مشاهده تولد یک سیاه‌چاله بزرگ برای اولین بار (۴ مرداد ۱۴۰۴) ماهواره مخابراتی ناهید ۲ با موفقیت به فضا پرتاب شد+ فیلم سامسونگ برای گلکسی A17 از همان پردازنده گلکسی A16 استفاده می‌کند اضافه‌شدن چند قابلیت هوش مصنوعی به آپدیت جدید ویندوز ۱۱ (۱ مرداد ۱۴۰۴) سه نگرانی سم آلتمن درباره آینده هوش مصنوعی برای هیدراته ماندن بدن چه بنوشیم و از چه چیزی اجتناب کنیم؟ همکاری وزارت ارتباطات و معاونت علمی ریاست جمهوری برای مقابله با تهدیدات سایبری ۵۱ درصد دستگاه‌های اجرایی به ارتقای امنیت شبکه نیاز دارند رئیس سازمان فناوری اطلاعات از مذاکره برای صادرات پیام‌رسان‌های بومی خبر داد ویدئو | ربات انسان‌نمایی که می‌تواند خودش باتری‌هایش را تعویض کند با شکایت صدا و سیما، دادگاه بدوی به توقف فعالیت آپارات‌اسپرت رأی داده است (۳۱ تیر ۱۴۰۴) تأثیرات تغییر شکر نوشابه کوکاکولا با نظر ترامپ چه خواهد بود؟ نسخه ویندوز واتساپ حذف می‌شود | جایگزین: نسخه تحت وب مایکروسافت مشکل کُندی ویندوز ۱۱ را برطرف می‌کند ایران موفق به تست زیرمداری با ماهواره‌بر قاصد شد (۳۰ تیر ۱۴۰۴) ایلان ماسک اپلیکیشن هوش مصنوعی Baby Grok را برای کودکان عرضه می‌کند فرآیند تأسیس «خانه کوانتوم ایران» در پژوهشگاه ارتباطات آغاز شد خیانت جنجالی مدیرعامل Astronomer در کنسرت کلدپلی | اندی بایرون مجبور به استعفا شد آمادگی اروپا برای اجرای سختگیرانه‌ترین مقررات تاریخ هوش مصنوعی چرا ایلان ماسک دوران کنونی را بیگ‌بنگ هوش مصنوعی می‌داند؟ آیا شیمی‌درمانی می‌تواند به بازگشت و متاستاز سرطان منجر شود؟ + پاسخ دانشمندان
سرخط خبرها

دستاورد‌های دولت الکترونیک را از دست ندهیم

  • کد خبر: ۹۶۶۲۰
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۲۰
دستاورد‌های دولت الکترونیک را از دست ندهیم
علیرضا حیدری - روزنامه نگار

به گزارش شهرآرانیوز؛ کرونا با همه دردسر‌هایی که داشت و مصیبت‌هایی که به بار آورد و مهم ترینش، از دست دادن شمار زیادی از انسان‌ها و عزیزانمان بود، چند دستاورد و پیامد مثبت داشت که می‌توانست و می‌تواند برای تغییراتی در سبک زندگی فردی و اجتماعی ما درس آموز و مفید باشد؛

اما به نظر می‌رسد با فروکش کردن همه گیری کرونا و تغییر در رنگ بندی شهرها، چه درمیان مردم و رفتار‌های فردی و اجتماعی و چه در ساختار اداری و دولتی، برگشت به عقب و دوران پیشاکرونا جدی است، حال آنکه به نظر می‌رسید با شرایط به وجودآمده ناشی از دوران کرونا، تغییراتی در سبک زیست اداری و دولتی انجام و برخی از این راه‌ها و شیوه‌های جدید و مجازی پذیرفته شود و ادامه یابد.

دستاورد‌هایی که البته غیرمنتظره و غافلگیرکننده، دولت را واداشت با سرعت بیشتر برای رفتن به سمت دولت الکترونیک گام بردارد و در موارد زیادی به سمت آسان سازی روند‌های اداری حرکت کردیم و راه برای جایگزینی سیستم غیرحضوری در خدمات دهی اداری فراهم شد.

اما گویا زیاد نباید خوش بین بود و این سخنان باقری اصل، دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات، (یک سال پس از همه گیری کرونا) که «با همکاری دستگاه‌های متولی، به صورت ویژه درحال بررسی موانع اجرای این پروژه‌ها و رفع آن‌ها هستیم تا عقب ماندگی چندساله در حوزه الکترونیکی کردن سرویس‌ها و خدمات، به لطف کرونا جبران شود، با این حال با توجه به سرویس‌های جدید ارائه شده مانند استعلام مدرک تحصیلی به نظر می‌رسد دولت چندان اولویتی برای فعال کردن سرویس‌های پرمراجعه و بسیار مورد نیاز ندارد.»، گویای این نکته است که دولت و ساختار اداری، چندان رغبتی برای تحول دیجیتال ندارد و هنوز با همان نظام کاغذی و بوروکراسی خسته کننده عجین است.

البته برخی پروژه‌های بزرگ دولت الکترونیک مانند پروژه کارت هوشمند ملی که خود قرار بود بسیاری از کاغذبازی‌های اداری را حذف کند هم، به دلایل مختلف نیمه کاره و ناقص باقی مانده است.

پرواضح است که سوق دادن نظام پرپیچ وخم و پر از دست انداز اداری به سمت دولت الکترونیک، چه فواید اقتصادی، اجتماعی و البته بهداشت روانی برای جامعه دارد.

جالب است که بنا به گزارش منتشرشده سازمان ملل متحد درباره از شاخص توسعه دولت الکترونیک مربوط به سال۲۰۱۸ (۱۳۹۷) ایران رتبه ۸۶ را بین ۱۹۳کشور کسب کرده بود، حال آنکه طبق گزارش دوسالانه اخیر خود، ایران با سه پله نزول از جایگاه۸۶ به ۸۹ رسیده است.

به راستی کرونا فرصت مناسبی را برای رسیدن به شاخص‌های برتر در دولت الکترونیک فراهم کرد، ولی از قرار معلوم حتی این دستاورد‌ها را هم قرار است از دست بدهیم و در بر همان پاشنه گذشته بچرخد.

در اصلاح همین ساختار اداری، اتفاقات خوب دیگری هم افتاد که یکی از آن‌ها حذف سفر‌های غیرضروری مدیران به شهر‌های دیگر (و احتمالا با خانواده و ایل وتبار) برای شرکت در نشست‌ها و همایش‌ها و کلنگ زنی‌ها و افتتاح‌های پی درپی بود.

جایگزینی بستر‌های مجازی با این سفر‌ها (و صدالبته کاهش هزینه‌ها از جیب بیت المال)، یکی دیگر از این دستاورد‌ها بود که به نظر می‌رسد جز در مواقعی خاص و ضروری و مهم و در سطح کلان کشوری، بهتر است بساط این گونه سفر‌ها برچیده شود و بیشتر جلسه‌های مدیران و افتتاح‌های خرد و برنامه‌هایی از این قبیل در همان بستر مجازی ادامه یابد و دولت خود در نهادینه شدن دولت الکترونیک پیشگام باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->