سخنگوی وزارت امور خارجه: به همسایگان هشدار می‌دهیم مراقب سوءاستفاده دشمن باشند رئیس شورای عالی استان‌ها: برخی دستگاه‌های اجرایی نقش شورا‌ها را کم‌رنگ می‌کنند | مجمع شهرداران کلانشهر‌ها می‌تواند به جامعه شورایی کشور کمک کند عضو کمیسیون ورزش و جوانان شورای اسلامی شهر مشهد: شهرداری و شورای شهر نقش حمایتی ورزش را بر عهده دارند | خانه‌های ورزش در نقاط مختلف مشهد راه‌اندازی می‌شود عضو شورای اسلامی شهر مشهد: توسعه فضا‌های ورزشی، گامی مهم برای نشاط و سلامت جامعه است قدیمی ترین خانه تاریخی مشهد کجاست؟ نگاهی به زندگی میرزا ابراهیم رضوی، واقف بزرگ سادات رضوی که در کوهسنگی مدفون است شهردار مشهد مقدس: کُشتی مشهد باید جایگاه واقعی‌اش را پیدا کند | از ۲۲ پروژه کلان‌ ورزشی در مشهد بهره‌برداری می‌شود + فیلم برپایی ۷۰ ایستگاه صلواتی و موکب خدمت‌رسان در مسیر بارگاه منور رضوی خریداران غیر بومی خانه در مشهد شانس بیشتری دارند فضاسازی مسیر جاماندگان اربعین از میدان ۱۵ خرداد تا حرم مطهر رضوی کیفیت هوای مشهد در وضعیت «قابل‌قبول» (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) اولویت‌های خراسان رضوی در مسیر پیگیری کمیسیون اصل ۹۰ | فراهم سازی زیرساخت‌های مسیر زیارت برای زائران پیاده دهه آخر ماه صفر عملکرد موفق نیرو‌های خدمات شهری مشهد در نجف اشرف |  کاهش چشمگیر زباله با برنامه‌ریزی دقیق + فیلم آئین بزرگداشت چهلمین روز شهادت سرلشکر شهید کاظمی در مشهد فردا (پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴) قدردانی حجت‌الاسلام ماندگاری از خدمات خالصانه پاکبانان مشهدی در نجف اشرف| خدمت به زائران، خود نوعی زیارت است+ فیلم قرعه کشی طرح فروش ایران خودرو در مرداد ۱۴۰۴ برگزار شد + تعداد متقاضیان شهردار مشهد مقدس: مجموعه ورزشی شهید بوکانی فردا افتتاح می‌شود | گامی مهم برای توسعه کشتی در مشهد توجه ویژه حوزه املاک شهرداری مشهد به استحصال اراضی بزرگ‌مقیاس شهر برای تأمین منابع مالی نگاهی به تاریخچه ایوان «تلگراف خانه» و کاشی های آن
سرخط خبرها

۲۰ شهرستان خراسان رضوی در معرض کانون بحران فرسایش باد

  • کد خبر: ۱۵۸۹۲
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۱
۲۰ شهرستان خراسان رضوی در معرض کانون بحران فرسایش باد
از مجموع ۱۱ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار از مساحت کل خراسان‌رضوی، بیش از یک‌میلیون و ۲۵۵ هزار هکتار شامل ۳۰ کانون در ۲۰ شهرستان را کانون‌های بحرانی فرسایش باد تشکیل داده است.
علیرضا ظهیری -این در حالی است که تا همین چندماه پیش از سوی مسئولان متولی مبارزه با گرد و غبار در استان اعلام می‌شد که خراسان‌رضوی ۱۵ کانون بحرانی فرسایش باد در ۱۴ شهرستان دارد. افزایش دوبرابری این کانون‌ها نگرانی از بروز بیشتر روز‌های آلوده به گرد و غبار را به‌ویژه در کلان‌شهر مشهد افزایش می‌دهد و از این رو علاوه بر ورود گرد و غبار از ترکمنستان، باید شاهد ایجاد گرد و غبار بیشتری نیز در کانون‌های داخلی باشیم.
مسئولان سازمان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی که تا چندی پیش از اعتبارات کم اختصاص داده‌شده برای مبارزه با گرد و غبار در کانون‌های فرسایش بادی استان گله‌مند بودند، احتمالا با وضعیت جدید نارضایتی‌شان بیشتر هم شود.
در این‌باره رئیس اداره امور بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی در گفتگو با شهرآرا با اشاره به دوبرابر شدن کانون‌های بحرانی فرسایش باد استان به بررسی آخرین وضعیت استان در این حوزه پرداخت و گفت: از مجموع مساحت استان، ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار هکتار معادل ۶۷ درصد، اراضی منابع طبیعی است و از این میزان، ۵ میلیون و ۵۵۴ هزار هکتار معادل ۴۸ درصد مساحت کل استان را اراضی بیابانی تشکیل می‌دهد که این مقدار ۱۸ درصد مساحت بیابانی کشور است.

محمود زنگنه افزود: وسعت مناطق تحت‌تأثیر فرسایش بادی در استان ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار شامل ۹ منطقه اصلی در ۲۲ شهرستان است و مساحت کانون‌های بحرانی فرسایش بادی هم یک‌میلیون و ۲۵۵ هزار هکتار در قالب ۳۰ کانون در ۲۰ شهرستان است.
وی با بیان اینکه تا چند ماه پیش در خراسان‌رضوی ۱۵ کانون بحرانی فرسایش باد در ۱۴ شهرستان به ثبت رسیده بود، گفت: این آمار مربوط به مطالعات سال ۸۹ بود، اما در مطالعات جدید که از اواخر سال گذشته شروع شد و به‌تازگی نتایج آن به دست ما رسیده است، شاهد افزایش کانون‌های بحرانی استان هستیم و اکنون در ۲۰ شهرستان، ۳۰ کانون بحرانی فرسایش باد وجود دارد.
زنگنه با بیان اینکه در خراسان‌رضوی عملیات بیابان‌زدایی سابقه‌ای دیرینه دارد و از سال ۴۴ اقدامات در این بخش آغاز شده است، اضافه کرد: در استان تاکنون ۳۰۰ هزار هکتار جنگل‌های بیابانی دست‌کاشت ایجاد کرده‌ایم و در مجموع مساحت جنگل‌های بیابانی دست‌کاشت و طبیعی به ۵۷۰ هزار هکتار می‌رسد.

اعتبارات بی‌خاصیت
وی در ادامه با اشاره به اختصاص اعتبار ۱۳ میلیارد تومانی برای مقابله با گرد و غبار در استان گفت: این اعتبار ناچیز برای امسال از محل صندوق توسعه ملی به ما اختصاص داده شده که البته تاکنون کمتر از ۲۰ درصد آن تخصیص یافته است.
زنگنه در ادامه افزود: با این رقم امسال برای نهال‌کاری با ۸ نوبت آبیاری در ۲۵۰۰ هکتار از اراضی، مدیریت هرز‌آب و کنترل روان‌آب‌ها در ۱۰۰۰ هکتار، انجام عملیات قرق در ۲۵۰۰ هکتار و مدیریت چرای دام در ۳۵۰۰ هکتار از اراضی استان برنامه‌ریزی شده است.

خسارت ۱۳۰ میلیارد تومانی
رئیس اداره امور بیابان اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان‌رضوی با تأکید بر اینکه اعتبارات اختصاص‌یافته برای بیابان‌زدایی و مقابله با ریزگرد‌ها به هیچ عنوان جواب‌گو نیست، ادامه داد: اکنون کانون‌های فرسایش بادی در استان حدود ۱۳۰ میلیارد تومان به‌صورت سالانه به منابع اقتصادی و زیستی این استان خسارت وارد می‌کند و درحالی‌که برای مهار و انجام اقدامات در اراضی فرسایش باد استان رقمی بیش از ۵۰۰۰ میلیارد تومان نیاز است، این اعتبارات ناچیز نمی‌تواند در انجام اقدامات نقش مهمی ایفا کند.
وی در ادامه با اشاره به اضافه شدن وسعت کانون‌های بحرانی استان، هشدار داد: به‌طور قطع اگر اعتبارات مناسبی به ما نرسد و نمایندگان استان در این‌باره چاره‌ای نیندیشند، وضعیت بحرانی‌تر خواهد شد.
زنگنه با بیان اینکه گردوغبار شهر مشهد و استان خراسان‌رضوی تأثیرگرفته از ۲ منشأ خارجی شامل بیابان قره‌قوم و دریاچه آرال و منشأ‌های داخلی است، اظهار کرد: براساس درجه‌بندی‌هایی که داشته‌ایم، کانون‌های سرخس، گناباد، رشتخوار، بردسکن، بجستان، نیشابور، سبزوار، تایباد، خلیل‌آباد، کاشمر، مه‌ولات و خواف بحرانی‌ترین کانون‌های داخلی و اولویت اول ما هستند.
وی در ادامه تأکید کرد: به‌طور قطع در موضوع مقابله با ریزگرد و کنترل کانون‌های داخلی فرسایش باد نیازمند ورود همه دستگاه متولی و عزم ملی برای مقابله با کانون‌های خارجی هستیم.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->