به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان در بررسی یک مجموعه داده، به افزایش ۲.۶ برابری موارد جدید ابتلا به دیابت در میان کودکان پی بردند. در مجموعه داده دوم، آنها به ۳۰ درصد افزایش پی بردند.
«شارون سیداح»، نویسنده اصلی مطالعه از مرکز کنترل بیماریها در آمریکا، گفت: «افزایش در موارد ابتلا به دیابت نوع ۱ و نوع ۲ در بین افرادی که مبتلا به کووید ۱۹ بودند و افرادی که بدون علامت بودند، اما آزمایششان مثبت بود مشاهده شد.»
به گزارش «ایمنا» محققان مطمئن نیستند که ابتلا به دیابت نوع ۲ بعد از کووید ۱۹ یک بیماری مزمن باشد یا یک مشکل موقتی که زود برطرف میشود، چراکه کودکان فقط برای حدود ۴ ماه تحت نظر بودند.
وی در ادامه افزود: «با این حال یافتهها به اهمیت واکسیناسیون همه کودکانی که واجد شرایط واکسن کووید ۱۹ هستند، استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی برای محافظت از کوچکترین کودکانی که هنوز واجد شرایط نیستند و نظارت طولانی بر کودکان اشاره دارد.»
وی خاطرنشان میکند: «پزشکان، متخصصان اطفال و والدین باید از علائم و نشانههای دیابت آگاه باشند تا بتوانند درباره کودکان خود این عارضه را تشخیص دهند.»
شایعترین علائم و نشانههای دیابت عبارتند از؛ افزایش تشنگی، تکرر ادرار، افزایش گرسنگی، کاهش وزن ناخواسته، درد معده، حالت تهوع، استفراغ و احساس خستگی.
چندین مطالعه نشان داده است که خطر ابتلا به دیابت در بزرگسالان مبتلا به کووید ۱۹ افزایش مییابد و محققان در اروپا افزایش خطر ابتلا به دیابت نوع ۱ را در بین کودکان گزارش کرده اند. با این حال، مطالعه کنونی اولین مطالعهای است که افزایش خطر را برای هر دو نوع دیابت نشان میدهد.
به گفته محققان، کووید ۱۹ ممکن است به سیستمهای اندامی که خطر دیابت را در بر میگیرند آسیب برساند. این ویروس همچنین ممکن است مستقیماً به سلولهای پانکراس (لوزالمعده) حمله کند و باعث استرس و قند خون بالا در طول عفونت شود و متابولیسم گلوکز را تغییر دهد. افزایش وزن ناشی از این پاندمی و بی تحرکی نیز میتواند در تشدید پیش دیابت به دیابت نقش داشته باشد.