صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

توانشهر

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

مصادیق حق‌الناس در پیاده‌روی اربعین

  • کد خبر: ۱۸۱۷۸۰
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۳
در این یادداشت کوتاه به چند نمونه از اتفاقات مبتلابه و پرتکرار راهپیمایی اربعین اشاره می‌کنیم که جا دارد افراد در این سفر، توجه بیشتری به موضوع حق‌الناس بکنند.

دستور درباره رعایت حق‌الناس و حساسیت دربرابر حقوق مردم، یکی از زیبایی‌های دین ماست و یکی از درس‌های بزرگ امام‌حسین (ع) و عاشورای سیدالشهدا (ع) نیز هست.

موسى‌بن‌عمیر از پدرش نقل می‌کند که «امام‌حسین (ع) [در روز عاشورا]به من فرمودند: میان همه یارانم اعلام کن هرکه دَیْنى برعهده دارد، با من کشته نشود؛ زیرا من از رسول خدا (ص) شنیدم فرمودند: «هرکه از دنیا برود و دَیْنى بر ذمه داشته باشد، از حسنات وى در فرداى قیامت برداشته می‌شود».

در نقل دیگرى از عمیر انصارى آمده است: «امام‌حسین (ع) به من فرمود: میان مردم اعلام کن هرکه بدهکار است، در رکاب من پیکار نکند؛ زیرا هرکه از دنیا برود درحالى‌که دینى برعهده‌اش باشد که چاره‌اى براى آن نکرده باشد، گرفتار دوزخ می‌شود»، بنابراین این روز‌ها که خیلی از دوستداران و شیعیان امام‌حسین (ع)، زمزمه رفتن به کربلا و راهپیمایی میلیونی اربعین را دارند، رعایت حق‌الناس، اهمیت دوچندانی در این جمعیت پرشور پیدا می‌کند؛ موضوعی که رعایت نکردن آن می‌تواند چالش‌های بدی را برای زائران و فضای زیارت رقم بزند و چهره معنوی سفر را مخدوش کند.

در این یادداشت کوتاه به چند نمونه از اتفاقات مبتلابه و پرتکرار راهپیمایی اربعین اشاره می‌کنیم که جا دارد افراد در این سفر، توجه بیشتری به موضوع حق‌الناس بکنند.

۱- سعی کنید تا جایی که امکان دارد، در مسیر بار خود را به دوش دیگران نیندازید که اهل‌بیت (ع) از این موضوع نهی کرده‌اند.

۲- رعایت بهداشت فردی که همیشه واجب است، در این سفر ضرورت بیشتری می‌یابد؛ چون در مکان‌های عمومی و در مجاورت سایر زائران هستید و ممکن است بدون رعایت آن به دیگران آسیب یا آزاری برسانید.

۳- به‌طورکلی در این سفر معنوی باید به فکر و یاد خدا بود و استفاده از خوراکی‌های مختلف با وجود فراوانی، باید در حد ضرورت باشد تا خدای‌نکرده دچار عوارض بعدی نشویم. همچنین گاهی بعضی افراد، بیشتر از نیاز خود از غذا‌هایی که رایگان برای زوار وجود دارد، برمی‌دارند و ضمن اسراف، این حق را از دیگران ضایع می‌کنند و نمی‌گذارند این غذا که با عشق تهیه شده است، به استفاده صحیح خود برسد.

۴- در زمان استفاده از مکان‌های عمومی هم خیلی باید رعایت کنیم که با سروصدا مزاحم دیگران نباشیم یا خدای‌نکرده از دخانیات در مجاورت دیگران استفاده نکنیم یا آنکه با استفاده غیرمعمول از وسایل موکب، حق دیگر زائران را از بین نبریم و به‌طورکلی در مکان‌های استراحتی که در موکب‌ها یا منزل افراد وجود دارد، باید حداقل زمان را برای توقف درنظر بگیریم و به صاحبخانه‌ای که با عشق این کار را انجام می‌دهد، در رفتار و استفاده از لوازم منزل، احترام بگذاریم.

۵- در مکان‌های شلوغ باید با نهایت صبر و آرامش رفتار کنیم که نکند شخصی در اطراف ما آسیب ببیند یا فشار و ضربه‌ای به او وارد شود. نکته دیگر این است که از وسایل شخصی زائری دیگر بدون اجازه، استفاده نکنیم و در مواقعی که برای گرفتن امکانات و خدمات صف بسته می‌شود، حق‌تقدم را حتما رعایت کنیم که در تمام این مواقع نکات ریز حق‌الناس وجود دارد که رعایت نکردن آن اجر زیارت ما را از بین می‌برد و باعث می‌شود نتوانیم عنایت حضرت سیدالشهدا (ع) را در این سفر معنوی کسب کنیم.
از خداوند بزرگ می‌خواهیم که همه ما را در زمره عزاداران و زائران واقعی آن حضرت قرار بدهد. ان‌شاءا...!

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.