اپل احتمالا با افقی‌کردن دوربین آیفون ۱۷ ایر طراحی گوشی‌هایش را متحول می‌کند اپل برای رفع ممنوعیت فروش آیفون ۱۶، به اندونزی پیشنهاد ۱۰۰ میلیون دلاری داده است همه‌چیز درباره تورنومنت نات پیکسل + شرایط دریافت ایردراپ بازدید پزشکیان از پارک علم و فناوری زاهدان (یکم آذر ۱۴۰۳) دانشمندان ژاپنی قابلیت فتوسنتز گیاهان را به سلول‌های همستر منتقل کردند واکنش مدیرعامل آپارات به اظهارات جنجالی رسول جلیلی درباره فیلترینگ یوتیوب: آپارات را بهانه نکنید گلکسی S۲۵ اولترا احتمالا بسیار گران‌تر از نسل قبلی‌اش باشد اولین گمانه‌زنی‌ها درباره مشخصات و ویژگی‌های پلی استیشن ۶ «مایکروسافت تیمز» در جلسات به قابلیت ترجمه همزمان گفتار مجهز می‌شود سونی می‌خواهد شرکت Kadokawa، مالک بازی «الدن رینگ»، را بخرد قابلیت ریست‌کردن الگوریتم پیشنهادها به‌زودی به اینستاگرام اضافه می‌شود بهترین برنامه‌ها و بازی‌های گوگل پلی در سال ۲۰۲۴ + لینک دانلود گزارش اتاق بازرگانی از اثرات فیلترینگ بر کسب‌وکارهای اینترنتی اولین سیستم راداری شکار یوفوها در آمریکا راه‌اندازی می‌شود پنجمین دوره رویداد «هفته ایران دیجیتال» برگزار می‌شود | ۵G و هوشمندسازی از محور‌های رویداد مقدار توکن‌های میجر کاربران مشخص شد | فاجعه ایردراپ‌های پولی گروهی از هکر‌های چینی به اپراتور آمریکایی T-Mobile حمله کردند کاوشگر ناسا ممکن است ۵۰ سال پیش به طور تصادفی حیات در مریخ را از بین برده باشد پاسخ پازل امروز میجر (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) بر مدار دانش اطلاعاتی جدید از دوربین گوشی A۳۶ سامسونگ + عکس
سرخط خبرها

گام‌های پرشتاب در توسعه فناوری هسته‌ای

  • کد خبر: ۹۷۷۵۰
  • ۱۶ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۰۹
گام‌های پرشتاب در توسعه فناوری هسته‌ای
دکتر سیدهاشم میری حکیم‌آباد - استاد دانشگاه

نقطه آغاز کشف و استفاده از فناوری هسته‌ای به اوایل سال ۱۹۰۰ و زمانی برمی‌گردد که از پرتوزایی برای تشخیص ترکش‌ها در بدن مجروحان جنگ جهانی اول استفاده شد. از آن تاریخ به بعد، چشمه‌های رادیواکتیو کاربرد‌های مختلفی پیدا کرده‌اند و امروز در بسیاری از امور روزمره زندگی ما مورد استفاده قرار می‌گیرند.

در بخش درمان، امروز حدود ۷۰ درصد سرطان‌ها با کمک این پرتو‌ها درمان می‌شوند. اما به جز این بخش، در همه خطوط انتقال مثل لوله‌های گاز، نفت و آب هم برای رصد وضعیت شبکه از فناوری هسته‌ای استفاده می‌شود.

در واقع، همه صنایع بزرگی (مانند کشتی‌رانی) که در آن‌ها با ورق‌های فولادی و اتصال این ورق‌ها به یکدیگر سر و کار داریم، برای فرایند‌های عکس‌برداری خود از فناوری‌های هسته‌ای کمک می‌گیرند.

امروز در کشور ما روزانه به چند شمش رادیواکتیو می‌رسد. با وجود این، هنوز وابستگی در بنیان این فناوری وجود دارد و برای پیشبرد آن نیازمند وارد کردن چشمه‌های رادیواکتیو هستیم.

در واقع، زمانی می‌توانیم بگوییم که فناوری هسته‌ای ما هویتی بومی دارد که توان تولید چشمه‌های رادیواکتیو را داشته باشیم.

تا قبل از انقلاب، چشمه‌های رادیواکتیو به طور کامل از خارج از کشور وارد می‌شد، اما پس از انقلاب و به دنبال رسیدن به استقلال، باید وابستگی کشور به واردات این فراورده کم شود و توان تولید آن را پیدا کنیم.

امروز تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان باعث شده است در خرید چشمه‌های رادیواکتیو با مشکلات فراوانی روبه‌رو شویم.

همین مسئله حرکت متخصصان کشورمان را به سمت بومی کردن فناوری تولید این چشمه‌ها افزایش داده است. علاوه بر بحث درمان، صنعت نفت و گاز از صنایع حیاتی در ایران به شمار می‌رود و رسیدن به فناوری بومی هسته‌ای یکی از نیاز‌های اساسی کشورمان برای توسعه بیشتر این صنعت به شمار می‌رود.

در واقع، چه در بخش درمان چه در حوزه صنعت، فناوری هسته‌ای کاربرد‌های مختلفی در زندگی روزمره همه ما دارد و زمانی می‌توانیم به بهترین شکل از این کاربرد‌ها استفاده کنیم که توان تولید چشمه‌های رادیواکتیو را به دست آوریم و به معنای واقعی کلمه، همه این فناوری را بومی‌سازی کنیم.

دغدغه امروز ما با توجه به اینکه چشمه‌های رادیواکتیو تاریخ مصرف دارند، تمام شدن مداوم و دغدغه واردات دوباره آن‌ها با تمام چالش‌هایی است که مسیر واردات این محصول به کشورمان دارد.

از چند سال پیش در کشورمان حرکت پرشتابی را در حوزه بومی‌سازی فناوری‌های هسته‌ای در پیش گرفته‌ایم و امیدواریم این مسیر به سرعت‌باعث توانمندی هرچه بیشتر کشورمان در این حوزه شود.

البته منطقی نیست که توقع داشته باشیم ظرف مدتی یک یا دوساله به نقطه پایان راه برسیم. اما حرکت در این مسیر با سرعت خوبی از چند سال پیش آغاز شده است و کشور ما می‌تواند در آینده با بومی‌سازی تولید چشمه‌های رادیواکتیو، توسعه استفاده از ظرفیت‌های مختلف فناوری هسته‌ای را با سرعت بیشتری دنبال کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->