هشدار سطح نارنجی هواشناسی برای تشدید گرما در خراسان رضوی و ۳۰ استان دیگر عروسک‌های لبوبو چطور برای نسل زد تبدیل به یک نماد اجتماعی شد؟ تشخیص زودهنگام افسردگی با یک دماسنج ساده! آیا ادارات بوشهر روز‌های سه‌شنبه و چهارشنبه (۷ و ۸ مرداد) تعطیل است؟ درباره انواع خطرناک بیماری هپاتیت و راه های پیشگیری و درمان | عفونت زرد فشار خون خودتان کم نشود آقای وزیر! مسقف شدن پارکینگ‌های عمومی با پنل‌های خورشیدی رئیس سازمان محیط زیست: بحران‌های محیط زیستی با راهکارهای ضربتی برطرف نمی‌شوند خودداری برخی مشاوران املاک از ارائه برگه رسمی معامله | قولنامه هست، اما هولوگرام ندارد! به فرد گرمازده آب‌قند و شربت ندهید ذخایر خونی خراسان رضوی رو به کاهش است رئیس سازمان هواشناسی: خشکسالی با بارورسازی ابر‌ها درمان نمی‌شود آیا استعفای رئیس صندوق بازنشستگی کشوری صحت دارد؟ خسارت ۱۴ هزار میلیارد تومانی مصرف دخانیات بر نظام سلامت زمین لرزه ۴ ریشتری در عسلویه بوشهر (۵ مرداد ۱۴۰۴) اهدای عضو بانوی جوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ مرداد ۱۴۰۴) ویدئو | ورود گرد و خاک شدید به مشهد از سمت جاده کلات (۵ مرداد ۱۴۰۴) رئیس سازمان نظام پرستاری کشور مطرح کرد: کاهش میزان مهاجرت پرستاران | فوق‌العاده خاص روی میز دولت مانده است آمادگی هلال احمر خراسان رضوی برای خدمت‌رسانی در ایام اربعین ضرورت اصلاح جدی ساختار هیئت‌های بدوی و تجدیدنظر تامین اجتماعی در مشهد و خراسان رضوی پیش‌بینی دقیق هواشناسی با برج راداری مشهد بازنشستگان خطاب به مدیرعامل تأمین‌اجتماعی: مگر معوقات بازنشستگان چقدر است که پرداخت آن را چهار ماه عقب انداخته‌اید ورود حدود ۳۰ هزار معلم جدید به مدارس از مهر ۱۴۰۴ | ادامه فعالیت ۴۰ درصد از فرهنگیان بازنشسته کشف محموله بزرگ مواد اولیه ساخت موادمخدر صنعتی توسط پلیس مرزبانی از معوقات حقوق فروردین ۱۴۰۴ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چه خبر؟ مرمت قدیمی‌ترین مدرسه تاریخی کاشمر از ابتدای مرداد ۱۴۰۴ شر مهندس سارق از  سر خودرو‌های مشهد کم شد موزه ملی ملک پس از جنگ ۱۲ روزه بازگشایی شد (۵ مرداد ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

چه تغذیه‌ای داشته باشیم تا کرونا نگیریم؟

  • کد خبر: ۱۹۶۹۴
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۳۵
چه تغذیه‌ای داشته باشیم تا کرونا نگیریم؟
منابع معتبر را برای کسب اطلاعات علمی برگزینید. توجه به منابع غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی مثل حذف لبنیات و حذف منابع ویتامین ث و... به منظور پیشگیری از بیماری کرونا ، جز گمراهی و دور شدن از روند پیشگیری ، نتیجه دیگری نخواهد داشت.
به گزارش شهرآرانیوز، می‌دانیم پیشگیری مقدم بر درمان است و مهمترین اصل برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا، تقویت سیستم ایمنی بدن است و تغذیه مناسب یکی از فاکتور‌های مهم در تقویت سیستم ایمنی است. نکات زیر را جدی بگیریم و آن را به دوستان و نزدیکان خود آموزش دهیم تا از این بحران جهانی به سلامت بگذریم:

-از رژیم‌های سخت و رژیم‌های تک غذایی که در ایام پیش از نوروز متداول است، پرهیز کنید.

-هر روز از انواع میوه‌ها و سبزیجات  که از منابع ویتامین ث هستند، بصورت متعادل استفاده کنید. از منابع ویتامین ث می‌توان به پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی، انواع کلم، فلفل سبز و فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه فرنگی اشاره نمود. از خوردن ویتامین ث بصورت مکمل پرهیز شود.

- سعی گردد روزانه ۵ واحد از گروه میوه جات و سبزیجات در برنامه روزانه استفاده شود.

-روزانه سبزیجات تازه و سالاد همراه غذا مصرف گردد.

-مصرف هویج و کدو حلوایی را در رژیم روزانه فراموش نکنید.

-از پرتقال خونی یا توسرخ، به و انار قرمز استفاده نمایید.

-مصرف روزانه خانواده کلم را فراموش نکنید. بخصوص از کلم قرمز میل نمایید.

-موادغذایی شیرین با قند ساده مثل انواع شیرینی، گز، شکلات و... را محدود نمایید. از شکلات تلخ می‌توانید استفاده کنید.

-از روغن جامد استفاده نکنید. غذا‌ها بصورت کم چرب و سرخ نشده تهیه گردد.

-از بین انواع روغن ها، از روغن زیتون استفاده کنید.

-کنجد و ارده و نیز عسل طبیعی در برنامه غذایی خود بگنجانید.

-به مصرف لبنیات کم چرب و تخم مرغ توجه شود. در طول هفته از تخم مرغ استفاده نمایید. بجای یک عدد تخم مرغ کامل می‌توانید از دو عدد سفیده استفاده کنید.

-غذا‌های کنسرو شده، سوسیس و کالباس را از برنامه غذایی خود حذف نمایید.

-به مصرف پروتئین مانند گوشت کم چرب، ماکیان و ماهی در ایام شیوع بیماری‌های ویروسی بیشتر توجه کنید. افرادی که پروتئین کمی مصرف می‌کنند، اغلب دچار کم‌خونی می‌شوند و کم‌خونی سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند. بهتر است از گوشت‌های سفید مانند ماهی و مرغ بیشتر استفاده گردد.

-روزانه از عدسی، انواع لوبیا مانند لوبیا چشم بلبلی استفاده کنید و هنگام سرو، لیمو ترش تازه و روغن زیتون حتما مصرف نمایید.

-بهتر است میزان آهن بدن خود را با دادن آزمایش کنترل نماییم تا درصورت کم‌خونی، زیرنظر پزشک و کارشناسان تغذیه از مکمل‌های لازم استفاده نماییم.

-از شیر و سایر لبنیات بصورت پروبیوتیک استفاده کنید.

-از مغز‌ها بصورت خام استفاده شود. مغز‌هایی مانند: گردو، بادام درختی، بادام هندی. یادمان باشد تنها مغزی که نباید آنرا بصورت خام استفاده کنیم، بادام زمینی است.

-از ادویه جاتی مانند زردچوبه، زعفران، دارچین و نیز زنجبیل بصورت تازه، در این ایام حتما استفاده گردد.

-از آب و مایعات فراوان استفاده شود. مصرف قهوه وسایر منابع کافیین دار را کاهش دهید.

-به مصرف آنتی اکسیدان‌ها توجه لازم معطوف گردد، زیرا علاوه بر خاصیت ضد سرطان، باعث تقویت سیستم ایمنی و افزایش مقاومت بدن در برابر عوامل بیماریزا می‌شوند. بعنوان مثال، پیش ساز ویتامین A آنتی اکسیدانی است که در هویج و اسفناج و انواع سبزیجات رنگی وجود دارد. همانطور که اشاره شد، ویتامین C در مرکبات مانند پرتقال، لیمو، نارنگی و نیز کیوی و... به مقدار فراوان یافت می‌شود. ویتامین E دیگر آنتی اکسیدانی است که در جوانه‌ها مانند جوانه ماش، جوانه گندم، جوانه شبدر و نیز سبزیجات برگ سبز وجود دارد. سلنیوم عنصری است که نقش بسیار مهمی در تقویت سیستم ایمنی دارد. " سلنیوم "در ماهی، بادام هندی، تخمه آفتابگردان و سبوس گندم یافت می‌شود. مصرف روزانه " روی " در برنامه غذایی فراموش نگردد. از منابع روی می‌توان به گوشت قرمز، ماکیان، زرده تخم مرغ، حبوبات، نان کامل، شکلات تلخ، آجیل و مغز‌ها و... اشاره نمود. در صورت کمبود ویتامین D حتما با استفاده از مکمل جبران گردد.

-خواب کافی فراموش نشود. کم خوابی منجر به ضعف سیستم ایمنی و کاهش مقاومت بدن در مقابل عوامل بیماری زا می‌گردد. همچنین استرس، فشار‌های جسمی و روحی، سیستم ایمنی را تضعیف می‌کند.

-هیچ ماده غذایی باعث از بین رفتن ویروس کرونا نمی‌شود و توصیه‌های تغذیه منجر به بهبود و ارتقا عملکرد و قدرت سیستم ایمنی می‌شود.

*** منابع معتبر را برای کسب اطلاعات علمی برگزینید. توجه به منابع غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی مثل حذف لبنیات و حذف منابع ویتامین ث  و... به منظور پیشگیری از بیماری کرونا، جز گمراهی  و دور شدن از روند پیشگیری، نتیجه دیگری نخواهد داشت.

*** کودکان، سالمندان، خانم‌های باردار، افراد دچار بیماری‌های سرطانی و دارای نقص سیستم ایمنی و نیز افراد چاق و مصرف کننده‌های کورتون و آن‌هایی که دچار بیماری‌های مزمن مانند دیابت و... هستند، بیشتر در معرض خطرند. رعایت نکات ذکر شده برای همه افراد جامعه خصوصا افراد قید شده، بسیار ضروریست. امید است با رعایت نکات پیشگیرانه در مبحث بهداشت و تغذیه، به سلامت، این بحران جهانی را طی کنیم.

منبع: دفتر امور نظارت بر تغذیه بهزیستی
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->