عطار نیشابوری از نگاه نوجوانان مشهدی | روایت منطق‌الطیر در قاب تصویر و داستان یادی از نورالدین رضوی سروستانی، خواننده و مدرس فقید آواز ایرانی | نسیمی از سوی سروستان نگاهی به نمایش «ترور» با بازی ساعد سهیلی، بازیگر مشهدی | تماشاگر خودت را قاضی کن معاون سیمای شبکه خراسان رضوی: تولید محتوای هویتی روزآمد، زیرساخت‌های جدید می‌طلبد درباره پادکست ادبی و کارکردهای آن | ادبیات شنیدنی است گفت وگو با محمدکاظم کاظمی درباره پادکست «شعر پارسی» | به شنیدن پادکست عادت نداریم رونالدو وارد دنیای سینما می‌شود تتوی سر «شمشیر» در سریال پایتخت ۷ نشانه چیست؟ + توضیحات نقش آفرینی «تاکه هیرو هیرا» در فیلم کاروشی دانلود قسمت هفدهم سریال پایتخت ۷ + تماشای آنلاین اجرای عباس خوشدل، نوازنده معروف ایرانی، در رادیو صبا نظر جیمز کامرون درباره استفاده از هوش مصنوعی در سینما صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ کتاب جاده‌های ناتمام داستانی منتشر شد سریال وحشی هومن سیدی در شبکه نمایش خانگی دیدار وزیر ارشاد با قباد شیوا، هنرمند پیشکسوت عرصه هنر‌های تجسمی
سرخط خبرها

مهم‌ترین آثار کارتونیست‌های ایران در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی (۴) | دیو چو بیرون رود...

  • کد خبر: ۹۸۲۶۷
  • ۱۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۴۰
مهم‌ترین آثار کارتونیست‌های ایران در روز‌های پیروزی انقلاب اسلامی (۴) | دیو چو بیرون رود...
آنچه در کارتون‌شهر امروز می‌بینید، بازنشر یکی از کارتون‎های داود افتخاری، کارتونیست آن سال‌های روزنامه کیهان است که در این روزنامه منتشر شد و نمونه‌ای ازالهام هنرمند از شعر مشهور حافظ و شعار‌هایی است که آن روز‌ها مردم ایران اسلامی فریاد می‌زدند.

مجید ادیبی | شهرآرانیوز - روز‌های سرد زمستان ۱۳۵۷ گرچه با خون و فریاد ملت ایران برای آزادی و رهایی از بند دژخیمان پهلوی همراه بود، در دل خود، اما نوید بهار می‌داد. نگاه کنید به شعار‌های مردم در تظاهرات و راهپیمایی‌های مختلفی که در شهر‌های ایران هر روز با شور و خروش بیشتر از قبل برگزار می‌شد: «از خون جوانان وطن لاله دمیده...»، «نصر من‌ا... و فتح قریب/ مرگ بر این سلطنت پرفریب» یا «به کوری چشم شاه/ زمستونم بهاره» و نیز در نمونه‌ای دیگر «تا شاه کفن نشود/ این وطن وطن نشود» و بسیاری دیگر از شعار‌های انقلابی که هر کدام نویدبخش روز‌های روشن و پرامید بود. هنرمندان نیز با الهام از اشعار شاعران و نیز شعار‌های مردم، به خلق اثر می‌پرداختند که از آن میان می‌توان به کارتون‌ها و کاریکاتور‌های انقلابی اشاره کرد که در بهمن ۱۳۵۷ در نشریات ایران به‌چاپ می‌رسید.

آنچه در کارتون‌شهر امروز می‌بینید، بازنشر یکی از کارتون‎های داود افتخاری، کارتونیست آن سال‌های روزنامه کیهان است که در این روزنامه منتشر شد و نمونه‌ای ازالهام هنرمند از شعر مشهور حافظ و شعار‌هایی است که آن روز‌ها مردم ایران اسلامی فریاد می‌زدند:

بوی گل سوسن و یاسمن آید
عطر بهاران کنون از وطن آید
جان ز تن رفتگان سوی تن آید
رهبر محبوب خلق از سفر آید
دیو چو بیرون رود فرشته درآید
بگذرد این روزگار تلخ‌تر از زهر
بار دگر روزگار، چون شکر آید...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->