره این مسئله صحبت شد و حتی این بازیگر پیشکسوت سینما و تلویزیون در جشن حافظِ امسال به هنگام گرفتنِ جایزه، این موضوع را رسماً اعلام کرد هیچ نقشی در انتخاب یا عدمِ انتخاب او نداشته و جایگاه ویژهای برای بازی او در سینما قائل است.
مردم امروز جواد عزتی را به همه کاراکترها صدا میزنند؛ گروهی به نام "بابا اتی"، گروهی دیگر "لطیف" دردسرهای عظیم که بسیار ماندگار شد و بیشتر از همه این روزها در کوچه و خیابان او را میبینند به نامِ "مالک" سریال "زخمکاری" میشناسند. سریالی که در کنار خیلی از کارهای جدّی او در سینمای ایران مثلِ "شنای پروانه"، "جاندار"، "لاتاری"، "مغز استخوان" و خیلی از کارهای دیگر او در قامتِ یک بازیگر جدّی و دور از شخصیتِ اصلی خودش که انسان بسیار شوخطبعی است، دیده شد. بسیاری از همبازیهای سابقِ او در صفحات مجازیشان مینوشتند که بابتِ نقش «مالک» داریم از جواد عزتی میترسیم!
البته او این روزها با شمایلی جدید در فیلم سینمایی "مرد بازنده" محمدحسین مهدویان ایفای نقش میکند. کاری که در لیست ۲۲ منتخب هیأت انتخاب جشنواره فیلم فجر انتخاب شده و در چهلمین رویداد بزرگ سینمایی کشور به نمایش درخواهد آمد. پس از تجربه "زخمکاری" و "ماجرای نیمروز" این سومین تجربهای است که جواد عزتی با محمدحسین مهدویان در سینمای ایران رقم خواهد زد.
جواد عزتی در گفتوگویی با تسنیم درباره حضورش در فیلمهای جدّی و جنس سینمای کمدی و پرفروش به این نکته اشاره کرد که جنس سینمای کمدی و پرفروش را دوست دارم، اما خواستم بازیگر ثابت این سینما نباشم. اتفاقی که چند سالی است پررنگتر شده حضورم در نقشهای جدّیتر است. همیشه دغدغهام بازی در کارهای متنوع و شگفتزده کردن مخاطب است. مخاطب نباید درگیر درجا زدن و در یک نقش و کاراکتر ماندن بازیگر باشند و همیشه باید این امکان را بازیگر به مخاطبش بدهد که او را با یک تفاوت و کاراکتر و نوع دیگری ببیند. من ژانرهای مختلفی را تجربه کرده و میکنم. من بازیگرم و بازیگر وظیفهاش تداوم بازی در ژانرهای مختلف است و نباید در یک ژانر خاصی باقی بماند. چرا که این اتفاق بیفتد تاریخ انقضای آن بازیگر به پایان رسیده است.
بسیاری در مورد مردمداری و محبوبیتِ جواد عزتی صحبت کردهاند خصوصاً برزو نیکنژاد کارگردان سینما و تلویزیون که بارها با او کارهایی را در تلویزیون و سینمای ایران داشته، به همین نکته اشاره میکند که دوست ندارد در کاری باشد و در آن شرمنده مردم شود. عزتی درباره همین مسئله توجه به مردم و مخاطب در گفتگو با تسنیم اظهارنظر کرده است. او در پاسخ به این سؤال که چرا برخی از سلبریتیها آدم گریزند، گفت: خوشبختانه همیشه با مردم بودهام و هستم. اگر نام مرا سلبریتی بگذارند این هم شهرهای است که مردم به من دادهاند و من چیزی جز محبت و صمیمیت از مردم ندیدهام که همین برخورد و رفتار را برنگردانم. ما برای مردم کار میکنیم و بایستی در خدمت مردم باشیم.
در میانِ خیلی هیاهوهای نگرفتن جایزه و سیمرغ؛ جواد عزتی پاسخِ جالبی هم در این باره داده است: "به سیمرغ فکر کردهام و میکنم، اما خود سینما برایم مهمتر است. اما در این اتفاق بزرگ سینمای ایران (جشنواره فیلم فجر) هیچوقت انتظار نداشتم که حتماً سیمرغ بگیرم و اگر این اتفاق برای من نیفتد انگیزه رشد و پیشرفت بیشتر را از دست دادهام. هدفی را همیشه روبرویم ترسیم کردهام، چون داشتن هدف سرمنزل رسیدن به اتفاقات خوب و رو به رشد برای هر آدمی است. "
به بهانه نگاهی به ویژگیهای شخصیتی و کاری جواد عزتی به سراغِ برزو نیکنژاد نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون رفتیم که سالها با او در پروژههای مختلفی کار کرده است. یکی از آن کارها، "دردسرهای عظیم" بوده که در چند فصل روی آنتن رفت و محبوبیت بسیاری هم میانِ مخاطبان پیدا کرد. کار دیگری که در جشنواره فیلم فجر موردِ استقبال رسانهایها هم قرار گرفت، فیلم "دوزیست" بود. فیلمی که هادی حجازیفر و جواد عزتی نقش متفاوتی ایفا کردند و این روزها در صفِ اکران قرار دارد. این فیلم در بخش سودای سیمرغ سی و هشتمین دوره جشنواره فیلم فجر حضور داشت.
اولین سؤال هم اکرانِ همین فیلم در سینماهای کشور بود. نیکنژاد در پاسخ به این پرسش، تأکید کرد: پیگیریها نشان میدهد قرار است به زودی اکران شود. اما فکر نمیکنم این به زودی برای امسال باشد. چرا که صفِ اکران بسیار طولانی شده و برای ماههای آینده هم فیلمها انتخاب شدهاند. باید دید چه زمانی این فیلم روی پرده خواهد رفت. واقعاً بازیهای خوبی در این فیلم میبینیم و امیدوارم فیلم را مردم دوست داشته باشند. خودم فکر میکنم "دوزیست" مخاطبش را راضی نگه دارد. نکتهای که هم خودم و هم هنرمندانِ این کار بسیار به آن توجه کرده و اصلاً دغدغهشان است.
نیکنژاد درباره ویژگیهای شخصیتی و کاری جواد عزتی به خبرنگار تسنیم گفت: من همیشه میگویم بازی جواد عزتی را خصوصاً در همین فیلم "دوزیست" نخواستند ببینند. هرچهقدر داوران، جواد عزتی را نبینند مردم بیشتر بازی عزتی را میبینند. من هنوز هم نمیفهمم که چرا او برای "دوزیست" کاندید نشد! اگر این نقش را ندیدند پس چه چیزی را دیدند. به نظرمن عزتی در "دوزیست" درخشان است. این را بعد از بیست و یک سال دستیاری و سالها نوشتن و ۱۰ سال کارگردانی میگویم. واقعاً در "دوزیست" بازیهای خوبی توسط بازیگران ارائه شده و کاملاً بازی متفاوت و درخشانی از جواد عزتی میبینیم. اگر داوران میخواستند ببینند یک اتفاق دیگری میافتاد.
او خاطرنشان کرد: عزتی همیشه درخشان بوده و سالها با او کار کردم. تلاش عجیبی برای باورپذیر شدن نقشها انجام میدهد. جایزه او همیشه در دلِ مردم است. کلاسِ بازیگری بالایی دارد و دلیلی جز تلاش کردن و اصرار بر خوب بودن ندارد. نکتهای که همیشه در جواد عزتی برایم اهمیت داشته، این است که نمیخواهد شرمنده مردم شود و این نکته برایش بسیار اهمیت دارد. حتی در بدترین شرایطی که میتواند برای هر آدمی ایجاد شود جلوی دوربین قرار میگیرد بهترینِ خودش را ارائه میدهد. من ندیدم که جواد عزتی جایی کم بگذارد.
کارگردان "دردسرهای عظیم" درباره اینکه برخی میگویند بازیگرانی همچون جواد عزتی دستمزدهای بالایی میگیرند، گفت: همهمان بالاخره درگیرِ دستمزدیم. واقعیت این است عزتی حتماً پولش را میگیرد، اما تا الان برای پول نقشی را بازی نکرده است. من ندیدهام که بگوید چقدر میدهید من بازی کنم! امکان ندارد. برخی اوقات به آدمها میگویند نانِ دلشان را میخورند، اما به نظرمن این عبارت را به تنهایی نمیتوان برای جواد عزتی به کار برد. دل مکمل خوب بودن، نگاه درست و هنرِ سرشار است که در این بازیگر سینما و تلویزیون وجود دارد.
وی افزود: جالب است بدانید سالهای قبل که عزتی نقش کوتاهی را در برخی فیلمها و آثار داشت وقتی مردم از سینما بیرون میآمدند و یا تماشایِ سریال تمام میشد، عزتی و نقشِ او را فراموش نمیکردند. عزتی یک آنی دارد که نقش را فقط او میتواند مثلِخودش بازی کند. اصطلاحاً شلنگتخته نمیاندازد؛ کاراکتر را باور میکند و باورپذیر آن نقش را بازی میکند. ما هم عزتی را باور میکنیم و میبینیم کمفروشی نمیکند و برای دستمزد کاری نمیکند.
نیکنژاد درباره ادامه پیدا نکردنِ سریال "دردسرهای عظیم" که گفته میشود به خاطر عدم حضور جواد عزتی و دستمزدی بالای این بازیگر است، خاطرنشان کرد: اینطور نیست واقعاً. ما در "دودکش" هم مشکل داشتیم که گروه را کنار هم قرار دهیم. همیشه مردم در کوچه و خیابان ساخت سری جدید دو سریال "دودکش" و "دردسرهای عظیم" را از ما درخواست کردند که با سختی فراوان و اوجِ کرونا، "دودکش" به مرحله اجابت رسید. اما در مورد "دردسرهای عظیم" باید بگویم بدون آقای عزتی نشدنی است. قطعاً به خاطر دستمزد او نیست و وارد این اتفاق بشویم شاید تهِ آن یک مقدار به مشکل دستمزد بخوریم، اما مشکلات دیگری وجود دارد. در مورد عزتی و نکاتی که مطرح میکنند به دستمزدِ او برمیگردد قطعا نیست.
وی ادامه داد: بگذارید پاسخِ شما را اینطور بدهم. به نظرمن خیلی وقتها آدمهایی را میآوریم بعد از آن خودمان قدرشان را نمیدانیم. آن آدم بلند میشود و میرود در جایِ دیگری کارش را پیش میبرد. وقتی آدمی که دلی کار میکند دلش میشکند دیگر چه کاری میتواند بکند. حواسمان به کسانی باشد که دلی کار میکنند. آقای عطاران دلش نشکست! عزتی هم دلش شکست. به نظرم اگر مردم مهماند یکسری آدمها مهم میشوند. باید بتوانیم سعی کنیم دلِ آن آدمها را به دست آوریم و دلی برای مردم کار کنند. جدا از اینکه گروهِ سریال "دردسرهای عظیم" همدل بودند در همدل کردن این گروه، قطعاً عزتی تأثیر دارد. دردسرهای عظیم جدا از فیلمنامه و تهیهکننده و اتفاقات دیگر، قطعاً یک پای اصلی آن خود جواد عزتی است و جواد عزتی نباشد سریال "دردسرهای عظیم" از نظر بنده حقیر نمیتواند ادامه پیدا کند.
نیکنژاد در پایان درباره ساخت سریالی جدید برای شبکه نمایشخانگی توضیح داد: در حال نوشتن سریالی جدیدم که البته فضای کار، جدّی است. معلوم نیست این کار برای نمایشخانگی و یا تلویزیون باشد. اما یک کاری به نام "آفتابپرست" را امیر برادران نوشته و دنبال گرفتن مجوزهای تولید آن برای شبکه نمایشخانگی هستیم. انشاءالله سال آینده فیلمبرداری این کار را آغاز کنیم.
منبع: تسنیم