فساد مالی متهمان پرونده گروه رستمی‌صفا به‌جای اشتغال‌زایی ۲ روز اسکان رایگان برای همه فرهنگیان در نوروز ۱۴۰۴ دستگیری جاعلان نشان تجاری لوازم آرایشی در تهران (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) سراج: بسیاری از ایرانیان خارج از کشور تمایل به بازگشت دارند قتل کارگر افغانستانی توسط همکارانش در جنوب تهران (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) بهروز آذر: زنان تنها ۳ درصد از زندانیان کشور را تشکیل می‌دهند ستاد دیه کشور: هیچکس برای حادثه رانندگی زندانی نیست تصادف در جاده تایباد با یک کشته و ۲ مصدوم (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) تعطیلی بوستان‌های خورشید، وکیل‌آباد، کوه‌پارک، کوهشار و رودپارک مشهد به دلیل شرایط ناپایدار جوی (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) دستگیری عامل تیراندازی در نیشابور (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) فعالیت ۳۶ بیمارستان مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۴ رئیس جمعیت هلال‌احمر خراسان رضوی خبر داد: فعالیت ۳۹ پایگاه امدادونجات جاده‌ای در ایام نوروز ۱۴۰۴ پیش‌بینی ۵۸۰ هزار نفرشب اقامت در مشهد در ایام نوروز ۱۴۰۴ تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها و مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) رزم آرا؛ مسئله نفت و آخرین خون دستور رئیس کل دادگستری خراسان رضوی در خصوص کاهش جمعیت کیفری مدیرکل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی خبر داد: پیش‌بینی ۲۷ مرکز با ظرفیت ۷۰۰۰ نفر برای پذیرایی از معتادان متجاهر جزئیات تازه از حادثه جان‌باختن ۶ کوهنورد در ارتفاعات بانه (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) نحوه ارائه خدمت واحد‌های صنفی و رستوران‌های اطراف حرم امام‌رضا(ع) در ماه رمضان ۱۴۰۳ شیوع گسترده بیماری‌های تنفسی در بین کودکان (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) روزه‌داری ایمن | غذا‌های بسیار شیرین و چرب ممنوع ماجرای فوت یک دانش آموز نخبه بر اثر قطعی برق چه بود؟ معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری خراسان رضوی: پیک ورود زائران به مشهد بعد از شب‌های قدر خواهد بود | رویکرد ملی و کلان به موضوع زیارت باید مورد توجه باشد+ فیلم کشف ۱.۵ کیلوگرم طلای تقلبی در استان‌های فارس و زنجان (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) دستگیری سارقان مسلح تهران در سرقت از طلافروشی کشف ۷۰۰ دستگاه کامپیوتر مسروقه خودرو در مشهد (۱۸ اسفند ۱۴۰۳) سهم ۲۷ درصدی حوادث ترافیکی در آمار مرگ‌ومیر خراسان رضوی خشکسالی ۴۰ درصد زمین‌های قابل کشت جهان را تحت تأثیر قرار داده است هشدار فراجا درباره کلاهبرداری‌ها تحت عنوان آژانس‌های مسافرتی و تور‌های گردشگری فیش حقوقی اسفندماه ۱۴۰۳ بازنشستگان و مستمری بگیران تأمین اجتماعی بارگذاری شد | جزئیات زمان پرداخت
سرخط خبرها

چرا نهنگ‌ها هرچه آب می‌خورند خفه نمی‌شوند؟

  • کد خبر: ۹۷۲۰۰
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۳
چرا نهنگ‌ها هرچه آب می‌خورند خفه نمی‌شوند؟
پژوهشگران برای درک علت اینکه چرا نهنگ‌ها بر اثر آب گرفتگی مجاری تنفسی خفه نمی‌شوند، نهنگ‌های تیغ باله را بررسی و علت این موضوع را کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، «زومیت» می‌نویسد: دانشمندان ساختار آناتومیکی جدیدی را کشف کرده اند که به نهنگ‌هایی که به روش تغذیه جهشی تغذیه می‌کنند، اجازه می‌دهد تا بدون خفه شدن مقدار زیادی آب را وارد دهان خود کنند. تغذیه جهشی رفتاری است که طی آن نهنگ پس از حرکتی رو به جلو در راستای افقی یا عمودی با سرعت بالا، مقدار زیادی طعمه و آب را وارد دهان خود می‌کند.

نهنگ گوژپشت، نهنگ مینکی و نهنگ‌های دیگر برای گرفتن طعمه از روش مذکور استفاده می‌کنند. دهان آن‌ها تقریبا ۹۰ درجه باز می‌شود و حجم آبی را که وارد دهان می‌کنند به اندازه‌ای است که کل بدن آن‌ها را پر می‌کند. کلسی گیل، جانورشناسی که در دانشگاه بریتیش کلمبیا، فیزیولوژی نهنگ‌ها را مطالعه می‌کند، گفت: «این باورنکردنی است. تصور کنید انسان کاملی را درون دهان خود بگذارید.»

وقتی آب وارد دهان نهنگ می‌شود، کیسه گلویش گشاد می‌شود و موجب می‌شود نهنگ شبیه بچه قورباغه پُف دار به نظر برسد. پس از حدود یک دقیقه، کیسه گلو از حالت متورم خارج می‌شود، زیرا بیشتر آب از دهان نهنگ خارج می‌شود و دوباره به اقیانوس ریخته می‌شود.

ماهی‌های کوچک و کریل‌ها در صفحه شانه‌ای نهنگ (صفحاتی از کراتین که از سقف دهان نهنگ آویزان هستند و شبیه مو‌های روی مسواک هستند) به دام می‌افتند و بلعیده و وارد معده نهنگ می‌شوند.

رورکوال‌ها از طریق تغذیه جهشی هر روز هزاران پوند غذا می‌خورند و این راهبرد تغذیه‌ای به آن‌ها کمک می‌کند جثه بزرگ خود را حفظ کنند. وزن نهنگ‌های آبی می‌تواند به بیش از ۳۰۰ هزار پوند (۱۳۶ تن) برسد.

دکتر گیل و همکارانش برای تعیین این موضوع که چگونه نهنگ‌ها به طور ایمن غذای خود را می‌خورند و خفه نمی‌شوند، نهنگ‌های تیغ باله مرده را بررسی کردند. وقتی دهان اولین نهنگ را باز کردند، از آنچه می‌دیدند، متحیر شدند. دکتر گیل گفت: «اگر در آینه به پشت گلوی خود نگاه کنید، فضای خالی بزرگی را می‌بینید، اما زمانی که به پشت دهان این نهنگ نگاه می‌کردیم، فضایی وجود داشت که با بافت پوشیده شده بود و ما فکر کردیم که این منطقی نیست. غذا باید از این محل عبور کند، اما چرا به این شکل مسدود است؟»

پژوهشگران با دستکاری و تشریح توده عضله و بافت (درپوش دهانی) به این نتیجه رسیدند که زمانی که حیوان در حال استراحت است، درپوش جلوی گلو را می‌گیرد. گلو ساختار لوله مانندی است که به مجاری گوارشی و تنفسی منتهی می‌شود. هنگامی که نهنگ برای غذا خیز برمی دارد، درپوش دهانی از هر دو مجرا در برابر آب گرفتگی و موجوداتی که حیوان وارد دهان کرده است، محافظت می‌کند.

برای اینکه نهنگ غذا را بخورد، درپوش دهانی باید جابه جا شود. پژوهشگران بار دیگر با دستکاری و تشریح متوجه شدند که وقتی حیوان برای بلعیدن وعده غذایی آماده می‌شود، درپوش دهانی به سمت بالا می‌رود تا از مجرای تنفسی فوقانی شامل حفره‌های بینی و سوراخ بینی محافظت کند. در همین حین، حنجره (ساختاری درون گلو که از ورودی ریه‌ها محافظت می‌کند) بسته می‌شود و به سمت پایین حرکت و دستگاه تنفسی تحتانی را مسدود می‌کند. به عبارت دیگر، هنگام بلع، حلق فقط به دستگاه گوارش ختم می‌شود و مجاری هوایی فوقانی و تحتانی محافظت می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->