تولیت آستان قدس رضوی:
تلاش برای رفع نیازهای مردم عبادت است
ــ ــ ـــ ـــ
تولیت آستان قدس رضوی گفت: تلاشهای فعالان اقتصادی برای رفع نیازهای مردم و کشور یک عبادت است. حجتالاسلام احمد مروی در آیین افتتاحیه دامپروری، اصلاح نژاد و تولید فراوردههای ژنتیکی و محل تشکیل اولین گله ممتاز ژنتیکی دام سنگین که در محل دامپروری صنعتی آستان قدس رضوی برگزار شد، بیان کرد: فعالیتهای اقتصادی را که در مسیر خودکفایی کشور و رفع مشکلات مردم است، نباید صرفا رفتاری مادی دانست. این قبیل فعالیتها را باید با نگاه معنوی و دینی نگریست و نباید حوزه مسائل معنوی را تنها به برخی مناسک و اعمال خاص محدود کنیم. وی افزود: تمام اقدامات و فعالیتهایی که موجب رفع نیازهای کشور و مردم شود، به یک معنا رنگ معنوی و دینی دارد و این امر را از آموزههای قرآن و ائمه اطهار(ع) آموختهایم. وی در ادامه بیان کرد: فعالان اقتصادی و علمی کشور نباید به این اکتفا کنند که تولیدات امروز ما همتراز تولیدات کشورهای پیشرفته اروپایی و آمریکایی است. جوانان نخبه و بااستعداد ایرانی میتوانند به قلههای موفقیت بالاتری از کشورهای پیشرفته دنیا دست یابند.آرش فرزادنیا، مدیرعامل مؤسسه دامپروری صنعتی قدس رضوی، نیز در این مراسم بیان کرد: ساخت این پروژه بهمنظور توسعه واحدهای دامپروری آستان قدس رضوی، با رویکرد تولید شیرخشک نوزاد (IMF Grade) در سال1395 آغاز شد و با حدود 500میلیارد ریال هزینه به بهرهبرداری رسید.
ردپای انحصار ارزی در گرانی مرغ
ــ ــ ـــ ـــ
بررسی مشکلات اتحادیه شرکتهای تعاونی کشاورزی کارخانهجات خوراک دام و طیور استان در زمینه کمبود شدید نهادههای دامی دستورکار یازدهمین جلسه دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی خراسانرضوی بود که دیروز طبق معمول هر دوشنبه برگزار شد. همانطور که در گزارشهای متوالی شهرآرا از وضعیت مرغ در بازار آمده بود، یکی از علل افزایش قیمت گوشت مرغ، کمبود نهادههای دامی و تخصیص نیافتن ارز به واردکننده و در پی آن کاهش پرورش مرغ است. به ادعای فعالان این حوزه، اکنون فقط 5واردکننده تهرانی در اولویت تخصیص ارز قرار گرفتهاند و این اولویت به استانها نمیرسد که موجب ضرر و زیان تولیدکنندهها در این حوزه شده است.رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان در گفتوگو با شهرآرا اظهار کرد: خراسانرضوی با بیش از 70کارخانه دام و طیور با ظرفیت تولید اسمی 3میلیون تن در سال در جایگاه اول کشوری قرار دارد. به گفته علیاکبر لبافی، برای کارخانههای استان به نحوی مجوز صادر شده است که بخشی از نیاز کشور را هم تأمین کنند. در این کارخانهها حدود 1600میلیارد تومان سرمایهگذاری شده است و بهصورت تقریبی حدود 5000نفر بهصورت مستقیم و 15هزار نفر بهصورت غیرمستقیم فعالیت میکنند.او با بیان اینکه از ابتدای فروردین سال99 خرید نهادههای دامی با قیمتهای مصوب تقریبا غیرممکن بوده است، افزود: این واحدهای تولیدی با کمبود شدید نهادههای دامی مواجه هستند و به دنبال آن تولید کاهش پیدا کرده است و دچار ضرر و زیان شدهاند. اکنون برخی کارخانهها غیرفعالاند و برخی با ظرفیت 15 تا 30 درصد تولید و فعالیت میکنند. رئیس دبیرخانه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با بیان اینکه کارخانهها اعلام کردهاند که علاوه بر کمبود نهادهها با هزینه سرباری نیز مواجه هستند، افزود: به ادعای این افراد، 4 یا 5 واردکننده در تهران در اولویت تخصیص ارز قرار گرفتهاند و این اولویت به استانها تسری پیدا نمیکند. اکنون نهادههای دام و طیور روی کشتی و در بنادر هستند و شامل هزینههای دموراژ هم میشوند.لبافی افزود: تخصیص ارز عادلانه در یک شبکه سراسری و اختصاص سهم استانها بهصورت مستقیم و حذف هزینه دموراژ به این دلیل که ترخیص کالا از بنادر و کشتیها در اختیار تولیدکننده نیست، از درخواستهای کارخانهداران خوراک دام و طیور در استان بود که در حال پیگیری همه این موارد و پیشنهاد آن به شورای مرکزی هستیم.لبافی این را هم گفت که تکمیل ظرفیتهای خالی کارخانههای خوراک دام و طیور در استان از طریق تأمین ارز آزاد توسط کارخانهداران، واردات خوراک دام، تبدیل آن به محصول نهایی و صادرات آن از دیگر خواستههای این افراد در شورای گفتوگوی استان بود.
ورشکستگی 85درصد عرضهکنندگان پوشاک مشهد
ــ ــ ـــ ـــ
چندی پیش مرکز پژوهشهای مجلس در یک نظرسنجی به بررسی اثر شیوع ویروس کرونا بر 8رسته صنفی شامل «خدمات تولیدی، فرش و صنایعدستی، تحریر و چاپ، صنایعغذایی، تولید ملزومات و خدمات ساختمان، تولید کیف و کفش، صنایع نساجی و پوشاک و سایر صنایع صنفی» پرداخته بود. بر اساس این نظرسنجی، بیشترین کاهش اشتغال در جامعه مورد مطالعه مربوط به تولیدیهای «نساجی و پوشاک و کیف و کفش» با منفی 9درصد بوده است. نزدیک به 2ماه از انتشار این گزارش مرکز پژوهشهای مجلس میگذرد، اما فعالان صنعت پوشاک میگویند که از آن زمان تاکنون نهتنها مشکلات این صنف برطرف نشده، بلکه به دلیل رکود بازار عمیقتر هم شده است. رئیس اتحادیه فروشندگان پوشاک مشهد در اینباره به ایسنا گفت: صنف ما از کرونا سخت متضرر هستند. ما ورشکستگی محترمانه در بازار داریم، یعنی 80 تا 85 درصد واحدهای صنفی ما ورشکسته هستند، اما محترمانه حضور دارند و چراغشان روشن است، درحالیکه درآمدی ندارند. جواد مفیدی نجار افزود: بیشتر از 10درصد واحدهای صنفی ما تخلیه شده است. در بازار رضا(ع) سابقه نداشته که فروشندگان واحد خود را غیرفعال کنند، اما اکنون این اتفاق رخ داده است. حدود 40درصد فروشندگان بیکار شدهاند.
افت 10هزار واحدی شاخص بورس
ــ ــ ـــ ـــ
در جریان دادوستدهای دیروز بازار سرمایه 12میلیارد و 270میلیون سهم و حقتقدم به ارزش 15هزار و 718میلیارد تومان در یک میلیون و 876هزار نوبت دادوستد شد و شاخص بورس با افت 10هزار و 3واحدی در ارتفاع یکمیلیون و 481هزار و 924واحد قرار گرفت. بیشترین اثر منفی بر دماسنج بازار سهام در روز جاری نیز به نام نمادهای شرکتهای فولاد مبارکه اصفهان، معدنی و صنعتی گلگهر و گروه مدیریت سرمایهگذاری امید شد و در مقابل، شرکتهای صنایع سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، پالایش نفت اصفهان و گسترش نفتوگاز پارسیان با رشد خود مانع افت بیشتر نماگر بازار سهام شدند. شاخصهای اصلی بازار سرمایه هم روز منفی را پشتسر گذاشتند؛ بهطوری که شاخص قیمت (وزنی ــ ارزشی) 2648واحد، کل (هموزن) 5420 واحد، قیمت (هموزن) 3574 واحد، آزاد شناور 20هزار و 993واحد و شاخصهای بازار اول و دوم نیز بهترتیب 9577و 11هزار و 41واحد افت کردند.