تعطیلی تمامی تفرجگاه‌ها در خراسان رضوی تا روز یکشنبه (۱۸ خرداد ۱۴۰۴) تردد خودرو‌های سنگین در محور کلات-مشهد ممنوع شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۴) ورود دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به حادثه مرگ کودک جوینی حین «ختنه» واکنش پزشکی قانونی به شایعۀ تجاوز به مرحوم الهه‌حسین‌نژاد ۱۸۰ هزار نفر طی سه روز گذشته از مرز‌های کشور راهی عتبات عالیات شدند هشدار نارنجی وقوع سیلاب برای برخی از نقاط کشور صادر شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) آموزش و پرورش به دنبال عدالت آموزشی و کیفیت‌بخشی هشدار خودمراقبتی برای شهروندان مشهد صادر شد دستگیری قاتل محیط‌بان خائیز در بهبهان ویدئو| قاتل الهه حسین‌نژاد اعتراف کرد| جنایت سارقی شیطان‌صفت پیمانکار مقصر در حادثه مرگ دلخراش ۱۴ مسافر قطار مشهد-یزد ۲۰۰ میلیون تومان جریمه شد فروش اینترنتی مکمل‌های غذایی تعیین تکلیف شد مبلغ متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان چقدر است؟ آیا مصرف مغزدانه‌ها در دوران بارداری ممنوع است؟  چند توصیه غذایی برای پیشگیری از سنگ کلیه آیا مصرف جگر خام باعث رفع کم‌خونی می‌شود؟ قرص ضدبارداری خطر حملات آسم را در زنان جوان افزایش می‌دهد اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۲ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) هوای مشهد در شرایط ناسالم برای تمام گروه‌ها| شاخص کیفیت هوا به ۱۵۴ رسید (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) تمدید اعتبار کارت‌های هوشمند ملی تا پایان سال ۱۴۰۵ پژمان‌فر: اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت شاید موثر بوده، اما کافی نیست پیکر الهه حسین‌نژاد در بیابان‌های اطراف تهران پیدا شد | متهم به قتل مرحومه دستگیر شد + اولین تصاویر از متهمان آماده‌باش اورژانس مشهد در روز عرفه با استقرار گسترده تجهیزات و نیرو‌های امدادی (۱۵ خرداد ۱۴۰۴) ناگفته‌های علی اکبر صالحی از فرازوفرودهای صنعت هسته‌ای ایران | قدرت نسل امروز سانتریفیوژ‌ها ۵۰ برابر نمونه اولیه است تاکنون هیچ بیمارى واگیردارى بین زائران حج گزارش نشده است + فیلم یک کشته و ۸ مصدوم بر اثر تصادف در محور قم - اصفهان راه‌اندازی بیمارستان صحرایی عرفات برای خدمت به زائران صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در خراسان‌رضوی (۱۴ خرداد ۱۴۰۴) | شهروندان مشهد منتظر بارش‌های رگباری باشند
سرخط خبرها

چرا نهنگ‌ها هرچه آب می‌خورند خفه نمی‌شوند؟

  • کد خبر: ۹۷۲۰۰
  • ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۷:۲۳
چرا نهنگ‌ها هرچه آب می‌خورند خفه نمی‌شوند؟
پژوهشگران برای درک علت اینکه چرا نهنگ‌ها بر اثر آب گرفتگی مجاری تنفسی خفه نمی‌شوند، نهنگ‌های تیغ باله را بررسی و علت این موضوع را کشف کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، «زومیت» می‌نویسد: دانشمندان ساختار آناتومیکی جدیدی را کشف کرده اند که به نهنگ‌هایی که به روش تغذیه جهشی تغذیه می‌کنند، اجازه می‌دهد تا بدون خفه شدن مقدار زیادی آب را وارد دهان خود کنند. تغذیه جهشی رفتاری است که طی آن نهنگ پس از حرکتی رو به جلو در راستای افقی یا عمودی با سرعت بالا، مقدار زیادی طعمه و آب را وارد دهان خود می‌کند.

نهنگ گوژپشت، نهنگ مینکی و نهنگ‌های دیگر برای گرفتن طعمه از روش مذکور استفاده می‌کنند. دهان آن‌ها تقریبا ۹۰ درجه باز می‌شود و حجم آبی را که وارد دهان می‌کنند به اندازه‌ای است که کل بدن آن‌ها را پر می‌کند. کلسی گیل، جانورشناسی که در دانشگاه بریتیش کلمبیا، فیزیولوژی نهنگ‌ها را مطالعه می‌کند، گفت: «این باورنکردنی است. تصور کنید انسان کاملی را درون دهان خود بگذارید.»

وقتی آب وارد دهان نهنگ می‌شود، کیسه گلویش گشاد می‌شود و موجب می‌شود نهنگ شبیه بچه قورباغه پُف دار به نظر برسد. پس از حدود یک دقیقه، کیسه گلو از حالت متورم خارج می‌شود، زیرا بیشتر آب از دهان نهنگ خارج می‌شود و دوباره به اقیانوس ریخته می‌شود.

ماهی‌های کوچک و کریل‌ها در صفحه شانه‌ای نهنگ (صفحاتی از کراتین که از سقف دهان نهنگ آویزان هستند و شبیه مو‌های روی مسواک هستند) به دام می‌افتند و بلعیده و وارد معده نهنگ می‌شوند.

رورکوال‌ها از طریق تغذیه جهشی هر روز هزاران پوند غذا می‌خورند و این راهبرد تغذیه‌ای به آن‌ها کمک می‌کند جثه بزرگ خود را حفظ کنند. وزن نهنگ‌های آبی می‌تواند به بیش از ۳۰۰ هزار پوند (۱۳۶ تن) برسد.

دکتر گیل و همکارانش برای تعیین این موضوع که چگونه نهنگ‌ها به طور ایمن غذای خود را می‌خورند و خفه نمی‌شوند، نهنگ‌های تیغ باله مرده را بررسی کردند. وقتی دهان اولین نهنگ را باز کردند، از آنچه می‌دیدند، متحیر شدند. دکتر گیل گفت: «اگر در آینه به پشت گلوی خود نگاه کنید، فضای خالی بزرگی را می‌بینید، اما زمانی که به پشت دهان این نهنگ نگاه می‌کردیم، فضایی وجود داشت که با بافت پوشیده شده بود و ما فکر کردیم که این منطقی نیست. غذا باید از این محل عبور کند، اما چرا به این شکل مسدود است؟»

پژوهشگران با دستکاری و تشریح توده عضله و بافت (درپوش دهانی) به این نتیجه رسیدند که زمانی که حیوان در حال استراحت است، درپوش جلوی گلو را می‌گیرد. گلو ساختار لوله مانندی است که به مجاری گوارشی و تنفسی منتهی می‌شود. هنگامی که نهنگ برای غذا خیز برمی دارد، درپوش دهانی از هر دو مجرا در برابر آب گرفتگی و موجوداتی که حیوان وارد دهان کرده است، محافظت می‌کند.

برای اینکه نهنگ غذا را بخورد، درپوش دهانی باید جابه جا شود. پژوهشگران بار دیگر با دستکاری و تشریح متوجه شدند که وقتی حیوان برای بلعیدن وعده غذایی آماده می‌شود، درپوش دهانی به سمت بالا می‌رود تا از مجرای تنفسی فوقانی شامل حفره‌های بینی و سوراخ بینی محافظت کند. در همین حین، حنجره (ساختاری درون گلو که از ورودی ریه‌ها محافظت می‌کند) بسته می‌شود و به سمت پایین حرکت و دستگاه تنفسی تحتانی را مسدود می‌کند. به عبارت دیگر، هنگام بلع، حلق فقط به دستگاه گوارش ختم می‌شود و مجاری هوایی فوقانی و تحتانی محافظت می‌شوند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->