وزیر دفاع آمریکا: مذاکرات با ایران ثمربخش بود الجولانی با رئیس امارات در ابوظبی دیدار کرد حمله مجدد جنگنده‌های آمریکایی به یمن (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) ایران حادثه تروریستی سراوان و کشتار ۸ پاکستانی را محکوم کرد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) ارتش صهیونیستی مدعی حمله به مرکز فرماندهی حماس در دیرالبلح شد قالیباف: اقلام اساسی بیش از میزان افرایش حقوق‌ها نباید افزایش پیدا کند هدف قرار دادن بیمارستان‌ها در غزه به یک شیوه تبدیل شده است آمریکا و عربستان با یکدیگر توافقنامه همکاری هسته‌ای امضا می‌کنند مصر با ایران، عمان و آمریکا درباره مذاکرات مسقط رایزنی دیپلماتیک کرد دمشق به شروط آمریکا برای کاهش تحریم‌ها پاسخ داد حماس به ادعای ارتش اشغالگر درباره بیمارستان المعمدانی واکنش نشان داد قطر درخصوص فروپاشی سیستم بهداشتی در غزه هشدار داد طرح استفساریه ترمیم حقوق کارکنان شهرداری‌ها به تصویب مجلس رسید | افزایش حقوق، شامل تمام احکام کارگزینی کارکنان شهرداری‌ها می‌شود جلسه نهادهای اجتماعی - فرهنگی در دولت چهاردهم به ریاست معاون اول برگزار شد بقائی از رسانه‌ها خواست از انتشار اخبار غیردقیق یا گمانه‌زنی‌های بی‌مبنا خودداری کنند سرلشکر باقری: نیروهای مسلح با پشتوانه مردمی در آمادگی کامل به سر می‌برند نگاهی جامعه‌شناسانه به مذاکرات ایران و آمریکا | مذاکره زیر ذره‌بین جامعه رهبر معظم انقلاب در دیدار فرماندهان عالی نیروهای مسلح: دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است + تصاویر وزارت خارجه آمریکا: به دنبال تشدید تنش با ایران نیستیم بیانیه سفارت ایران در اسلام آباد در واکنش به کشته‌شدن ۸ تبعه پاکستانی در سیستان و بلوچستان معاون اجرایی رئیس‌جمهور: توسعه تهران متوقف خواهد شد پایان پروژه انسداد مرز خراسان رضوی تا انتهای ۱۴۰۴ مذاکرات مسقط دیپلماسی عزتمندانه ایران در برابر آمریکا سخنگوی وزارت خارجه: مذاکرات کماکان غیرمستقیم خواهد بود | مبنای ما در مذاکره فقط موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌هاست تشکیل دو وزارتخانه «انرژی» و «آب و محیط زیست» در مجلس اعلام وصول شد (۲۴ فروردین ۱۴۰۴) رئیس کمیته هسته‌ای مجلس: تیم مذاکره‌کننده ایران کاملاً حرفه‌ای است سخنگوی دولت: باید از فضای فعلی برای ترمیم شکاف بین مردم و مسئولان بهره گرفت
سرخط خبرها

پایان مذاکرات هسته‌ای در انتظار اراده سیاسی غرب است

  • کد خبر: ۹۹۳۰۶
  • ۲۷ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۶
پایان مذاکرات هسته‌ای در انتظار اراده سیاسی غرب است
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که به دنبال توافقی خوب در کمترین زمان ممکن است. هیئت مذاکره کننده ایرانی نیز از ابتدا تأکید کرد که حاضر نیست چیزی کمتر از برجام را بپذیرد، چنان که در حوزه تحریمی نیز چیزی فراتر از برجام طلب نکرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سیاست مقامات و گروه مذاکره کننده کشورمان از ابتدا تأمین منافع جمهوری اسلامی ایران و مردم بر اساس اصول و دستورالعمل‌های مذاکراتی بوده است.

در این باره، سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان، در دیدار سایمون کاوونی، وزیرخارجه ایرلند، اولویت و محور اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در دوره جدید را حفظ منافع ملت‌ها و احترام متقابل دانست و بیان کرد: آنچه در مذاکرات جاری نیز بر آن تأکید داریم، این است که تحریم‌ها باید به صورت واقعی برداشته شود و حقوق ملت ایران محترم شمرده شود.

رایزنی‌های فشرده امیرعبداللهیان

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه کشورمان، در نشست مطبوعاتی مشترک با سایمون کاوونی، وزیرخارجه ایرلند، با بیان اینکه ایران با منطق مذاکراتی قوی به فعالیت‌ها و تلاش‌های خود در میز مذاکرات وین ادامه می‌دهد، گفت: هدف ما رفع تحریم‌هایی است که در توافق برجام به آن استناد شده است. اگر امروز در وین توافقی حاصل و تحریم‌ها لغو شود، برای ایران بهتر از این است که فردا این اتفاق رخ دهد؛ بنابراین ما برای رسیدن به یک توافق خوب عجله داریم؛ در چارچوب مذاکراتی منطقی و با تأکید بر دستیابی به حقوق ملت ایران.

همچنین سرگئی لاوروف، وزیرخارجه روسیه، در تماس تلفنی با وزیر امورخارجه کشورمان ضمن قدردانی از ابتکارات و رویکرد سازنده ایران در جریان مذاکرات وین، بر ضرورت تداوم رایزنی‌ها و گفتگو‌ها بین طرف‌های مختلف مذاکرات وین برای بررسی متون و پیشنهاد‌ها و دستیابی به توافق تأکید کرد. امیرعبداللهیان نیز در این گفت وگوی تلفنی بر ضرورت توجه به حقوق کامل جمهوری اسلامی ایران در عمل طرف‌های مقابل به تعهدات خود در هرگونه توافقی تأکید کرد. در این حال، جوزف بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده ارشد مذاکرات وین، و حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه ایران، درباره آخرین وضعیت گفتگو‌ها در وین بحث و تبادل نظر کردند.

امیرعبداللهیان نیز در این گفت وگوی تلفنی ضمن تشکر از تلاش‌های آقایان جوزف بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده برجام، و انریکه مورا مذاکره کننده ارشد اتحادیه اروپا و هماهنگ کننده مذاکرات وین، اظهار کرد: برخی شتاب زدگی‌ها بازی تکراری با متن و نمایش ندادن اراده جدی برای حصول به توافقی خوب و قابل اتکا در وین از سوی طرف غربی باعث طولانی شدن غیرضروری مذاکرات شده است.

موضع چین و آمریکا

از سویی، وانگ ون بین، سخنگوی وزارت خارجه چین، درباره مذاکرات هسته‌ای گفت: مذاکرات بر سر ازسرگیری پایبندی به برجام وارد مرحله نهایی شده و فرصت مهمی را برای بازگرداندن این توافق به مسیرش فراهم کرده است و این بر عهده آمریکا (مسبب بحران هسته‌ای ایران) است تا دربرابر گام‌های متقابل طرف ایرانی، تدابیر فعال بیشتری اتخاذ کند تا همه مشکلات باقی مانده به زودی حل وفصل شود.

ند پرایس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز درباره پیشرفت‌های انجام شده در مذاکرات وین، گفت: واقعیت این است که این آخرین دوره تعیین کننده‌ای است که ما در آن در موقعیت تصمیم گیری بر سر این قرار خواهیم گرفت که آیا بازگشت دوجانبه به پایبندی به توافق هسته‌ای امکان پذیر است یا نه. شرکای اروپایی ما، همین طور چین و روسیه، همگی به دنبال به تفاهم رسیدن هستیم، اما زمان تقریبا پایان یافته است.

آمریکا باید تصمیم سیاسی بگیرد

موفقیت مذاکرات و دستیابی به توافق به اراده طرف مقابل برای گرفتن تصمیمات لازم به خصوص در حوزه تحریم‌ها و کنارگذاشتن خواسته‌های غیرواقع بینانه بستگی دارد. اگر طرف‌های مقابل به ویژه آمریکا به تصمیم نهایی رسیده باشند، امکان دستیابی به توافقی که تأمین کننده منافع مردم ایران باشد، وجود دارد.

علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان، در این زمینه در توییتی نوشت: «مذاکرات وین به مرحله‌ای رسیده است که می‌توان درباره نتیجه آن با قطعیت و بدون نیاز به گمانه زنی اعلام نظر کرد. تصمیم سیاسی آمریکا برای تحقق یا استنکاف از پذیرش الزامات شکل گیری توافق قابل اتکا و پایدار بر اساس اصول پذیرفته شده در برجام، می‌تواند جایگزین گمانه زنی‌ها شود.»

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->