امیررضا وثوقی | شهرآرانیوز؛ این روزها در کنار آغاز موج ششم کرونا در استان و تغییر رنگ کرونایی شهر مشهد به نارنجی، شاهد افزایش خبرهایی ضد و نقیض درباره ممنوعیت تزریق نوع خاصی از واکسن و عوارض بلندمدت آن هستیم؛ موضوعی که با انتشار خبر فوت دختر ۲۴ ساله رئیس بهداشت شهرستان چناران به دلیل تزریق واکسن آسترازنکا در دز سوم، نگرانیها را درباره عوارض این واکسن بیشتر کرده است.
البته دست به دست شدن این خبررا همراه با تصویری از بخش نامهای درباره نحوه تزریق واکسن آسترازنکا با امضای سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد در فضای مجازی و گروههای مختلف به مثابه مهر تأیید بر عوارض این واکسن قلمداد کردند؛ بخش نامهای که برخلاف رویه کنونی واکسیناسیون عمومی، تزریق دز سوم واکسن آسترازنکا را برای افراد کمتر از ۵۰ سال که ۲ دز قبلی را واکسن غیر آسترازنکا دریافت کرده اند، ممنوع و برای افراد بیش از ۵۰ سال با دریافت تعهدنامه مجاز اعلام کرده است.
با این حال سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در واکنش به این گمانهها در توییتی اعلام کرد که واکسن آسترازنکا ازجمله واکسنهای مؤثر برای بیماری کروناست و صدهامیلیون دز آن در دنیا و حدود ۱۱میلیون دز در ایران استفاده شده است. محمد هاشمی به این موضوع نیز اشاره کرد که از ابتدا وزارت بهداشت اعلام کرده بود به دلیل برخی عوارض نادر، در گروه سنی زیر ۵۰سال دیگر واکسنها ارجح هستند و در ماههای گذشته با افزایش انواع واکسنها در کشور توصیه کشوری اولویت دادن این واکسن برای تکمیل نوبت دوم بوده است.
به بهانه حاشیههای ایجادشده درباره تزریق واکسن، ماجرا را از مسئول کمیته رسانه و اطلاع رسانی کووید۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد جویا شدیم. محمد پهلوان کاشی در گفتگو با خبرنگار ما و با بیان اینکه تزریق واکسن آسترازنکا برای تکمیل واکسیناسیون در نوبت دوم از گذشته وجود داشته است، گفت: به دلیل کمبود واکسن آسترازنکا و لزوم مدیریت تزریق آن و با توجه به دستورالعملهای علمی، این تصمیم در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گرفته شده است.
وی درباره شایعات مختلف مبنی بر عوارض این واکسن، افزود: احتمال ایجاد عارضه در جامعه چندمیلیونی دریافت کننده واکسن وجود دارد و در کمیته عوارض واکسن، گروهی از عالمترین استادان دانشگاه علوم پزشکی مشهد آن را بررسی میکنند و در صورت لزوم، پیشنهادهای لازم به قرارگاه کرونای دانشگاه و ستاد کرونای استان ارسال میشود.