آسیب شناسی خشم و راهکارهای کاهش خشونت در جامعه کشف راز قتل جوان ۴۰ ساله به دست بادیگاردها در مشهد کشف ایمپلنت‌های قاچاق در تهران قتل خونین مدیر یک شرکت‌ لوازم آرایشی در برج ۲۰ طبقه‌اش به دست دوست صمیمی! ممنوعیت عرضه رایگان کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌های زنجیره‌ای|مشهد، شهر پیشگام در مدیریت پسماند است سرگردانی مسافران «فلای دوبی» در فرودگاه مشهد دستگیری یک قاچاقچی و کشف ۵۶۶ کیلوگرم مواد مخدر از یک دستگاه تریلی در هنگ مرزی تایباد یک کشته و چهار مصدوم بر اثر تصادف با تریلر در جاده تربت حیدریه (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) کشف ۲ کیلو و ۸۵۰ گرم مواد مخدر صنعتی در گمرک دوغارون کمبود ۶ هزار لیتر آب برثانیه در مشهد برای تابستان ۱۴۰۳ طبیعت‌گردان گرفتار در قوچان امدادرسانی شدند (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) جان باختن ۶ نفر براثر انفجار کپسول گاز در ترمینال شرق تهران (۳۰ فروردین ۱۴۰۳) وضعیت مطلوب واکسیناسیون دام در خراسان‌رضوی طی سال گذشته تنهایی خطر مرگ را دو برابر افزایش می‌دهد دستگیری متهمان سایبری کنکور که ۱۰۰ هزار «تتر» از داوطلبان دریافت کرده بودند ویدئو | اصلاح احکام رتبه‌بندی ۱۰۰ هزار معلم بازنشسته پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (٣٠ فروردین ١۴٠٣) | بارش باران در اوایل هفته آتی دو کارمند شرکت حفاظتی قتل مرد معتاد در مشهد را انکار کردند + عکس همه چیز درباره «چای»، اصیل‌ترین نوشیدنی ایرانی اعتبارات قطره‌چکانی، زخم‌های بخش درمانی مشهد را التیام نمی‌دهد | بودجه پروژه‌های بیمارستانی امسال فقط ۲۴۰ میلیارد تومان
سرخط خبرها

دمای سالم‌سازی موادغذایی در مقابل کرونا

  • کد خبر: ۲۲۶۹۰
  • ۱۶ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۳۸
دمای  سالم‌سازی موادغذایی در مقابل کرونا
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به افراد توصیه کرد تا حد امکان از خرید موادغذایی روباز و سنتی در زمان شیوع ویروس کرونا خودداری کنند.
به گزارش شهرآرانیوز، سید امیر مرتضویان گفت: با توجه به اطلاعات موجود، دمای سالم سازی مواد غذایی برای حذف ویروس کرونای احتمالی موجود در آن‌ها، حداقل ۶۰ و ترجیحا ۷۰ درجه سلسیوس در نظر گرفته می‌شود و ممکن است آلودگی احتمالی در این مواد در دمای کمتر از بین نرود.
وی تاکید کرد: مردم می‌توانند بیشتر موادغذایی صنعتی را با اطمینان خاطر مصرف کنند، زیرا با ضریب بهداشتی بالا تهیه شده و ماده اولیه آن‌ها اغلب سالم سازی بهداشتی می‌شود، اما درخصوص محصولات غذایی غیر صنعتی، هم در ماده اولیه تولید و هم پس از تولید، احتمال آلودگی به ویروس کرونا وجود دارد.

لبنیات بسته‌بندی و صنعتی را با اطمینان مصرف کنید
وی در خصوص مصرف لبنیات پاستوریزه، ادامه داد: شیر پاستوریزه در طول فرآیند تولید برای ۱۵ ثانیه در معرض دمای حداقل ۷۵ درجه سلسیوس قرار می‌گیرد که آلودگی احتمالی را از بین می‌برد. میزان دما برای شیر استریلیزه نیز به مراتب بیشتر است، بنابراین در مجموع تمامی لبنیات بسته‌بندی و صنعتی که از شیر پاستوریزه تهیه می‌شوند همچون ماست، پنیر، خامه و بستنی را با اطمینان کامل مصرف کنید. البته بعد از خرید، بسته‌بندی آن‌ها نیاز به شست و شو با آب و مایع شوینده دارد.
مرتضویان فرآیند‌های پخت و آماده سازی فرآورده‌های گوشتی همچون سوسیس را نیز قابل اطمینان خواند و افزود: دمای پخت این محصولات نیز بالای ۷۰ درجه سلسیوس است، اما نکته قابل توجه در خصوص کالباس، احتمال بروز آلودگی ثانویه هنگام بازکردن بسته‌بندی اولیه، برش‌زدن و گذاشتن آن در بسته در مغازه یا مرکز خرید است.
وی یادآورشد: در خصوص سوسیس این نگرانی وجود ندارد چراکه هم به صورت بسته بندی اولیه از کارخانه به فروش می‌رسد (و در کارخانه شرایط پخت اولیه را گذرانده است) و هم مصرف کننده طی پخت و پز خانگی، مجددا آن را در معرض گرمای کافی قرار می‌دهد. به طور کلی باید توجه داشت که متخصصان علوم تغذیه‌ای، مصرف مستمر سوسیس و کالباس را توصیه نمی‌کنند.

تخم‌مرغ را خوب بپزید
عضو هیئت علمی دانشگاه، ویروس کرونا را قابل انتقال از حیوان به انسان اعلام کرد و گفت: به همین منظور توصیه می‌شود برای مصرف محصولاتی همچون تخم‌مرغ نکات بهداشتی را رعایت کنید؛ بدین صورت که در صورت تمایل به آبپز کردن، حتما به مدت کافی در معرض گرما قرار دهید تا کاملا پخته شود. تخم‌مرغ نیمرو جای نگرانی ندارد، چون گرمای کافی می‌بیند.
وی احتمال آلودگی نان‌های کاملا صنعتی را نیز نزدیک به صفر اعلام و تصریح کرد: نان‌های کاملا صنعتی که همگی بسته بندی شده، آلوده نیستند.
مرتضویان، استفاده از نان سنتی را در صورت گرما دادن کافی، پیش از استفاده، بدون مشکل خواند و افزود: در این قبیل نان‌ها بعد از فرآیند پخت، احتمال آلودگی از طریق محیط پخت و عرضه وجود دارد.

احتمال انتقال آلودگی از فرآورده‌های غذایی غیرصنعتی
وی انتقال آلودگی از فرآورده‌های غیرصنعتی را محتمل دانست و گفت: در این دوران مردم بر خرید و مصرف آبمیوه‌های باز، لبنیات غیر پاستوریزه سنتی همچون شیر، پنیر، خامه و بستنی اصرار نداشته باشند. همچنین اگر تصور می‌کنید با جوشاندن شیر سنتی (به عنوان روشی مرسوم در منزل) مشکل برطرف می‌شود، بهتر است بدانید جوشاندن شیر از نظر تغذیه‌ای و بهداشتی اصلا کاری درست و اصولی نیست.
این متخصص علوم و صنایع غذایی در خصوص مصرف آجیل نیز بیان کرد: مغز‌ها مانند پسته، بادام و تخمه، حتی در انواع از پیش بسته‌بندی شده، برای حصول اطمینان، قبل از مصرف با استفاده از مایکروویو یا تفت دادن، گرما داده‌شوند.
به گفته این عضو هیئت علمی دانشگاه، مصرف فرآورده‌های صنعتی پروبیوتیک (همچون ماست و پنیر) و مکمل‌های پروبیوتیک می‌تواند برای بدن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد.
مرتضویان، در کنار محصولات پروبیوتیک یا فراسودمند، مصرف ترکیبات بیواکتیو یا زیست فعال موجود در مواد غذایی طبیعی به ویژه میوه‌ها و سبزی‌های تازه و همچنین ادویه‌هایی مانند: زعفران، زنجبیل، دارچین و زردچوبه را نیز به منظور تقویت سیستم ایمنی بدن توصیه کرد.

منبع: ایسنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->