غرق شدن کودک ۳ ساله در کارون چهارمحال و بختیاری (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) هشدار پلیس به مسافران: ترافیک سنگین در جاده‌های خراسان رضوی و کلان‌شهرها ادامه دارد گردشگری نوروزی در اوج: ۴۰ درصد ایرانی‌ها به سفر رفتند تعمیرات موفقیت‌آمیز ایستگاه پمپاژ؛ آب یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) به یزد می‌رسد زاینده‌رود دوباره زنده شد | لحظه ورود آب به سی‌وسه پل اصفهان پس از خشکی طولانی + فیلم (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) توهین به مقدسات بی‌پاسخ نماند | دادستانی گرگان وارد عمل شد واژگونی خودرو در سبزوار خراسان رضوی | یک نفر جان باخت (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زمین لرزه ۳.۹ ریشتری در بندرلنگه هرمزگان (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) پرونده حادثه حمله سگ به روستاییان بینق روی میز دادستان سبزوار پاسخگویی اورژانس به ۸۷۰ هزار تماس در طرح سلامت نوروزی نزاع خونین در روز طبیعت | شرور قبل از خروج از مرز دستگیر شد دُرنا؛ مهمان نوروزی مراتع گنبدکاووس بازدید ۴.۸ میلیونی مردم از آثار تاریخی در نوروز ۱۴۰۴ | تخت جمشید در صدر اماکن پربازدید نوروز در مجارستان جشن گرفته شد بارش باران و برف در جاده های مواصلاتی کشور + وضعیت ترافیکی دختر بچه گمشده اراکی هنوز پیدا نشده است + عکس ۲۷۷ هزار تهرانی هنوز از سفر برنگشته‌اند | بیش از ۵۳۰ میلیون تردد در جاده‌های کشور مدیرکل میراث فرهنگی فارس: هیچ قطعه سنگی از تخت‌جمشید جدا نشده است + فیلم مقصدهای محبوب نوروز ۱۴۰۴؛ صدر جدول سفرها به کدام استان‌ها رسید؟ آغاز نام‌نویسی آزمون ورودی مدارس سمپاد و نمونه دولتی از فردا (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) ورود بیش از ۵ میلیون و ۸۵۲هزار زائر و مسافر به خراسان رضوی (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) آخرین وضعیت ترافیکی راه‌های کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) شهاب‌سنگ ۱۰۰ میلیاردی در مشهد | آیا سریال پایتخت ۷ بازار سنگ‌های آسمانی را منفجر کرد؟ + فیلم و عکس پیش‌بینی رگبار باران در نقاط مختلف کشور (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) زلزله ۴.۴ ریشتری داریان فارس را لرزاند (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

حس بویایی آدم‌ها روبه افول است؟

  • کد خبر: ۹۹۸۳۲
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۶
حس بویایی آدم‌ها روبه افول است؟
یک بررسی جدید در شانگهای چین نشان می‌دهد انسان‌ها احتمالاً به آهستگی در حال از دست دادن حس بویایی خود هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ یک بررسی جدید در شانگهای چین نشان می‌دهد انسان‌ها احتمالاً به آهستگی در حال از دست دادن حس بویایی خود هستند.
دانشمندان در یک مطالعه جدید با کشف اینکه افراد دارای نسخه‌های مختلفی از گیرنده‌های بویایی برای بوی مشک و بوی بدن انسان هستند، به این نتیجه رسیدند که قدرت حس بویایی انسان‌ها احتمالا به طور آهسته رو به افول است.

گیرنده‌های بویایی می‌توانند مواد شیمیایی را که در هوا معلق بوده و وارد بینی ما می‌شوند، شناسایی کنند؛ اما تعداد و نوع این گیرنده‌ها از شخصی به شخص دیگر تفاوت زیادی دارد.
دانشمندان در سال ۲۰۱۳ با انجام یک مطالعه به این نتیجه رسیدند که دو فرد به طور میانگین در میزان عملکرد ژن‌های مرتبط با گیرنده‌های بویایی، ۳۰ درصد اختلاف دارند. این یافته شاید بتواند توضیحی برای این موضوع باشد که چرا فردی ممکن است بویی را خوشایند یا تند توصیف کند، درحالی که شخص دیگری اصلاً قادر به تشخیص آن بو نباشد.

در مطالعه جدید، بی ینگ جی لی و همکارانش در مؤسسه تغذیه و سلامت شانگهای از ۱۰۰۰ شرکت کننده از مردم نژاد هان در چین و ۳۶۴ فرد دیگر از نژاد‌های مختلف ساکن شهر نیویورک خواستند تا موادی حاوی ۱۰ رایحه مختلف را بو کنند. یکی از این ۱۰ رایحه مربوط به بوی نوعی مشک مصنوعی به نام گلکسولاید و دیگری یکی از مولکول‌های اصلی است که در بوی تعریق زیربغل انسان‌ها یافت می‌شود. دلیل انتخاب این دو ماده این است که بسیاری از افراد این بو‌ها را به شکل مختلفی حس می‌کنند یا اینکه در پاره‌ای موارد به کل نمی‌توانند تشخیص دهند.

یافته‌های پژوهشگران شانگهای با یکی از نظریه‌های قدیمی درباره حس بویایی انسان تطابق دارد. طبق این نظریه، حس بویایی انسان به دلیل تغییراتی که در ژن‌های مرتبط با حس بویایی رخ داده به مرور تضعیف شده است. با این حال این نظریه با اقبال عمومی روبه رو نشده است و برخی دانشمندان اشکالاتی به آن وارد می‌کنند.

از شرکت کننده‌های حاضر در پژوهش خواسته شد تا شدت و خوشایندی بو‌ها را با عددی از ۰ تا ۱۰۰ نشان دهند، پژوهشگران در ادامه با نگاه به اختلافات ژنتیکی شرکت کننده‌ها در ژن‌های حس بویایی سعی کردند، ارتباط معناداری بین اختلافات ژنتیکی و نحوه تشخیص بو کشف کنند.

این تیم پژوهشی توانستند دو گیرنده بویایی جدید کشف کنند، گیرنده‌ای که می‌تواند گلکسولاید، نوعی رایحه تمیز، شیرین و پودری را که به صورت گسترده در صنعت عطرسازی کاربرد دارد، شناسایی کنند و دیگری گیرنده ماده شیمیایی است که یکی از ۱۲۰ ماده تشکیل دهنده بوی بدن انسان است.
البته ایده اخیر لزوماً سخن جدیدی نیست. از سال‌ها پیش این نظریه مطرح شده است که انسان‌ها حس بویایی خود را به دلیل تبدیل شدن حس بینایی به قدرتمندترین ابزار درک محیط از دست داده اند، اما برخی این نظریه را در حد یک افسانه می‌دانند.

موضوعی که به تقویت احتمال درستی نظریه یادشده کمک می‌کند، این است که انسان‌ها و دیگر نخستی سانان صد‌ها عدد ژن بویایی کمتر نسبت به دیگر پستانداران از جمله موش‌ها دارند، همچنین نیمی از این ژن‌های بویایی در انسان‌ها و میمون‌ها دیگر کارکردی ندارند. با این حال این احتمال که حس بویایی انسان به تدریج به سوی محو شدن پیش می‌رود، محل مناقشه جدی است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->