بالاترین سرعت پهنای باند اینترنت موبایل متعلق به کدام کشورهاست؟ قابلیت‌های جدیدی که در iOS ۱۸.۲ ارائه می‌شود محمد جعفرپور به عنوان مدیرعامل شرکت مخابرات ایران معرفی شد چرا برخی از ویدئوهای اینستاگرام تار و بی‌کیفیت هستند؟ جواب پازل امروز میجر (دوشنبه ۱۴ آبان ۱۴۰۳) چطور با هوش مصنوعی ترانه و موزیک فارسی بسازیم؟ + آموزش و لینک سایت واردات قانونی، قیمت‌های آیفون ۱۶ را منصفانه می‌کند جواب پازل امروز میجر (یکشنبه ۱۳ آبان ۱۴۰۳) ماهواره‌های «هدهد» و «کوثر» پس از چهارسال تلاش، به فضا پرتاب می‌شوند بازدید معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری استان | آغاز ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد + فیلم آغاز فرایند ساخت برج فناوری هوش مصنوعی در مشهد با حضور معاون علمی رئیس‌جمهور + فیلم پاسخ پازل امروز میجر (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از قابلیت جدید جست‌وجوی ChatGPT | معرفی رقیب قدرتمند برای موتور جستوی گوگل ویدئویی جدید از «اطلس»، ربات انسان‌نمای جدید بوستون داینامیکس نگرانی پنتاگون از ماهواره‌های جاسوسی جدید ایلان ماسک و رابطه‌اش با پوتین ویدیو تبلیغاتی روبوتاکسی (سایبرکب) تسلا | تصویری از آینده وان پلاس ۱۳ معرفی شد + مشخصات و قیمت جواب پازل امروز میجر (پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از هواپیمای مافوق‌صوت در چین | پروازی که در عرض ۹ دقیقه، شما را از مشهد به تهران می‌رساند قیمت احتمالی انواع آیفون ۱۶ در ایران بعد از آزادشدن رجیستری + جدول اپل از مک بوک پرو ۲۰۲۴ رونمایی کرد + مشخصات و قیمت
سرخط خبرها

نخستین عکس سلفی جیمز وب + اولین تصویر تلسکوپ از فضا

  • کد خبر: ۹۹۰۶۷
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۱
نخستین عکس سلفی جیمز وب + اولین تصویر تلسکوپ از فضا
ناسا نخستین تصاویر تار ثبت‌شده درجریان فرایند تراز ۱۸ بخش آینه اصلی و همچنین عکسی سلفی از تلسکوپ را منتشر کرد.

به گزارش شهرآرانیوز - کمتر از دو ماه پس از پرتاب تلسکوپ فضایی جیمز وب، ناسا نخستین تصاویر تار ثبت‌شده درجریان فرایند تراز ۱۸ بخش آینه اصلی و همچنین عکسی سلفی از تلسکوپ را منتشر کرد.

تیم مسئول تلسکوپ فضایی جیمز وب در ناسا جمعه شب به وقت ایران نخستین تصاویر این رصدخانه را منتشر کرد. تصویر اصلی که به هیچ‌وجه نشانگر قدرت جیمز وب هنگام عملیاتی‌شدن کامل نیست، ستاره‌ای به نام HD ۸۴۴۰۶ را نشان می‌دهد و تنها بخشی از موزاییکی است که درجریان فرایند درحال پیشرفت تراز بخش‌های آینه‌ تلسکوپ درطول ۲۵ ساعت گرفته شد.

مارسیا ریکه، اخترشناس در دانشگاه آریزونا و پژوهشگر ارشد ابزاری که جیمز وب برای تراز به آن متکی است، در بیانیه‌ ناسا گفت «کل تیم وب از اینکه نخستین مراحل عکس‌برداری و تراز آینه به این خوبی پیش می‌رود، خوشحال هستند.»

جیمز وب اکنون در ۴۸امین روز پس از پرتاب و در میانه‌ فرایند راه‌اندازی به‌سر می‌برد. انتظار می‌رود این مرحله تقریباً ۶ ماه به‌طول انجامد. تلسکوپ در نخستین ماه حضور در فضا مشغول بازکردن خود و پیشروی به سمت نقطه‌ مقصد در فاصله ۱٫۵ میلیون کیلومتری از زمین بود.

در بخش عمده‌ زمان باقی‌مانده تا شروع فعالیت جیمز وب، دانشمندان بر کالیبره‌سازی ابزار‌ها و تنظیم دقیق ۱۸ بخش آینه‌ طلایی تلسکوپ تمرکز خواهند کرد. تراز دقیق آینه شرط ضروری برای ثبت تصاویر شفاف و واضح از اعماق کیهان است. به‌گفته‌ ناسا، این مرحله هم‌اکنون به‌خوبی پیش می‌رود.

نخستین عکس سلفی جیمز وب + نخستین تصویر تلسکوپ از فضا

نخستین تصویر تلسکوپ فضایی جیمز وب که ستاره HD۸۴۴۰۶ را نشان می‌دهد. نام هر بخش از آینه‌ تلسکوپ که تصویر ستاره را از نما‌های مختلف ثبت کرده، در کنار آن نوشته شده است.

بااین‌حال، همان‌طور که تصویر ستاره‌ HD ۸۴۴۰۶ نشان می‌دهد، تلسکوپ هنوز مسیر درازی در پیش دارد. جین ریگبی، دانشمند پروژه‌ عملیات‌های جیمز وب در جریان کنفرانسی خبری که هم‌زمان با آغاز فرایند بازشدن آینه‌ها برگزار شد، گفت «نخستین تصاویر زشت و تار خواهند بود. ما ۱۸ تصویر کوچک از سرتاسر آسمان خواهیم داشت.

عکس جدید نیز درواقع ۱۸ نمای متعدد از HD ۸۴۴۰۶ را نشان می‌دهد؛ ستاره‌ای که دانشمندان اعلام کردند به‌عنوان نخستین هدف جیمز وب به آن نگاه خواهند کرد. به‌نقل از مقام‌های ناسا «نخستین ستاره‌ای که جیمز وب خواهد دید، HD۸۴۴۰۶ است، ستاره‌ای خورشیدمانند در فاصله‌ی تقریباً ۲۶۰ سال نوری از زمین.» این ستاره در صورت فلکی دب اکبر یا خرس بزرگ قرار دارد؛ اما از روی زمین بدون تلسکوپ مشاهده‌پذیر نیست.

به‌طرز عجیب، جیمز بعدا درطول فعالیت خود قادر به رصد دوباره‌ی HD۸۴۴۰۶ نخواهد بود؛ زیرا وقتی تلسکوپ فرایند کانون‌یابی را به پایان ببرد، نور این ستاره برای رصد بیش از حد زیاد خواهد بود. پیش‌تر تیم جیمز وب اعلام کرده بود که تلسکوپ تا پایان ماه آوریل (اوایل اردیبهشت) توانایی دیدن واضح را به‌دست خواهد آورد.
حتی زمانی که تلسکوپ فضایی جیمز وب دید خود را تقویت می‌کند، دومین فرایند کلیدی در پس‌زمینه درحال انجام است: تلسکوپ گرمای باقی‌مانده از زمان حضورش روی زمین را از خود دور می‌کند. ازآنجا که جیمز وب برای رصد جهان در طیف فروسرخ طراحی شده است، باید در دمایی فوق‌سرد فعالیت کند تا بتواند داده‌های دقیق را به‌دست آورد. دانشمندان ناسا انتظار دارند که آینه اصلی به دمای منفی ۲۲۳ درجه‌ی سانتی‌گراد یا ۵۰ درجه‌ی کلوین برسد. به‌نقل از ناسا، ابزار‌ها باید به مراتب سردتر باشند.

نخستین عکس سلفی جیمز وب + نخستین تصویر تلسکوپ از فضا

تصویر سلفی از ۱۸ بخش آینه‌ی اصلی تلسکوپ فضایی جیمز وب از نگاه دوربینی ویژه درون ابزار دوربین فروسرخ نزدیک.

علاوه‌بر تصویر ستاره‌ HD ۸۴۴۰۶، ناسا عکسی سلفی نیز به اشتراک گذاشته که با استفاده از لنزی مخصوص گرفته شده است. این لنز، آینه‌ اصلی رصدخانه را هدف می‌گیرد تا درجریان فرایند تراز به تیم تلسکوپ کمک کند.

درمجموع دانشمندان از پیشرفت جیمز وب هیجان‌زده هستند. مایکل مک‌الوین، دانشمند پروژه‌ی جیمز وب در مرکز پرواز فضایی گادرد ناسا در بیانیه‌ی مشابه گفت «پرتاب وب به فضا بدون شک رویدادی هیجان‌انگیز بود؛ اما برای دانشمندان و مهندسان اپتیکال، این لحظه‌ی اوج است؛ وقتی نور تابیده از ستاره با موفقیت راه خود را به درون سامانه کرد و به آشکارساز رسید.»

منبع: ویجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->