صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

علم و ورزش

چرا قرص‌های چربی‌سوز برای ورزشکاران خطرناک است؟

  • کد خبر: ۱۶۶۴۰
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۱۰
برخی ورزشکاران برای رسیدن به وزن مناسب و مطلوب، اقدام به مصرف قرص‌های چربی‌سوز می‌کنند. مواد اصلی و مؤثر قرص‌های چربی‌سوز، بیشتر شامل کافئین و افدرین است. مصرف این قرص‌ها گاهی دارای عوراض جانبی و حتی خطر مرگ است. به‌همین‌خاطر از مصرف بی‌رویه و خودسرانه آن‌ها باید جدا خودداری کرد.
 
قرص‌های چربی‌سوز از ۳ طریق بر بدن اثر می‌گذارند، بلاک‌کردن یا جذب‌نشدن چربی توسط بدن روشی است که در برخی از این قرص‌های چربی‌سوز به کار برده شده است. این نوع از قرص‌ها باعث می‌شود وقتی شما غذایتان را میل می‌کنید، چربی در روده جذب نشده و تجزیه شود. به ۲ دلیل این عمل چربی‌سوز‌ها برای بدن شما بسیار مضر است.
 
برخی ویتامین‌های اصلی موردنیاز بدن مانند، A D، E و K محلول در چربی هستند، پس قرص‌های چربی‌سوز مانع از جذب این ویتامین‌های حیاتی در بدن شده و باعث می‌شوند در طولانی‌مدت فرد دچار سوء‌تغذیه و دیگرعوارض مصرف ناکافی ویتامین‌های اصلی شود. همچنین افزایش ابتلا به سرماخوردگی و سایر بیماری‌ها با کمبود ویتامین E که نقش آنتی‌اکسیدانی دارد، بیشتر می‌شود. به‌دلیل جذب‌نشدن چربی توسط روده، دفع آن افزایش پیدا می‌کند که ممکن است منجر به درد در ناحیه شکم و اسهال چرب شود و در طولانی‌مدت مشکلات روده و معده‌ای جبران‌ناپذیری برای فرد به وجود بیاورد. اثر دوم این قرص‌ها، توقف اشتهاست. این عمل قرص‌های چربی‌سوز با دست‌کاری در سطح هورمون‌های کنترل‌کننده اشتها در مغز انجام می‌شود و باعث احساس سیری می‌شوند. این قرص‌ها شبیه به آمفتامین‌ها عمل می‌کنند و در نتیجه باعث می‌شوند که سیگنال‌های گشنگی به مغز ارسال نشود. عوارض جانبی توقف اشتها در قرص‌های چربی‌سوز در بین افراد، متفاوت است.
 
به‌علت تأثیر قرص‌های چربی بر هورمون اپی‌نفرین و سروتونین، مشکلاتی مانند پرخاشگری، افسردگی، گیجی، اضصراب، افزایش ضربان قلب، بی‌خوابی، افزایش فشار خون و تعریق زیاد می‌شود و اگر در طولانی‌مدت مصرف شود، ممکن است فرد ورزشکار دچار حمله قلبی، مشکلات عصبی و فراموشی شود.
 
سومین روش اثرگذاری این قرص‌ها، افزایش متابولیسم است. برخی قرص‌های چربی‌سوز دارای مقدار شایان توجهی کافئین و افدرین هستند. این ۲ ماده باعث افزایش دمای مرکزی بدن می‌شوند و متابولیسم را افزایش می‌دهند. اما مشکل قرص‌های چربی‌سوز این است که دوز کافئین و افدرین استفاده‌شده در آن‌ها بسیار بیشتر از مقدار توصیه‌شده است. این ماده می‌تواند چربی‌سوز طبیعی باشد، اما اگر مقدار مصرفی کافئین افزایش یابد، ممکن است منجر به پرخاشگری، سردرد خفیف، افزایش ضربان قلب و اضطراب شود و در طولانی‌مدت برای سلامتی افرد بسیار مضر باشد.
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.