وداع مشهد با لاله‌های پرپر شیراز

روایت شهرآرا از سنگ‌تمام مشهدی‌ها در تشییع شهدای حمله تروریستی حرم حضرت شاهچراغ(ع)

مرتضی محمدپور - همان مشهدی‌های خون‌گرم و مهمان‌نوازی که در روزهای پایانی ماه صفر درهای خانه‌هایشان را به روی مهمانان امام رضا(ع) باز کردند و آن‌ها را بر سر سفره‌شان نشاندند، دیروز هم میزبانان شایسته یازده مهمان امام مهربانی‌ها بودند، اما این بار مهمانان امام رئوف بر دوش مشهدی‌ها تشییع شدند تا آخرین‌بار به طواف حرم حضرت‌رضا(ع) بروند و در برابر آن‌ها چشمان اشک‌باری بود که در عزای شهیدان مظلوم حمله تروریستی در حرم حضرت‌شاهچراغ(ع) می‌گریستند.
وعده دیدار ساعت15:30 دیروز بود و دسته‌های کوچک و بزرگ مردمی که از مسیرهای مختلف خود را به میدان بسیج مشهد می‌رساندند، خودجوش در طول مسیر شعار می‌دادند و با مشت‌های گره‌کرده فریاد «لبیک یا حسین(ع)» سر می‌دادند. هرچه که بود، خون به‌جوش‌آمده مردان دلاور و زنان غیور مشهدی بود که در اندوه شهادت مظلومانه زائران حرم حضرت احمدبن‌موسی(ع) بی‌قرار انتقام و خون‌خواهی بودند. در مسیر پرازدحام تشییع، بسیاری از مردم دوبه‌دو یا دسته‌دسته باهم گفت‌وگو می‌کردند؛ درباره اغتشاشگرانی که فرصت جولان و اقدام تروریستی را برای عناصر تکفیری داعشی فراهم کردند، درباره کسانی که شعارهای هنجارشکن سر دادند و ترور، کشتار و ناامنی را برای کشور به وجود آوردند. در این میان بیش از همه گفت‌وگوی دو شهروند مشهدی جالب توجه بود که وقتی یکی درباره حادثه تروریستی حرم حضرت شاهچراغ(ع) و ارتباط آن با اغتشاشات خیابانی گفت، دیگری بلافاصله پاسخ داد که هرچه بود دیگر تمام شد. مهمانان برادر امام‌رضا(ع) را کشتند، به امام رضا(ع) قسم که دیگر فرصت عرض‌اندام پیدا نمی‌کنند.


خوار و ارزان نبین غم ایران...
شعرخوانی ‌امیر کرمانشاهی، مداح‌اهل‌بیت(ع)، شوری در میدان بسیج به راه انداخت؛ وقتی خواند «تو‌بگو شعله پر کند جان را/ خون ما تر کند خیابان را/ خوار و ارزان نبین غم ایران/ کفن ماست پرچم ایران» و مردم با ندای «حیدر حیدر» پاسخ دادند تا در رقص پرچم‌های سه‌رنگ ایران، تصویر غرورانگیز مردمانی مشهود باشد که پای انقلابشان ایستاده‌اند و در این راه پربلا، با خون شهدا پیمان می‌بندند.
رفته‌رفته که هوا تاریک‌تر شد، مردم چراغ موبایل‌هایشان را روشن کردند تا یک‌بار دیگر پس از قیامت مشهد در تشییع پیکر صدپاره سردار دل‌ها، این‌بار هم ظلمت شب را به سخره بگیرند و آسمان پرستاره‌ای را به خیابان امام رضا(ع) بیاورند که در میان آن، مهمانان خونین‌کفن مشهد به‌سوی حرم حضرت شمس‌الشموس(ع) بدرقه می‌شوند. در این مانور هم‌بستگی، شور انتقام با ندای «از خون شهیدان حرم لاله دمیده» همراه شد و بغضی در گلوها ساخت که به اشک ختم شد و درنهایت پرچمی از میان جمعیت برافراشته شد که آیه شریفه «انا من المجرمین منتقمون» بر آن نقش بسته بود.


پروانه‌وار گرد شهدا
جمعیت که به حرم مطهر رضوی نزدیک و نزدیک‌تر می‌شد، دست‌هایی که هم‌زمان با طنین شعار «مرگ بر آمریکا» مشت شده بود، در سلام بر امام مهربانی‌ها بر سینه‌ها قرار گرفت. آسمان پرستاره‌ای که مشهدی‌‎ها در خیابان امام رضا(ع) ساختند، سرانجام به مرقد منور حضرت شمس‌الشموس(ع) رسید و شهدای حادثه تروریستی شیراز، از حرم حضرت شاهچراغ(ع) به حرم برادر باکرامتش رسیدند، اما این‌بار یک تفاوت بزرگ داشت؛ این‌بار دیگر قرار نبود که آرامش زیارتشان با صدای گلوله پریشان شود و برای حفظ جانشان پشت دیوار حرم پنهان شوند، بلکه این‌بار هزاران نفر از مشهدی‌ها، مجاوران امام مهربانی‌ها، پروانه‌وار دورشان را گرفته بودند تا اگر گلوله رؤیای کودکانه علی‌اصغر گویینی، شهید سه‌ساله حادثه شیراز را آشفته کرد، این‌بار روح او در زیارت امام رئوف آرام بگیرد.
آیت‌ا... سیداحمد علم‌الهدی، نماینده ولی‌فقیه در خراسان‌رضوی، در حرم مطهر امام رضا(ع) بر پیکر این شهیدان نماز خواند و پس از نماز مغرب و عشا هم مراسم باشکوه وداع با پیکرهای مطهر شهدای مظلوم حرم احمدبن‌موسی(ع) با سخنرانی حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدجواد نظافت‌یزدی برگزار شد. پیکر این شهدا پس از تشییع در مشهد به زادگاهشان منتقل و پیکر شش شهید هم به شیراز منتقل شد و در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) دفن می‌شود. عصر چهارشنبه هفته پیش، هم‌زمان با اذان مغرب بود که جوانی که بعدتر گفته شد 23ساله است و تابعیت غیرایرانی دارد، وارد باب‌الرضا(ع) حرم مطهر احمدبن‌موسی(ع) شد و زائران این بارگاه را به گلوله بست و حاصل این جنایت که گروه تروریستی داعش بر عهده گرفت و عاملش هم به هلاکت رسید، شهادت مظلومانه سیزده زن و مرد و کودک و زخمی‌شدن شماری از زائران این بارگاه بود.
صبح دیروز هم آیین تشییع پیکرهای پاک این یازده شهید عملیات تروریستی حرم شاهچراغ(ع) در شیراز و با حضور مردم عزادار این شهر برگزار شد. همچنین پیکرهای دو تن از شهدا پیش از این به زادگاهشان در شهرهای تهران و همدان منتقل و تشییع شد.

پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->