آمادگی هتل های مشهد جهت استقبال از زائران دهه ولایت | افزایش قیمت نخواهیم داشت حفظ مشارکت شهروندان در نگهداری فضای سبز شهری مشهد کارگر فرودگاه مشهد کیف پول ۷۰۰ میلیونی را به صاحبش برگرداند خدمت‌رسانی ۳۸۰۰ دستگاه تاکسی در روزهای عرفه و عید سعید قربان در مشهد ایستگاه شریعتی مترو مشهد میزبان «مترو گالری» ۱۱ هزار سفر با دوچرخه‌های بایدو در یک هفته گذشته ترافیک سنگین در معابر بزرگراهی مشهد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) کیفیت هوای هفت منطقه کلانشهر مشهد امروز در شرایط «پاک» قرار دارد (۲۷ خرداد ۱۴۰۳) سیاحی که عکاسی را به جواهر تبدیل کرد ساکنان محله حرعاملی مشهد خواستار قلع ساختمان کج شدند+تصویر آمادگی مشهد برای همکاری با سازمان شانگهای در حوزه دیپلماسی شهری زمان اتمام پروژه سامان‌دهی کال و تعریض پل زرکش مشهد اعلام شد مشهدالرضا (ع)؛ مهیای جشن‌های ولایت | گل‌آرایی و نورپردازی شهر مشهد ویژه دهه «ولایت و امامت» مجموعه آبی شهید قربانی معیار خدمت در مناطق کم‌برخوردار مشهد معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پست ایران با شهردار مشهد مقدس دیدار کرد استقرار آتش‌نشانان در خیابان‌های منتهی به حرم امام رضا (ع) همزمان با روز عرفه و عید قربان شهروند خبرنگار | درخواست افزایش تعداد صندلی بانوان در برخی از خطوط اتوبوسرانی مشهد + پاسخ فاز یک خط سه متروی مشهد امسال به بهره‌برداری می‌رسد شهردار مشهد مقدس خبر داد: انتشار ۶ هزارو ۳۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت با عاملیت بانک شهر اعمال‌قانون ۱۵۳۶ دستگاه خودروی حادثه‌ساز در مشهد | ۴۲ نفر در تصادفات مصدوم شدند (۲۶ خرداد ۱۴۰۳) سرویس‌دهی صلواتی ناوگان اتوبوس‌رانی مشهد در روزهای عرفه و عید سعید قربان (۲۷ و ۲۸ خرداد ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

انتقال پادگان ارتش مشهد در کش‌و‌قوس گروکشی 

  • کد خبر: ۹۹۲۹۱
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۲
انتقال پادگان ارتش مشهد در کش‌و‌قوس گروکشی 
احمد نوروزی، شهردار اسبق مشهد از مشکلات جابه‌جا‌نشدن پادگان پس از ۱۲ سال می‌گوید.

لاله سادات کوثری | شهرآرانیوز؛ ۱۱ شهریور ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی قانون فروش و انتقال پادگان‌های نیرو‌های مسلح به خارج از شهر را تصویب و ابلاغ کرد، اما اجرای این قانون در موضوع انتقال پادگان ارتش از مشهد ۱۲‌سال است که در کش و قوس قرار دارد و همواره در دوره‌های اخیر مدیریت شهری، برای اجرای آن در تلاش کرده است.

چندی پیش نیز شهردار مشهد در جلسه شورای اداری استان از حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای رئیس قوه قضاییه درخواست کرد تا برای حل این مشکل قدیمی چاره اندیشی کرده و این پرونده در مدت کوتاهی به نتیجه برسد، ضمن اینکه سازمان قضایی نیرو‌های مسلح نیز فصل الخطاب این داستان باشد. پس از آن به دستور رئیس قوه قضاییه مقرر شد تا موضوع زمین‌های ارتش ظرف یکی دو ماه آینده توسط سازمان قضایی با جدیت پیگیری و حل شود.

با این حال مسئله پیگیری برای انتقال پادگان مشهد فقط مربوط به همین دوره مدیریت شهری نیست و شهردار اسبق مشهد با بیان اینکه همیشه گروکشی برای تحقق جابجایی پادگان در جریان بوده است، افزود: بر طبق توافقات باید خیابان حد فاصل شهید نامجو و سردادور به علاوه دو قسمت از پادگان ارتش بازگشایی شود.

احمد نوروزی در گفتگو با خبرنگار ما درباره سرگذشت جابه جایی و انتقال پادگان مشهد گفت: موضوع انتقال پادگان‌ها از داخل شهر‌ها قانون کلی است که باید اجرایی شود. اجرای این قانون به ویژه در مشهد در بستر عملیاتی بسیار سخت و کُند پیش رفت.

زیان لشکر از منتقل نشدن پادگان

او با اعلام اینکه خود لشکر نیز از موضوع عملیاتی نشدن این قانون متضرر شد، افزود: در هر شهری که موضوع انتقال پادگان سرعت گرفت، متولیان اجرایی توانستند اعتبارات لازم را دریافت کنند و ساخت و ساز خود را به سرانجام برسانند.

وی ادامه داد: در مشهد هم توافقات اولیه انجام شد و زمین پادگان جدید را تحویل گرفتند، اما بیشتر از بحث اجرایی، موضوع چگونگی اجرای توافقات مد نظر است. البته لشکر بالاخره مکان جدید را گرفت و ساخت و ساز‌های زیادی را هم انجام داده است.

بهانه‌هایی برای اجرایی نشدن توافق

نوروزی بیان کرد: بر اساس توافقات انجام شده قرار بود قسمتی از پادگان در خدمت شهر باشد و قسمتی از آن با کاربری انتفاعی برای خود لشکر باقی بماند. توافقات این موضوع در دوره‌های گذشته صورت گرفته، اما نمی‌دانم چرا به طور کامل اجرایی نشده است و هر سال بهانه‌هایی برای تحقق این هدف بیان می‌شود.

توافقاتی که عملیاتی شد

نوروزی افزود: در دوره‌ای که شهردار مشهد بودم پیگیری‌هایی برای انتقال پادگان انجام شد، اما در آن زمان قوانین حاکمیتی برای اجرا تصویب نشده بود، در عین حال در آن دوره با نیرو‌های مسلح توافقات درون شهری داشتیم که از جمله آن بازگشایی بولوار شهید کلانتری بود.

وی اظهار کرد: در توافقی دیگر با ارتش نیز درباره پایانه مسافربری عقب نشینی صورت گرفت و پادگان برونسی سپاه نیز عقب نشینی داشت. همه این موارد براساس توافقات شهری بود، اما توافقات کلان در آن مقطع به طور قانونی انجام نشد، چون در آن دوره موضوع مکان یابی مطرح بود که سال‌ها بعد جانمایی مکان صورت گرفت و به ارتش واگذار شد.

شهردار پیشین مشهد ادامه داد: احداث پادگان جدید چندین سال است که شروع شده و اکنون نیرو‌ها در آنجا مستقر هستند. در دوره قبل که من عضو شورای اسلامی شهر مشهد بودم توافقات انجام شد. البته در دوره قبل درباره ادامه بولوار نماز نیز توافقاتی انجام و این مسیر بازگشایی شد.

خدماتی برای شهرداری، رفاهی برای لشکر

نوروزی افزود: درباره توافق روی پادگان و میدان تیر پادگان فعلی کاربری‌های متعددی دیده شده است که شامل کاربری مسکونی، تجاری، آموزشی و فضای سبز است که کاربری انتفاعی آن برای لشکر و کاربری خدماتی هم برای شهرداری است.

وی ادامه داد: در پادگان لشکر یک قسمت هم به عنوان فضای میراثی شامل بخشی از ساختمان‌های قدیمی و قسمت درختان کهن سال پادگان نیز به عنوان کاربری فضای سبز حفظ خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->