هشدار مهم در فصل سرد سال | از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک خودداری کنید یک کافه قلیان زیرزمینی در مشهد پلمب شد (۹ دی ۱۴۰۳) اعمال‌قانون بیش از ۵ هزار تخلف پلاک مخدوش در مشهد طی ۹ ماه نخست ۱۴۰۳ | افزایش ۵ درصدی جرائم پلاک‌مخدوش پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) | کاهش دما درپی نفوذ سامانه بارشی از سه‌شنبه درباره عوامل مؤثر بر بحران میان‌سالی و مدیریت این دوره خاص از زندگی | میان‌سالی بحران است؟ اختصاص حدود ۳۲ هزار دُز واکسن آنفلوانزا به علوم پزشکی مشهد مبلغ افزایش حقوق بازنشستگان در دی ۱۴۰۳ اعلام شد پلمب ۹۸۱ واحد صنفی مشاور املاک غیرمجاز در مشهد (۹ دی ۱۴۰۳) سانحه هوایی، این بار در کانادا | فرود سخت هواپیمای کانادایی روی باند + فیلم رئیس پلیس راهور مشهد: افزایش جریمه‌ها در کاهش تصادفات اثربخش نبود قتل دلخراش زن معلول توسط دامادش! | داستان عجیب زندگی قاتل و مقتول باوجود تحریم‌ها، اقلام موردنیاز بیماران پروانه‌ای تا ۶ ماه تأمین و ذخیره شد سقط جنین و سندرمی که گریبان مادر را می‌گیرد! توضیح مهم حوزه سخنگوی قوه قضاییه درمورد جامعه نابینایان کشور نهضت سوادآموزی دیگر به آموزش خواندن و نوشتن محدود نمی‌شود | الفبای باسوادی با روش‌های جدید مجوز استخدام ۱۲ هزار پرستار در نظام سلامت صادر شد + جزئیات پرایدی که راز یک باند سرقت را برملا کرد پله‌نوردی برای چه کسانی ضرر دارد؟ قتل مرد جوان با ۴۴ ضربه چاقو به خاطر ۷۰۰ میلیون تومان بدهی مسئولیت آموزش و پرورش در قبال سلامت دندان دانش‌آموزان چیست؟ پشت پرده بازار سیاه دارو‌های شیمی‌درمانی پیش‌بینی ورود سامانه بارشی به کشور (۹ دی ۱۴۰۳) مرگ ۲ سرنشین موتورسیکلت در تصادف با خودرو در تربت جام خراسان رضوی ویدئو| تصاویری از محل وقوع حادثه تروریستی در بندرلنگه (۸ دی ۱۴۰۳) روند صعودی شیوع آنفلوانزا کودکان در مشهد | افزایش ۵ درصدی نسبت به هفته گذشته + فیلم محکومیت با پابند مهدی یراحی پایان یافت (۸ دی ۱۴۰۳) مرگ ۷ نفر بر اثر گازگرفتگی در تهران عوارض روحی سقط جنین در مادران چیست؟ خودروهای شوتی ۲۶۹ نفر را به کام مرگ کشاندند
سرخط خبرها

خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن

  • کد خبر: ۱۴۸۰۶
  • ۲۴ دی ۱۳۹۸ - ۲۰:۰۰
خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن
یک کنشگر و فعال محیط زیست گفت: باتوجه به اینکه نشست زمین معرف بیابانی‌شدن است، بسیاری از نواحی استان خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن کامل قرار دارند.

به گزارش شهرآرا نیوز، محمد درویش افزود: فرونشست‌ها آخرین مرحله بیابان‌زدایی هستند؛ نه تنها در خراسان رضوی بلکه در اغلب استانی‌های کشور با پدیده فرونشست زمین روبه‌رو هستیم و این نشان می‌دهد که اصولاً به قوانین طبیعت احترام نگذاشته‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در برخی مناطق از جمله کاشمر و خلیل‌آباد و به خصوص نیشابور در استان خراسان رضوی شکاف‌های بزرگی به دلیل فرونشست زمین ایجاد شده و دشت به طور یک‌نواخت دارد پایین می‌رود و این بسیار خطرناک است.

درویش افزود: نقش سازمان‌های مردم‌نهاد بسیار مهم است. تمام اتفاقات خوبی که در کشور رخ داده نتیجه اقدامات و فعالیت‌های سازمان‌های مردم‌نهاد بوده و اگر به این سازمان‌ها اجازه فعالیت دهند و نگاه‌های امنیتی را از روی آن‌ها بردارند و قوانین دست‌وپاگیر را حذف کنند، می‌توانند معجزه کنند.

وی گفت: متاسفانه سالیانه 30 سانتیمتر در دشت طوس زمین نشست می‌کند. از سویی مشهد با مشکلات جدی در تامین آب شرب مواجه است، همچنین به دلیل اینکه کشور افغانستان حق‌آبه خود را در خصوص سد دوستی نمی‌دهد، شرایط بسیار نگران‌کننده است.

این کنشگر محیط زیست افزود: کمترین مشکل ما اعتبار است، مشهد باید به سمت شهر زیست‌محور برود، به جای اینکه بخواهد شهر خودرومحور باشد. از این طریق خواهد توانست بحران هوا، کم‌تحرکی و ترافیک را رفع کند.

وی خاطر نشان کرد: نشست زمین معرف بیابانی‌شدن است و بسیاری از نواحی استان خراسان رضوی در آستانه بیابانی‌شدن کامل قرار دارد. هر جایی که سطح آب زیرزمینی افت و به تبع نشست کند، تولید گرد و خاک افزایش یابد و شمار پرندگان کاهش پیدا کند و تفاوت دمای شب و روز افزایش یابد یعنی آن منطقه دارد به سمت بیابانی‌شدن میل پیدا می‌کند.

درویش در پاسخ به این سوال که ما متخصصان بسیاری در حوزه محیط زیست داریم چرا هنوز وضعیت این گونه است؟ گفت: وقتی کلنگ سازمان محیط زیست به زمین زده شد متخصص محیط‌زیست نداشتیم ولی اکنون هزاران متخصص داریم، اما اینکه چرا وضع محیط زیست بهتر نشده چون فقط درد جامعه را متخصص و آموزش تضمین نمی‌کند؛ باید علاوه بر تخصص عاشق سرزمین‌مان هم باشیم.

وی افزود: باید فرزندانی تربیت کرد که عاشق سرزمین باشند که اگر این‌گونه باشند زباله نخواهند ریخت و در کنار لاشه خون‌آلود یک حیوان با لبخند عکس یادگاری نمی‌گیرند و وقتی رخداد فرونشست زمین دیدند، بی‌تفاوت عبور نمی‌کنند و این تغییر نیاز به زمان دارد.

این فعال محیط‌زیست خاطرنشان کرد: هرچند ابتدای امسال بارندگی‌های بسیاری داشته‌ایم اما اگر نتوانیم روش مدیریتی خود را تغییر دهیم و به سمت کاهش وابستگی معیشتی به سمت منابع آب و خاک حرکت کنیم در آینده شرایط بحرانی‌تری را خواهیم داشت.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->