گروه خبر
رهبر معظم انقلاب با اظهار تعظیم به ملت پر عظمت ایران به علت خلق ۲۲ بهمنِ تاریخی امسال تأکید کردند: این حماسه حقیقی، پرشور و پرمحتوا نتیجه منحرف نشدن و استقامت ملت در خط انقلاب است و این راه پیشرفت و اقتدار، با اتحاد ملی و با نگاه انقلابی و نه ارتجاعی به مشکلات، یعنی تکیه بر همتی که دستاوردها را به وجود آورده، ادامه خواهد یافت که فعالیت جهادی و شبانه روزی همه مسئولان برای رشد اقتصادی و علاج دشواری ها به ویژه تورم، زمینه ساز آن خواهد بود.
حضرت آیت ا... خامنه ای دیروز در دیدار هزاران تن از مردم تبریز، در تبیین ابعادی از حرکت بسیار ارزشمند ملت در ۲۲ بهمن، با اشاره به «تبلیغات پر سر و صدای دشمنان، مشکلاتی که مردم با همه وجود حس می کنند، هوای سرد و دیگر عوامل کاهنده انگیزه ها» گفتند: مردم با ایمان و بصیرت، همه این ها را نادیده گرفتند و همه با هم از شرق تا غرب و از شمال تا جنوب ایران عزیز به میدان آمدند و صدای بلند خود را به گوش همه رساندند که فقط خداوند شکور قادر است شکر واقعی این حرکت عظیم ملی را به جا آورد.
شنبه تاریخی ملت
ایشان راهپیمایی «شنبه تاریخی ملت» را مصداق استمرار استقامت ملی خواندند و با اشاره به انحرافات تدریجی از خط اصلی حرکت در انقلاب ها گفتند: در انقلاب اسلامی هم برخی به دلایل مختلف با صراط مستقیم انقلاب زاویه دار شدند و کارشان به ضدیت با اصل انقلاب و آرمان ها کشیده شد.
حضرت آیت ا... خامنه ای افزودند: بر خلاف این عناصر، ملت بدون احساس خستگی و ناامیدی و بدون خوف از ضربات، تهدیدات و عربده های دشمن، راه مستقیم را با حفظ هویت، شخصیت و عظمت خود ادامه داد و در همین مسیر، ۲۲ بهمن امسال به خیابان های سراسر کشور آمد و با انگیزه های مختلف، استقامت پر معنا و لج کردن با دشمن عنود را نشان داد.
رهبر معظم انقلاب تلاش های دشمن و برخی عناصر در داخل را برای سست کردن عزم راسخ ملت و فراموش شدن راه انقلاب یادآور شدند و افزودند: از اهداف مهم اغتشاشاتِ پاییز این بود که مردم ۲۲ بهمن را از یاد ببرند که در داخل هم برخی با استدلال های سست و سخنان غلط همین خط را در روزنامه ها و فضای مجازی دنبال می کردند که البته مردم آن ها را ناکام گذاشتند.
حضور همراه با تحلیل مردم از جمله ویژگی های راهپیمایی پر شکوه ۲۲ بهمن بود که رهبر معظم انقلاب آن را تحسین کردند.
ایشان گفتند: از مصاحبه های مردم آشکار بود که آن ها با تحلیل به راهپیمایی آمده اند و چون درک کرده بودند که آمریکا از حضور آن ها بیمناک است، پرشور و شاد، با روحیه و انگیزه و با شعارهای مضمون دار، جهت گیری اصلی خود یعنی حمایت کامل از انقلاب اسلامی و نظام جمهوری اسلامی را نشان دادند.
حضرت آیت ا... خامنه ای افزودند: امپراتوری رسانه ای آمریکا و صهیونیست سعی می کند این صدای رسا به گوش دیگر ملت ها نرسد اما آن ها که باید بشنوند یعنی دستگاه های سیاست گذار در آمریکا و انگلیس و سرویس های جاسوسی دشمنان حتما این صدا را شنیده اند.
غلبه صدای ملت بر همه صداها
رهبر معظم انقلاب به غوغای تبلیغاتی در فضای مجازی و رسانه های دشمن در آستانه ۲۲ بهمن اشاره کردند و گفتند: صدای مخالف و معارض هم وجود داشت که این رسانه ها سعی کردند آن را بزرگ نمایی کنند اما صدا و فریاد ملت بر همه صداهای دیگر غلبه کرد.
«تبیین دروغ بودن و سست بودن ادعاهای دشمنان درباره جمهوری اسلامی» بخش دیگری از سخنان رهبر معظم انقلاب بود.
ایشان گفتند: گاهی با دروغ آشکار می گویند نظام رو به قهقراست، در حالی که کشور با وجود مشکلات، با دو سه دهه قبل کاملا متفاوت است و خیلی جلو رفته است؛ گاهی هم می گویند جمهوری اسلامی به بن بست رسیده. اگر این ادعا درست است، کسی که به بن بست رسیده خودش از پا می افتد و به زمین می خورد پس چرا این همه برای به زمین زدن او هزینه می کنید؟
حضرت آیت ا... خامنه ای با اشاره به حملات و شبهات مکرر دشمن درباره ضرورت نداشتن توان نظامی ایران گفتند: اولا کشوری که این همه دشمن دارد، باید به فکر خودش و ملتش باشد؛ همچنان که اوایل انقلاب وقتی فهمیدم عده ای می خواهند هواپیماهای اف ۱۴ را بفروشند، به سرعت مصاحبه و افشاگری کردم و آن حرکت ناکام ماند.
رهبر معظم انقلاب تأکید کردند: براساس عقل و شرع، جهات دفاعی را کاملا مورد توجه قرار داده ایم و بر اساس حکم قرآن، در آینده نیز هرچه می توانیم در این عرصه تلاش خواهیم کرد.
ایشان افزودند: کشور در زمینه های دیگر از جمله صنعت، امور زیربنایی همچون جاده سازی و سدسازی و عرصه های دیگر، چندین برابر امور دفاعی کار و سرمایه گذاری کرده اما دشمن که از تبلیغاتش درباره پهپادهای ایران، ترسش آشکار است، پیشرفت های دیگر را انکار و مسائل دفاعی را برجسته می کند.
بی اعتنایی ملت به وسوسه ها
ایشان گفتند: به فضل الهی ملت به وسوسه های بدخواهان اعتنا نکرده و نخواهد کرد و می داند که هر پیشرفتی و حرکتی برای قوی شدن ایران، دشمنان را خشمگین می کند که براساس آیه شریفه باید به آن ها گفت از این خشم و غیظ بمیرید.
حضرت آیت ا... خامنه ای پیشرفت های کشور را یک واقعیت نشاط آفرین و تحسین برانگیز خواندند و خاطرنشان کردند: البته ما در تبلیغات و کار رسانه ای ضعیف هستیم و به مهارت لازم برای نشان دادن این پیشرفت ها دست نیافته ایم اما بازدیدکنندگان از نمایشگاه ها یا دستاوردهای ایران، از دستیابی به این سطوح پیشرفت آن هم در شرایط تحریم اظهار شگفتی می کنند؛ همچنان که آن فرمانده موشکی صهیونیست نیز چند سال قبل گفت من با ایران دشمن هستم اما در مقابل تولید آن موشک پیشرفته به دست دانشمندان ایرانی، کلاه از سر بر می دارم.
2 نگاه به ضعف ها
ایشان تأکید بر پیشرفت ها را به معنی انکار ضعف ها ندانستند و گفتند: ضعف ها و کمبودهای زیادی به دلایل مختلف در کشور وجود دارد که بعضی از آن ها مانند گرانی، تورم و کاهش ارزش پول ملی برای مردم محسوس است و در بخش های دیگر مانند بخش های اداری هم ضعف هایی وجود دارد اما در مقابل این ضعف ها، دو نوع نگاه می توان داشت.
رهبر معظم انقلاب افزودند: نگاه و رویکرد اول این است که با نگاه به دستاوردها، بفهمیم این توان وجود دارد که با همان همتی که به این پیشرفت ها دست یافته ایم، امکان برطرف کردن ضعف ها نیز وجود دارد که این نگاه، نگاه انقلابی است.
ایشان در تبیین نگاه دیگر که از آن به «نگاه ارتجاعی» تعبیر کردند، گفتند: با نگاه ارتجاعی به ضعف ها، این گونه نتیجه گرفته می شود که فایده ای ندارد و نمی شود کاری کرد؛ بنابراین باید دست روی دست بگذاریم یا نِق بزنیم و ضعف ها را با صدای بلند مطرح کنیم و حتی مثل برخی ها اصل انقلاب و جمهوری اسلامی را انکار کنیم.
ایشان با طرح این پرسش که «اگر ملتی ضعفی داشت، آیا باید دستاوردهایش را انکار کند؟ و کدام ملت است که ضعف ندارد؟» به وجود ضعف های مهم در کشورهای بزرگ و پیشرفته دنیا مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه از جمله در زمینه فقر و بیماری و تبعیض و نبود عدالت اجتماعی، اشاره کردند و افزودند: در این کشورها نیز چندین برابر ایران ضعف وجود دارد اما راه حلِ برطرف کردن ضعف ها، تخریب اصل و ریشه ها نیست بلکه رویکرد درست، رفع ضعف ها بر اساس نگاه انقلابی است.
رهبر معظم انقلاب با اشاره به دستیابی کشور به پیشرفت های غیرقابل باور، خاطرنشان کردند: در سال های اول انقلاب دستیابی به پیشرفت هایی مانند تولید چند ده میلیون تن فولاد حتی به ذهن کسی خطور نمی کرد اما این گونه دستاوردها با همت مردم و جوانان و مسئولان خوبی که داشتیم، ایجاد شد و امروز نیز این همت ها وجود دارد.
ایشان رشد اقتصادی و مهار تورم را مهم ترین کارها خواندند و با تأکید بر اینکه همه به خصوص مسئولان موظف به فعالیت جهادی و کار و پیگیری شبانه روزی هستند، گفتند: امور اقتصادی امروز مهم ترین کارهاست، زیرا بدون رشد اقتصادی کار کشور پیش نمی رود و لازمه رشد اقتصادی هم ثبات و مهار تورم و ثبات قیمت هاست. مسئله تورم نیز علاج پذیر است و باید مسئولان بخش های مختلف آن را علاج کنند.
حضرت آیت ا... خامنه ای علاوه بر مسئولان، قشرهای مختلف مردم از جمله دانشجو، استاد، عالِم دینی، کارگر، کاسب و دامدار را قادر به نقش آفرینی در عرصه های گوناگون دانستند و افزودند: فعال سیاسی هم می تواند نقش آفرین باشد؛ البته فعالیت سیاسی، به نشستن و یافتن نقطه ضعفی در دولت یا دستگاه های دیگر و تمسخر و بزرگ نمایی آن در فضای مجازی نیست، بلکه فعالیت سیاسی یعنی تشریح فضای سیاسی دنیا و منطقه و تبیین اهداف دشمنان و جهت گیری های دوستان.
ایشان فعالیت های اجتماعی و خدماتی را از دیگر عرصه های نقش آفرینی مؤثر مردم برشمردند و خاطرنشان کردند: ما بارها توانسته ایم به وسیله مردم، ضعف های بزرگ را برطرف کنیم که نمونه آن قضیه کرونا و نقش آفرینی مردم در کمک های مؤمنانه بود. همچنین شوق و حضور مردم در فعالیت های اجتماعی نشاط آفرین موجب پشتیبانی و تأمین پیشرفت کشور است.
اتحاد ملی، قوت کشور
رهبر معظم انقلاب، «اتحاد ملی» را عامل مؤثر دیگری در قوت کشور خواندند و تأکید کردند: البته اختلاف نظر وجود دارد اما در مسائل جزئی نباید تنازع صورت بگیرد. مناظره و مباحثات حوزوی و دانشگاهی و در رسانه های عمومی، همراه با رعایت ادب و حرمت دیگران خوب است اما منازعه و دشمنی کردن و آلوده کردن دهان به حرف های ناشایست خوب نیست.
ایشان گرایش عمومی ملت ایران را گرایشِ انقلاب دانستند و افزودند: عده ای در کشور هستند که نظراتشان در برخی مسائل سیاسی مخالف نظرات عموم مردم و مسئولان است اما این ها طرفِ ملت ایران نیستند؛ طرف ملت ایران، استکبار است و همه مراقب باشند که به استکبار کمک نکنند و ابزار آن در مقابل اسلام و ایرانِ عزیز نشوند.
حضرت آیت ا... خامنه ای آینده را همچون همیشه روشن خواندند و گفتند: هر گاه افق روشنی پیش روی کشور بوده، پس از چندی به آن دست یافته ایم، چرا که توانایی های ملت و ظرفیت های کشور بسیار بالاست؛ بنابراین این ملت به دستاوردهای بزرگ تری نیز خواهد رسید.
روایت درست تاریخ آذربایجان
حضرت آیت ا... خامنه ای در این دیدار همچنین با تجلیل از ایمان و غیرت و صفای مردم تبریز و آذربایجان، قیام ۲۹ بهمن تبریزی ها را «مقطعی تعیین کننده و روز ورق خوردن تاریخ ایران» دانستند و روایت درست تاریخ آذربایجان را جزو وظایف اهل فن و روایت بخش مهمی از تاریخ ایران خواندند.
رهبر معظم انقلاب قیام ۲۹ بهمن ۱۳۵۶ مردم تبریز را با توجه به این سوابق، حادثه ای هویت ساز دانستند که باید از آن برای پیمودن راه روشن آینده درس گرفت.