معاون امور عمرانی استانداری خراسان رضوی منصوب شد (۳ دی ۱۴۰۳) «ابومحمد الجولانی» با وزیر مشاور قطر در امورخارجه دیدار کرد تاکید پزشکیان بر عزم دولت ایران برای تکمیل راهگذر شمال-جنوب مخبر به شایعه استعفای پزشکیان واکنش نشان داد پزشکیان: باید از توسعه پایتخت جلوگیری کرد نتانیاهو بازهم به دادگاه رفت دولت لایحه اجرای معاهده منع تولید و به‌کارگیری سلاح‌های شیمیایی و انهدام آن‌ها را به مجلس تقدیم کرد قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی
سرخط خبرها

خطیب‌زاده: هنوز اراده لازم در مذاکرات را از اروپا و آمریکا ندیده‌ایم

  • کد خبر: ۹۹۸۷۵
  • ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۴
خطیب‌زاده: هنوز اراده لازم در مذاکرات را از اروپا و آمریکا ندیده‌ایم
سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان، با بیان این که مذاکرات پیشرفت های قابل توجهی داشته است، تاکید کرد: موضوعات باقی مانده سخت ترین و کلیدی ترین موضوعات هستند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سعید خطیب‌زاده درباره پرداخت بدهی انگلیس به ایران گفت: گفت‌وگو با انگلیس درباره بازپرداخت بدهی انجام شده و سفر‌هایی بوده و در این سفر‌ها جزئیات آن مجددا و برای چندمین بار نهایی شده و پیشرفت‌های قابل توجهی داشته و امروز منتظر عملیاتی شدن این توافقات هستیم.

به گفته  سخنگوی وزارت امور خارجه «دولت انگلیس در یکی دو سال اخیر نشان داده که به آنچه توافق می‌شود در شب توافق اجرا می‌کنند. بدهی قطعی دارند و باید بپردازند و متاسفانه شاهد این فرآیند هستیم.»

پیش‌تر «لیز تراس»، وزیر امور خارجه انگلیس با به رسمیت شناختن بدهی انگلیس به ایران گفته بود که بدهی ۴۰۰ میلیون پوندی کشورش به ایران یک «بدهی قانونی» است و دولت لندن می‌خواهد آن را پرداخت کند.

ایران و انگلیس در دهه ۱۹۷۰ میلادی قراردادی برای تحویل ۱۵۰۰ تانک چیفتن و ۲۵۰ خودروی زرهی به طرف ایرانی امضا کردند، اما لندن، بعد از تسخیر لانه جاسوسی آمریکا تحویل این تانک‌ها به ایران را متوقف کرد.

اینجا ببینید:

هنوز اراده لازم در مذاکرات را از اروپا و آمریکا ندیده ایم

سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکرات وین گفت: در چارچوب گفت‌وگوها، تمام تحریم‌ها باید مرتفع شود. اگر در موضوعات باقی مانده تعهد طرف مذاکره را در عمل ببینیم، وارد فاز نهایی سازی توافق می‌شویم.

به گفته خطیب‌زاده، «مذاکره کنندگان ملت در وین با دقت و سختی در حال مذاکره هستند، ما تضامین حقوقی، سیاسی و اقتصادی خود را ارائه کردیم که برخی از آن‌ها را آمریکا نپذیرفته است. با حقوق مردم مصالحه نخواهیم کرد. ما تضامین حقوقی سیاشی و اقتصادی هستند که ارائه کردیم که برخی از آن‌ها را آمریکا نپذیرفته است. فارغ از اینکه تضامین انجام شود، یکی از مهم‌ترین تضامینی که در مذاکرات اعلام کردیم برگشت پذیری سریع برنامه‌های ایران در خصوص رسیدن هرگونه توافق است.

سخنگوی وزارت خارجه درباره مذاکره مستقیم با آمریکا گفت: آمریکایی‌ها بار‌ها مذاکره مستقیم با ایران را درخواست کرده اند، حتی دولت ترامپ هم این درخواست را داشت. آن‌ها می‌خواهند برخی موضوعات را در گفتگو‌های مستقیم با ما مطرح کنند. نمی‌شود آمریکایی‌ها با سیاست یکسان نتیجه متفاوتی را انتظار داشته باشد.

دیشب و در آخرین موضع گیری حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه در مصاحبه‌ای با یورو نیوز گفت: اکنون بیش از هر زمان دیگری به حصول توافق نزدیک هستیم. به همین جهت است که به آمریکایی‌ها از طریق واسطه‌ها اطلاع داده‌ایم و به ۳ کشور اروپایی هم از سوی همکارانم در وین یا خودم گفته‌ایم که دیگر کاملا واضح است که نوبت شما فرا رسیده و زمان مشاهده ابتکار عمل و انعطاف‌پذیری طرف غربی است.

روز گذشته نیز ۲۵۰ نفر از نمایندگان مجلس طی نامه‌ای به رئیس جمهور خواستار اخذ تضمین‌های لازم برای توافق احتمالی شده بودند.

تا زمانی که پول‌های بلوکه شده ما در سئول است، همکاری دیگری در دستور کار قرار نمی‌دهیم

خطیب‌زاده درباره پرداخت بدهی کره‌جنوبی به ایران گفت: هیأت ایران به درخواست کره‌ای بعد از ملاقات معاون وزیر خارجه کره با آقای باقری در وین، به سئول رفت همچنان هیچ اقدام عملی را از سوی کره شاهد نیتسیم.

به گفته سخنگوی وزارت خارجه، «متاسفیم دولت کره به مسئولیت قطعی خود نگاه شکلی دارد و مادامی که وجوه مردم ایران در بانک‌های کره مسدود است هیچ موضوعی فراتر از این را در دستورکار دو کشور قرار نمی‌دهیم. البته فرآیند‌ها در جریان است و هیچ فرآیندی را متوقف نکردیم و دولت کره بداند ما این موضوع را فراموش نخواهیم کرد.»

هفته پیش، مصطفی قمری‌وفا مدیرکل روابط عمومی بانک مرکزی از انجام مذاکرات ایران و کره‌جنوبی در سئول برای آزادسازی ۷ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدودشده ایران خبرداده بود.

این منابع مالی از ۴ سال قبل به بهانه تحریم‌های آمریکا در ۲ بانک کره جنوبی مسدود شده است. در پی این خبر، رسانه‌های کره جنوبی نیز از برنامه این کشور برای ازسرگیری واردات نفت از ایران پس از سه سال وقفه خبر دادند.

آمادگی داریم مسئله حق‌آبه ایران از هیرمند را به شکل فنی حل کنیم

موضوع حق‌آبه ایران از هیرمند دیگر محور نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه بود.

سعید خطیب‌زاده گفت: ‌برای ما یکی از مهم‌ترین سنجه‌های مسئولیت پذیری هیأت حاکمه سرپرستی افغانستان، حق‌آبه است. آنچه در کلام گفته می‌شود آبی به ایران نرسیده و این را به عنوان عمل غیرمسئولانه در پرونده هیأت حاکمه فعلی افغانستان ثبت کردیم. توضیحاتی را می‌دهند و مسائل فنی را مطرح می‌کنند اعلام آمادگی کردیم که این مسائل فنی را حل کنیم.

دیروز، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو گفته بود «مذاکرات دولت ایران با طالبان برای رهاسازی آب رود هیرمند، بی‌نتیجه بود و هیچ اتفاق خاصی در این زمینه رخ نداده است.»

محرابیان در عین حال گفته «مقام‌های گروه طالبان گفته‌اند آب حتما رها سازی می‌شود و امیدواریم در روز‌های آینده این موضوع محقق شود.»

ایران و افغانستان سال‌هاست که به دلیل خشکسالی کم‌سابقه در منطقه در مورد حقابه رودخانه هیرمند و دریاچه هامون با هم اختلاف دارند. با این حال از زمان روی کار آمدن طالبان در افغانستان، مقامات طالب ضمن به رسمیت شناختن حقآبه ایران همواره به آزاد سازی آب این رودخانه به سمت ایران اقرار داشته اند.

قرارداد حقابه هیرمند در سال ۱۳۵۱ بین تهران و کابل امضا شد، اما در اواخر دهه ۷۰ همزمان با کاهش باران‌های موسمی، سطح آب در دریاچه هامون که منبع اصلی تامین آب آن رودخانه هیرمند است به حداقل رسید.

اواخر دی‌ گزارش‌هایی درباره بازگشایی دریچه‌های آب‌بند کمال‌خان در افغانستان به سوی ایران منتشر شد، ولی طالبان این گزارش‌ها را رد کرد.

همان زمان حسین مدرس خیابانی، استاندار سیستان و بلوچستان، گفت که با رهاسازی آب از بند کمال‌خان، چاه نیمه‌های منطقه سیستان که ذخایر آن‌ها به دلیل خشکسالی به یک چهارم تقلیل پیدا کرده، پر شده و مشکل آب این منطقه برای سال ۱۴۰۱ حل خواهد شد.

این آب‌بند در مسیر رودخانه هیرمند ساخته شده و به دریاچه هامون که میان ایران و افغانستان مشترک است.

برخی طرف‌های غربی سعی دارند بر طبل جنگ میان اوکراین و روسیه بکوبند

سخنگوی وزارت خارجه درخصوص آخرین تحولات بحران اوکراین و روسیه گفت: در این مورد، ایران در سطوح مختلف با آن‌ها در ارتباط بوده و هست، منطقه اوراسیا نمی‌تواند شاهد درگیری دیگری باشد، برای رفع این مشکل از طریق راه حل سیاسی کردیم. برخی طرف‌های غربی تلاش می‌کنند که بر طبل جنگ بکوبند و تنش‌ها را شعله ور کنند. 

آمریکا مسئول بسیاری از جنگ‌ها در دو‌دهه گذشته بوده است. جامعه جهانی آمریکا را از شعله ور کردن جنگ‌ها بازدارد. همه باید تلاش کنیم که منطقه اوراسیا را از جنگ و‌ تنش دور کنیم.

با شروع بحران بین اوکراین و روسیه، ایران همزمان با هشدار برخی از دولت‌ها به اتباع خود در کی‌ یف برای خارج شدن از این کشور و احتمال حمله روسیه، از ایرانیان مقیم خواست برای «شرایط اضطراری احتمالی» آماده باشند و ارتباط خود را با سفارت حفظ کنند.

پنجشنبه گذشته نیز وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با همتای اوکراین با تاکید بر اینکه ایران خواهان حفظ صلح و ثبات در منطقه است، گفته بود، « امیدوار است وضعیت جاری از طریق گفت‌وگو و مجاری دیپلماتیک و بدون دخالت کشور‌های ثالث حل و فصل شود.

رژیم صهیونیستی هر جا رفته با خودش نا امنی و ترور برده است

خطیب‌زاده درباره سفر رئیس رژیم صهیونیستی به ترکیه گفت: رژیم صهیونیستی هر جا رفته با خودش نا امنی و ترور برده است و جا پای درست کردن این رژیم برای چه بوده است. در برخی کشور‌های منطقه ترور‌های متعددی با همکاری سرویس‌های اطلاعاتی و سرویس ترور رژیم اشغالگر قدس رخ داده است. اینکه برخی خود را پایگاه این رژیم کردند باید شاهد عواقب آن باشند. اینکه برخی خود را پایگاه صهیونیست کنند بدانند که مسئولیت دارند.»

منبع: YJC

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->