آموزش حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت (سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) کدمورس جدید همستر کامبت (سه‌شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۳) + آموزش بحران کاهش اکسیژن آب اقیانوس‌ها و خطری که حیات زمین را تهدید می‌کند وعده ایلان ماسک برای به کارگرفتن ربات‌های تسلا از سال ۲۰۲۵ آیا گلکسی رینگ با گوشی‌هایی غیر از سامسونگ هم سازگار است؟ کمبو کارت‌های امروز همستر کامبت (دوشنبه ۱ مرداد) کارت‌های دومیلیونی امروز راکی ربیت (دوشنبه، یکم مرداد ۱۴۰۳) ۱۱  اتاق فرار در  مشهد | درباره نوع جدیدی از بازی‌های گروهی که  در  میان نوجوانان و  جوانان مخاطب زیادی پیدا کرده است رمز کیف پول امروز راکی ربیت (یکشنبه ۳۱ تیر ۱۴۰۳) راهنمای حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت (دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳) کدمورس جدید همستر کامبت (دوشنبه ۱ مرداد ۱۴۰۳) + آموزش کمبو کارت‌های امروز همستر کامبت (یکشنبه ۳۱ تیر) کارت‌های امروز راکی ربیت، یکشنبه ۳۱ تیر چگونه شکستن قفل گوشی عامل تیراندازی به ترامپ فقط ۴۰ دقیقه زمان برد؟ کدمورس جدید همستر کامبت (یکشنبه ۳۱ تیر) + آموزش راهنمای حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت (یکشنبه ۳۱ تیر) کمبو کارت‌های امروز همستر کامبت (شنبه ۳۰ تیر) همه‌چیز درباره بازی تلگرامی «راکی ربیت» Rocky Rabbit + آموزش دریافت سکه بیشتر راهنمای حل پازل در مینی گیم جدید همسترکامبت کدمورس جدید همستر کامبت (شنبه ۳۰ تیر) + آموزش عامل اختلال گسترده در سیستم‌های رایانه‌ای جهان مشخص شد
سرخط خبرها

جیمز وب بعد از یک‌ماه با موفقیت به مقصد رسید | حالا باید منتظر چه باشیم؟

  • کد خبر: ۹۶۹۵۰
  • ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۴
جیمز وب بعد از یک‌ماه با موفقیت به مقصد رسید | حالا باید منتظر چه باشیم؟
تلسکوپ فضایی «جیمز وب» شب گذشته بعد از طی‌کردن یک‌‍ونیم میلیون کیلومتر و بعد از یک ‌ماه به مقصد رسید؛ جیمز وب حالا در مدار هاله‌ نقطه‌ لاگرانژی ۲ قرار گرفته تا برای رمزگشایی از اسرار کیهان آماده باشد.

به گزارش شهرآرانیوز - تلسکوپ فضایی «جیمز وب» شب گذشته بعد از طی‌کردن یکی‌ونیم میلیون کیلومتر و بعد از یک ‌ماه به مقصد رسید؛ جیمز وب حالا در مدار هاله‌ نقطه‌ لاگرانژی ۲، قرار گرفته و تا برای رمزگشایی از اسرار کیهان آماده باشد.

این ابزار پیچیده و قدرتمند علمی طبق برنامه‌ریزی با روشن‌شدن موتور‌های پیشران، مدار نهایی دقیق خود را تنظیم کرد. مداری که با عنوان مدار هاله یا پیرامونی نقطه‌ لاگرانژی ۲ شناخته می‌شود.

نقطه‌ L۲ یکی از پنج نقطه‌ تعادلی گرانشی، میان خورشید و زمین است که در آن برآیند اثر نیرو‌های گرانشی خورشید و زمین بر روی فضاپیما خنثی می‌شود و جیمز وب می‌تواند بدون نیاز به پیشرانش کلی و با حداقل سوخت، در مدار پایداری قرار داشته باشد. این محدوده همچنین باعث می‌شود تا خورشید، زمین و ماه در یک خط پشت تلسکوپ قرار بگیرند و این ابزار علمی، دیدی بدون مانع به کیهان داشته باشد.

مدار هاله هم مداری است که در آن تلسکوپ به جای دنبال کردن یک مسیر واحد، به‌صورت متناوب در مجموعه‌ای از مسیر‌ها پیرامون نقطه‌ی L۲ حرکت می‌کند.

جیمز وب در حالت استقرار نهایی خود، به سوی بیرون منظومه‌ شمسی جهت‌گیری کرده است و بنابراین آفتابگیر در سمت رو به خورشید و عمود بر آن قرار دارد تا آینه‌ها و ابزار‌های علمی وب در تاریکی کامل سرد شوند و امکان رصد ضعیف‌ترین نور‌های کیهان را داشته باشند.

وب در سمتی از زمین پرتاب شد که رو به خورشید قرار داشت و بنابراین یک مسیر کاملا خمیده را طی کرد تا وارد مدار هاله‌ L۲ در فاصله‌ حدود ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار کیلومتری شود. طی آخرین عملیات، تلسکوپ جیمز وب مرحله‌ «پیشران میان مسیر ۲» (MCC۲) یا «آتش تزریق به مدار پیرامون لاگرانژی ۲» (L۲ Insertion Burn) را انجام داد که آخرین گام سفر وب بود. این عملیات شامل روشن کردن کوتاه‌مدت موتور‌های پیشران فضاپیما می‌شد تا بتواند به دقت در مسیر هاله‌ای برنامه‌ریزی‌شده پیرامون نقطه‌ی L۲ قرار بگیرد.

جیمز وب بعد از یک‌ماه با موفقیت به مقصد رسید | حالا باید منتظر چه باشیم؟

مسیر طی‌شده از زمین (به رنگ زرد) و مدار نهایی تلسکوپ فضایی جیمز وب (به رنگ آبی)

با پرتاب بی‌نقصی که ۲۵ دسامبر (۴ دی) به لطف موشک آریان ۵ انجام شد و فضاپیما در بهینه‌ترین مسیر، جیمز وب را قرار دارد؛ پس این تلسکوپ برای گام‌های تصحیح مسیر خود نیاز به سوخت کم‌تری داشت. اکنون سوخت باقیمانده برای عملیات عادی وب در طول عمر خود، شامل تنظیمات کوچک ماندن در مدار مناسب و خنثی‌سازی تکانه‌ ناشی از فشار تابشی خورشید بر روی آفتابگیر، استفاده می‌شود.

«بیل نلسون» (Bill Nelson) مدیر ناسا درباره‌ پایان سفر وب گفت:

«وب، به خانه خوش آمدی! به تیم مأموریت برای همه‌ تلاش‌هایشان برای اطمینان از ورود امن وب به نقطه‌ لاگرانژی ۲ تبریک می‌گویم. ما یک گام به کشف اسرار کیهان نزدیک‌تر شده‌ایم و بی‌صبرانه منتظرم تا نخستین نما‌های تازه‌ وب از کیهان را در تابستان ببینم!» (منبع: دیجی‌کالامگ)

تجهیزات جیمز وب برای رصد تشعشات مادون قرمز که ما آن را به شکل گرما حس می‌کنیم، سرد باقی می‌ماند و این تلسکوپ می‌تواند هر لحظه نیمی از آسمان را رصد کند و برای مشاهده نیم دیگر آسمان تنها کافی است چند ماه صبر کنیم تا به منطقه‌ دیگری از آسمان سفر کند و بخش دیگری از آسمان که پیشتر "پشت" خورشید قرار داشت را فاش کند.

محققان در ماه سوم و چهارم «جیمز وب» را به سوی یک ستاره درخشان می‌گیرند تا نشان دهند که این رصدخانه می‌تواند روی اهداف تمرکز کند. ما بیشتر داده‌ها را از دوربین NIRCam دریافت خواهیم کرد. اما در این زمان ۱۸ تصویر تحریف‌شده از یک ستاره در دسترس خواهد بود زیرا هنوز آینه‌های این تلسکوپ هم‌‌تراز نشده‌اند.  

پس از گذشت پنج تا شش ماه تمامی تجهیزات علمی «جیمز وب» کالیبره و آماده کار می‌شوند و از این زمان به بعد، کار رصد آسمان آغاز می‌شود. (منبع: ایسنا)


همه چیز درباره تلسکوپ فضایی «جیمز وب» | تحقق آرزوهای چندصدساله بشر


 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->