چند درصد مردم ایران از فیلترشکن استفاده می‌کنند؟ ترک اینترنت چه تأثیری بر سلامت مغز می‌گذارد؟ استفاده ابزاری از زنان در ایتا ممنوع شد نحوه پیدا کردن اکانت اینستاگرام با شماره تلفن: روش‌ها و نکات آیا طراحی دوربین آیفون ۱۷ پرو تغییر می‌کند؟ ویدئو | اولین ویدئو نگاه نزدیک به گلکسی S25 اج و جزئیات آن فاش شد! رونمایی از خودرو پرنده‌ای که قابلیت نشست و برخاست عمودی دارد + فیلم همه چیز درباره گروک ۳، به‌روزترین هوش مصنوعی جهان + مقایسه با مدل‌های دیگر جنگ هوش مصنوعی آمریکا و چین داغ‌تر شد رونمایی از تراشه محاسباتی کوانتومی جدید شرکت مایکروسافت رونمایی از یک ربات انسان‌نمای ترسناک با شباهت بی‌نظیر به انسان + ویدئو استفاده از هوش مصنوعی Grok ۳ برای مدت کوتاهی رایگان شد اوپو فایند N۵، باریک‌ترین گوشی تاشوی جهان، معرفی شد + مشخصات و قیمت مدیر عامل شرکت مخابرات ایران: زیرساخت‌های اطلاعاتی کشور با محوریت هوش مصنوعی توسعه می‌یابد توکن پای نتورک (Pi coin) لیست شد + قیمت اولیه بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها | ۸۰۰ هزار میلیارد تومان گردش مالی واحد‌های فناور کشور چالش‌های هم‌افزایی علم و ثروت ویدئوی کامل معرفی iPhone ۱۶e، ارزان‌ترین گوشی اپل مقایسه مشخصات آیفون ۱۶E و آیفون ۱۶ + قیمت آیفون ۱۶E رونمایی شد + ویژگی‌ها و مشخصات خودرو صفر و کارکرده به محصولات دیجی کالا اضافه شد
سرخط خبرها

سفر به فضا گلبول‌های قرمز شما را می‌کشد

  • کد خبر: ۹۶۱۸۶
  • ۲۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۹
سفر به فضا گلبول‌های قرمز شما را می‌کشد
آیا می‌دانید سفر به فضا باعث کاهش شمار گلبول‌های قرمز خون می‌شود و عارضه‌ای موسوم به کم خونی فضایی ایجاد می‌کند؟

به گزارش شهرآرانیوز - آیا می‌دانید سفر به فضا باعث کاهش شمار گلبول‌های قرمز خون می‌شود و عارضه‌ای موسوم به کم خونی فضایی ایجاد می‌کند؟ براساس مطالعه‌ای که در مجله پزشکی «نیچر» منتشر شده است، بررسی ۱۴فضانورد نشان می‌دهد که بدن آن‌ها در فضا ۵۴درصد بیشتر از زمانی که در زمین هستند، گلبول‌های قرمز را از بین می‌برد.

دکتر ترودل، پزشک و محقق توان بخشی در بیمارستان اتاوا و استاد دانشگاه اتاوا، می‌گوید: کم خونی فضایی به طور مداوم از زمان انجام اولین مأموریت‌های فضایی توسط فضانوردانی که به زمین بازگشته اند، گزارش شده است، اما ما علت بروز آن را نمی‌دانستیم. مطالعات ما نشان می‌دهد که با رسیدن به فضا، تعداد بیشتری گلبول قرمز نابود می‌شود و این فرایند در همه مدت مأموریت ادامه می‌یابد.

پیش از این مطالعه تصور می‌شد که کم خونی فضایی نوعی سازگاری سریع دربرابر ورود مایعات به قسمت بالایی بدن فضانورد پس از ورود به فضا باشد. فضانوردان ۱۰درصد از مایعات درون رگ هایشان را به این دلیل از دست می‌دهند. تصور می‌شد که بدن فضانوردان به سرعت ۱۰درصد از سلول‌های خونی را برای ایجاد دوباره تعادل از بین می‌برد و کنترل گلبول‌های قرمز پس از گذشت ۱۰روز در فضا به حالت طبیعی بازمی گردد. در حالی که تیم دکتر ترودل دریافتند که تخریب گلبول‌های قرمز یک اثر اولیه از حضور در فضاست که فقط ناشی از جابه جایی مایعات بدن نیست. آن‌ها این موضوع را با اندازه گیری مستقیم تخریب گلبول‌های قرمز خون در ۱۴فضانورد در طول مأموریت شش ماهه نشان دادند.

روی زمین بدن ما هر ثانیه دو میلیون سلول قرمز می‌سازد و نابود می‌کند. محققان دریافته اند که بدن فضانوردان ۵۴درصد گلبول بیشتری در طول سفر شش ماهه به فضا تخریب می‌کرده است. به عبارتی در هر ثانیه سه میلیون گلبول قرمز تخریب می‌شود.

این نتایج در زنان و مردان یکسان بود. تیم دکتر ترودل این کشف را به لطف روش‌هایی که برای اندازه گیری دقیق تخریب گلبول قرمز خون ابداع کرده بودند، به انجام رساندند. این روش‌ها برای جمع آوری نمونه خون در ایستگاه بین المللی فضایی سازگار شد. در آزمایشگاه دکتر ترودل محققان توانستند مقدار بسیار کم مونوکسیدکربن را در نمونه‌های تنفس فضانوردان اندازه گیری کنند. هرگاه که یک مولکول «هِم» که رنگ دانه گلبول‌های قرمز است، از بین می‌رود، یک مولکول مونوکسید کربن تولید می‌شود.

این تیم میزان تولید گلبول‌های قرمز را اندازه گیری نکرده اند، اما فرض می‌کنند که فضانوردان برای جبران سلول‌های ازدست رفته گلبول‌های قرمز اضافی تولید می‌کنند. در غیر این صورت آن‌ها دچار کم خونی حاد خواهند شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->