لاله سادات کوثری
خبرنگار
گزارش
« از اداره ورزش و جوانان بپرسید که نظارت هایشان روی کلاس های ورزشی در باشگاه های ورزشی چگونه است؟ اگر به بولوار پیروزی مشهد سری بزنید متوجه می شود که قدم به قدم باشگاه ورزشی افتتاح شده است، اما حداقل های استاندارد را ندارد. داخل زیرزمین های تاریک و بدون تهویه، انواع کلاس ورزشی برگزار می کنند. از همه بدتر هزینه های اجباری است که به ورزشکاران تحمیل می کنند. آیا نظارتی هست؟»« یکی از باشگاه های معروف در بولوار هنرستان مشهد آب سر دکن و آب آشامیدنی در داخل باشگاه قرار نمی دهند و در پاسخ به مراجعان می گویند از بوفه آب معدنی تهیه کنید. این چه روشی است؟ شاید یک ورزشکار دلش نخواهد در هر بار کلاس آب معدنی تهیه کند.»
«لطفا به وضعیت باشگاه های غیرمجاز در سطح شهر رسیدگی کنید. خیلی از افراد حتی بدون داشتن مدرک مربیگری و تنها با داشتن تجربه یک رشته ورزشی باشگاه ورزشی راه اندازی می کنند و مردم نیز بدون اطلاع در همان باشگاه ها ثبت نام می کنند.»
«در یک باشگاه ورزشی ثبت نام کرده ام. متصدی مجبورم کرد که مبلغی معادل 50 هزار تومان برای هزینه کارت تردد بپردازم. چرا روی این موارد نظارتی نیست؟ مگر بنده کارمند آنجا هستم که باید کارت ثبت
تردد بگیرم؟»« سری به باشگاه های ورزشی بزنید گاهی آوردن انواع خوراکی از سوی ثبت نام کننده داخل باشگاه ممنوع می شود دلیل این کار هم این است که فرد مجبور شود از بوفه داخل باشگاه خرید کند. آیا اعمال این سیاست ها قانونی است؟ اعتراض که می کنیم مدیران مجموعه این گونه پاسخ می دهند که باید از قوانین تبعیت کنید. در کدام قانون باشگاه ورزشی نوشته اند که فرد نمی تواند برای خود آب به داخل باشگاه بیاورد و حتما باید از بوفه باشگاه آب معدنی خریداری کند؟»
قصه پرغصه کلاس های ورزشی
داستان وجود برخی تخلفات در باشگاه های ورزشی، از گرفتن وجه مازاد تا کمک هزینه اشتراک و صدور کارت ورزشی، خرید خوراکی و ... مدتی است که از سوی شهروندان با تحریریه صدای مردم مطرح می شود. در کنار این موارد شهروندان به وجود معضلات دیگری نیز اشاره دارند. معضلاتی که از مسائل مالی فراتر رفته و گاهی با موضوع سلامت و ایمنی جسم و جان شهروندان سروکار دارد.
همه درخواست های شهروندان در حوزه نظارت و قوانین موجود بر باشگاه های ورزشی سبب شد تا این بار در گفت وگویی مفصل گلایه های شهروندان را به گوش محمود قربان یار معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی برسانیم.
نظارت روزانه
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان در این باره می گوید: نظارت بر باشگاه ها در ستاد نظارت بر سلامت اماکن و باشگاه های ورزشی استان بررسی می شود. شکایات شهروندان در این ستاد مورد بررسی، تحلیل و واکاوی قرار می گیرد.
قربان یار می افزاید: این ستاد تیمی دوازده نفره دارد که روزانه مسئولیت سرکشی و نظارت در دو قسمت باشگاه های ورزشی بانوان و آقایان را انجام می دهند.معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان تأکید می کند: این افراد به صورت دوره ای و در هر هفته چندین بار با همراهی نماینده اماکن بازدیدهایی را انجام می دهند. اگر موارد تخلف یا مواردی از جمله فعالیت باشگاه بدون مجوز محرز شود چه گزارش شده باشد چه نشده باشد، بررسی می شود.
ابطال مجوز در صورت تکرار تخلف
او در توضیح روند بررسی تخلف باشگاه ها این طور توضیح می دهد: در مرحله اول به مدیر باشگاه تذکر داده می شود اگر متولی بار دیگر تکرار کند مجددا تذکر داده می شود. اگر برای بار دیگر متولی این خطا و اشتباه را تکرار کند با هماهنگی اماکن باشگاه در مرحله اول پلمپ می شود.
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان تأکید می کند: اگر باشگاه مجدد بعد از بازگشایی پلمپ، دوباره خطای خود را تکرار کرد ما می توانیم دوباره نامه بزنیم و با هماهنگی وزارتخانه مجوز باشگاه را
باطل کنیم.قربان یار اظهار می کند: در مورد باشگاه هایی که بدون مجوز هستند در همان بازدیدها با هماهنگی اماکن پلمپ صورت خواهد گرفت. یک فرصت 10روزه به متولی داده می شود تا بتواند مسیر قانونی را طی کند.
معاون ورزشی اداره کل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی در پاسخ به طرح سؤال شهروندان درباره پول ها یا شهریه های غیرمتعارفی که از سوی برخی مدیران باشگاه ها از شهروندان گرفته می شود نیز می گوید: در این باره باید گفت شهروندان موارد خود را با مستندات ارائه دهند تا با باشگاه متخلف
برخورد شود.قربان یار در پاسخ به این سؤال که چرا متصدیان در برخی باشگاه های ورزشی هزینه های متعددی اعم از صدور کارت های تردد، کارت پارکینگ و... از ثبت نام کننده دریافت می کنند، می افزاید: برخی موارد دریافت وجه میان متولی و مراجعه کننده توافقی است، اما اگر مواردی اجبار است شهروندان می توانند اطلاع دهند تا ما بررسی و برخورد کنیم.