صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

جامعه

فرهنگ‌وهنر

ورزش

شهرآرامحله

علم و فناوری

دین و فرهنگ رضوی

مشهد

چندرسانه‌ای

شهربانو

افغانستان

عکس

کودک

صفحات داخلی

کارخانه‌ها شیرخام را ارزان می‌خرند، لبنیات گران می‌فروشند/ کارخانه‌ها تعیین کننده نرخ لبنیات

  • کد خبر: ۲۴۸۰۷
  • ۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۱۱
  • ۴
رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری دامداران با بیان اینکه کارخانه‌ها شیرخام را ارزان می‌خرند، لبنیات گران می‌فروشند گفت: علاوه بر این کارخانه‌ها نرخ دلبخواهی تعیین می‌کنند، پول دامداران را با تأخیر می‌دهند و هر زمانی که دلشان بخواهد شیر خریداری می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از شیوع ویروس کرونا در کشور که روی مصرف برخی مواد غذایی از جمله لبنیات تأثیر گذاشته به طوری که در این میان به ویژه لبنیات‌های سنتی با بیشترین کاهش تقاضا مواجه شده‌اند، در این میان برخی کارخانه‌ها شیرخام دامداران را یا نمی‌خرند یا به قیمت پایین‌تر از نرخ مصوب خریداری می‌کنند. از آنجایی که شیر یک محصول فسادپذیر است و قابلیت نگهداری بیش از یک روز را ندارد مشکلاتی برای دامداران کشور به وجود آمده است. کشور در تولید شیر خودکفا است و باید برای حفظ این خودکفایی تلاش بیشتری شود.

حسین نعمتی رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری دامداران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت:‌  کارخانه‌ها شیر دامداران را زیر قیمت مصوب خریداری می‌کنند، نرخ آنها از کیلویی 1700 تومان تا 2600 تومان متغیر است. آنها ملاک صنعتی و سنتی بودن را لحاظ می‌کنند و البته بیشتر نرخ‌هایی که تعیین می‌کنند دلبخواهی است.

نعمتی با بیان اینکه قیمت مصوب شیرخام کیلویی 10390 تومان به اضافه 150 تومان کرایه و جوایز است گفت: نرخ 2600 تومانی که کارخانه‌ها خریداری می‌کنند شاید محدود به 5 درصد دامداری‌های صنعتی کشور نشود و 95 درصد دامداری‌ها به ویژه دامداری‌های سنتی پایین‌تر از نرخ مصوب شیر خود را می‌فروشند.

 

* کارخانه‌های لبنیات به تعهدات پایبند نیستند

رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری دامداران با بیان اینکه مشکلات محدود به خرید با قیمت پایین نیست گفت: ‌آنها بهای شیر دامداران را با تأخیر می‌پردازند مثلاً پس از دو ماه نرخی را خودشان اعلام می‌کنند که واقعاً منصفانه نیست و به ضرر دامدار است.

وی در پاسخ به اینکه آیا قراردادی بین دامداران و کارخانه‌ها برای فروش شیر منعقد نمی‌شود گفت: آنها پایبند به تعهدات نیستند به ویژه اخیراً که مصرف شیر کاهش یافته نرخ‌هایی را خودشان تعیین می‌کنند اگر چه این نرخ‌ها تا حدودی بهتر شده است ولی همچنان زیر قیمت نرخ مصوب است.

نعمتی افزود: مشکل مهم این است که آنها به یکباره پیامک می‌زنند که مثلاً چند روزی شیر از دامداران تحویل نمی‌گیرند و دامدار در این شرایط هیچ راهی ندارد چرا که شیر یک محصول فسادپذیر است و به هیچ عنوان جای دیگری نمی‌توان آن را نگهداری کرد.

رئیس هیأت مدیره اتحادیه سراسری دامداران همچنین تأکید کرد: دامداری‌های سنتی با مشکلات نفوذ واسطه‌ها هم مواجه هستند؛ شیر تولیدی آنها را واسطه‌ها با قیمت نازل خریداری می‌کنند و پول بسیار کمتری دست آنها می‌رسد.

* علیرغم ارزان‌خری کارخانه‌ها، لبنیات گران شده است

وی افزود: متأسفانه در این میان تعزیرات به جای اینکه به شرایط قیمت بازار نظارت درستی داشته باشد مثلا آن زمانی که دامداران با نرخ پایین محصول خود را می‌فروشند ورود کند اگر یک دامدار شیر خود را اندکی بالاتر از نرخ مصوب فروخته باشد بلافاصله جریمه می‌کنند و اکنون پرونده‌های زیادی برای جریمه دامداران وجود دارد.

نعمتی در پاسخ به اینکه آیا لبنیات در بازار گران نشده است، گفت: لبنیات به رغم اینکه کارخانه‌ها شیر خام دامداران را با قیمت پایین‌تری خریداری می‌کنند گران شده است مثلا میانگین قیمت ماست کیلویی 17 هزار تومان است؛ مگر این ماست چقدر هزینه تبلیغ و بسته‌بندی دارد که به این قیمت می‌فروشند اما شیر دامداران را به قیمت بسیار اندک خریداری می‌کنند.

*صادرات شیرخشک انجام نشد

وی در پاسخ به اینکه آیا صادرات شیرخشک که اخیرا ستاد تنظیم بازار مصوب کرده بود انجام می‌شود، گفت: هیچگونه صادرات شیرخشک انجام نشده است که اگر می‌شد می‌توانست تعادلی در قیمت بازار و عرضه و تقاضا ایجاد کند.

به گزارش فارس، در اسفند ماه ستاد تنظیم بازار مصوب کرد که برای تعادل عرضه و تقاضا صادرات شیرخشک تا پایان فروردین‌ماه انجام شود.

*قیمت خوراک دام دو برابر شد

وی در مورد خوراک دام گفت:‌ قیمت‌ها تقریبا دو برابر شده است اخیراً  دولت قیمت ذرت را کیلویی 150 تومان افزایش داده است اما از آنجایی که خوراک دولتی به دست دامدار نمی‌رسد و یا کمتر می‌رسد مجبور هستند از بازار آزاد یا بازار سیاه تأمین می‌کنند که قیمت‌های دو برابری را مطرح می‌کنند و تغذیه دام با این خوراک گران هیچ سودی برای دامدار ندارد.

وی تأکید کرد: در استان قزوین کارخانه کنسانتره وجود دارد که از زمانی که یادم می‌آید این کارخانه همه روزه فعال بوده اما یک هفته‌ای است که تعطیل شده است. 

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد رضا
۱۲:۳۳ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
با سلام
من از ارومیه هستم و دامداری هم سنتی هست اینجا شیر را از ما کیلویی 1800 تومن میخرند و میگن این قیمیتی که دولت داده اصلا دست اون نیست دست بخش خصوصیه اون باید قیمت رو بالا ببره . با این قیمت نهاده امثال ما ها دارن داغون میشن لطفا رسیدگی کنین.
ناشناس
۲۳:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۶
من دو روز پیش گوهردشت خریدم 4000 تومان کیلوی انهم شیر گاوی
لبنیات چی
۲۳:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۵
با سلام با احترامی به عزیزان دارم اما این گفتمان اصلا درست نیست و بعنوان تولید کننده پینر سنتی میتوانم بگم ما به فروشندگان شیر دارین التناس می کنیم اما ان هم به قیمت های فضایی الان قدیم نیست که هیچ کس از قیمت ها خبر نداشته باشد الان همه به اینترنت وصل هستند و از قیمت ها خبر دارند من به عنوان خریدار شیر امسال شیر گوسفند رو با قیمت ۸۵۰۰ت خریده ام و شیر گاو رو ۲۵۰۰ ت شما چطور میگید که قیمت شیر رو ارزان می خرند
ناشناس
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۷
استان ما شیر را برج ۲ ۱۷۰۰ تومان دادیم استان آ.غ