به گزارش شهرآرانیوز، در نخستین همایش بیماریهای مشترک انسان و دام با موضوع تب مالت در شهرستان فیروزه افزود: باید این فرهنگ در بین دامداران گسترش یابد که واکسن بهتنهایی کافی نیست و همراه آن باید دامهای آلوده شناسایی و معدوم شوند.
وی ادامه داد: برای ریشهکنی تب مالت دولت باید اعتبارات لازم را اختصاص دهد تا با خرید دامهای بیمار و ناقل بتوانیم از انتقال و شیوع این بیماری جلوگیری کنیم.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی گفت: برای فرهنگسازی واکسیناسیون و اطلاعرسانی به دامداران نیازمند هماهنگی بین بخشی و کلی هستیم و شناسایی حلقههای مفقوده در مدیریت بیماری تب مالت در ارتباطی هماهنگ ممکن میشود.
شریعتی افزود: با کنترل بروسلوز و جلوگیری از تلفشدن حتی یک دام، اقتصاد روستائیان و دامداران تقویت میشود و برای جوامع هدف این بیماری شامل دامداران و روستاییان، شهرنشینان و دامپزشکان باید پروتکلهای بهداشتی ویژه طراحی و در نظر گرفته شود.
وی اضافه کرد: حدود ۱۵۰ سال از اولین گزارش تب مالت میگذرد و طی این مدت مشخص شده که این بیماری میتواند اثرات مخربی در حوزه بهداشت و اقتصاد داشته باشد و سالیانه حدود ۵۰۰ هزار تا یک میلیون به جمعیت دامهای مبتلا به این بیماری اضافه میشود و یکی از جامعههای هدف بیماری بروسلوز که به بیماری هزارچهره معروف است، کارمندان دامپزشکی هستند.
مدیرکل دامپزشکی خراسان رضوی با تأکید بر اطلاعرسانی شفاف گفت: دامپزشکی یک سازمان اقتصادیپزشکی است و در انعکاس اخبار، به مسائل اقتصادی باید توجه شود تا صنعت دامپروری آسیب نبیند.
شریعتی افزود: در سال ۹۷ دو کانون آنفلوانزا در استان خراسان رضوی شناسایی و موجب ایجاد مشکل در صادرات شد و حدود سه ماه قبل کشورهای منطقه اوراسیا حجم درخور توجهی از واردات خود را از خراسان رضوی و اصفهان به علت یک مشکل جزئی لغو کردند که این امر باید در انعکاس اخبار این حوزه مورد توجه خبرنگاران قرار گیرد.
منبع: ایرنا