هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

جویدن آدامس چه فوایدی دارد؟

  • کد خبر: ۹۸۴۵۵
  • ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۸
جویدن آدامس چه فوایدی دارد؟
جویدن آدامس بدون قند می‌تواند از پوسیدگی، بوی بد دهان و سایر مشکلات مربوط به سلامت دهان و دندان جلوگیری کند. این عادت تولید بزاق را افزایش می‌دهد و ممکن است به تعادل pH دهان و تقویت مینای آن نیز کمک کند.

به گزارش شهرآرانیوز، انجمن دندانپزشکی آمریکا(ADA) گزارش می‌دهد جویدن آدامس در درازمدت می‌تواند تجمع پلاک و خطر پوسیدگی دندان را کاهش دهد. این انجمن توصیه می‌کند برای بهره‌مندی از حداکثر این فواید آدامس بدون قند را به مدت ۲۰ دقیقه بعد از هر وعده غذایی بجوید.

جویدن آدامس بدون قند می‌تواند به بهبود سریع‌تر پس از مداخلات جراحی، تسکین خشکی دهان و محافظت در برابر پوسیدگی و حفره‌های دندانی کمک کند. این عمل ساده سرعت جریان بزاق را ۱۰ تا ۱۲ برابر افزایش می‌دهد و اسیدهای قوی که ممکن است باعث فرسایش دندان شود را کاهش می‌دهد.

علاوه بر این زایلیتول و سایر مواد موجود در آدامس‌های بدون قند با باکتری‌های دهان مبارزه و از سلامت دندان حمایت می‌کند. بر اساس نتایج مطالعه‌ای که اخیرا در مجله آمریکایی زنان و زایمان منتشر شده، جویدن آدامس ممکن است به جلوگیری از تولد زودرس و محافظت از نوزادان متولد نشده کمک کند.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده گزارش کرد که در سال ۲۰۲۰ بیش از ۱۰ درصد نوزادان متولد شده نوزادان نارس(قبل از هفته ۳۷ بارداری) بودند. همانطور که کلینیک کلیولند ایالات متحده اشاره می‌کند، بیشتر احتمال دارد که این کودکان آپنه خواب، عفونت‌های خونی، خونریزی مغزی، مشکلات قلبی عروقی و فلج مغزی را تجربه کنند.

چگونه آدامس‌های بدون قند می‌تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد؟

در این تحقیق به ۹۶۷۰ زن در مالاوی که در مطالعه مجله آمریکایی زنان و زایمان در سال ۲۰۲۲ شرکت کردند، اطلاعاتی برای جلوگیری از زایمان زودرس و اطلاعاتی در مورد مراقبت از دهان ارائه شد؛ سپس زنان به ۲ گروه تقسیم شدند. یکی از این گروه‌ها آدامس زایلیتول را یک تا ۲ بار در روز به مدت ۱۰ دقیقه در طول دوران بارداری خود می‌جویدند اما گروه دیگر این کار را نکردند.

در پایان مطالعه مشخص شد ۱۶.۵ درصد از زنان در گروهی که فقط آموزش دریافت کرده بودند، زایمان زودرس داشتند؛ در حالی که تنها ۱۲.۶ درصد از زنان در گروه آدامس جویدن و آموزش شاهد زایمان زودرس بودند. این گروه همچنین بهبودهایی را در سلامت دهان و دندان همراه با کاهش پریودنتیت یا عفونت لثه تجربه کردند.

محققان این فواید بالقوه را به زایلیتول نسبت می‌دهند.

بلر ویلی، متخصص زنان و زایمان، در این‌باره گفت: زایلیتول ممکن است میکروبیوم دهان را تغییر دهد و منجر به ایجاد لثه‌های سالم‌تر، التهاب سیستمیک کمتر و در نتیجه زایمان زودرس کمتر شود.

اکنون دانشمندان در حال برنامه‌ریزی برای انجام تحقیقات بیشتر در کشورهای دیگر هستند. این یافته‌ها با توجه به رابطه بین بارداری و سلامت دهان منطقی است.

آکادمی اطفال آمریکا(AAP) هشدار می‌دهد باکتری‌های بد دهان می‌تواند وارد جریان خون شده و به رحم برود و در نتیجه ترشح پروستاگلاندین‌ها را افزایش دهد. این مواد شیمیایی هورمون مانند ممکن است باعث انقباضات رحمی و القای زایمان شده و زایمان زودرس را رقم زند.

این آکادمی می‌گوید: خطر انتقال باکتری‌های دهان به نوزاد شما نیز وجود دارد. زایلیتول می‌تواند این پاتوژن‌ها را کاهش داده، با اثرات مضر آن مقابله کند و ممکن است نتایج بارداری را بهبود بخشد.

منبع: خبرآنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->