زلزله هجدک کرمان را لرزاند+ جزئیات (۶ مهر ۱۴۰۴) هفتم مهر، روز خود‌ خودِ آتش‌نشان است  زلزله، همدان را لرزاند + جزئیات (۶ مهر ۱۴۰۴) زلزله، هرمزگان و کرمان را لرزاند + جزئیات (۶ مهر ۱۴۰۴) بارورسازی ابرها، طرحی قدیمی با وعده‌های تازه | تکرار یک تجربه ناموفق در راه است؟ رمزگشایی ۵۰ فقره سرقت محتویات داخل خودرو در مشهد (۶ مهر ۱۴۰۴) نتایج آزمون استعدادهای برتر ملی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد تأثیر آلودگی هوا بر سلامت بینایی کودکان پاییز خشک پیش‌روی کشور | تداوم کاهش بارش موزه ملی ایران پس از ۳ ماه، فردا (دوشنبه، ۷ مهر ۱۴۰۴) بازگشایی می‌شود + ساعات بازدید مهلت ثبت‌نام ازدواج‌های دانشجویی ۱۴۰۴ اعلام شد فرماندار مشهد: ۲۱۳ مدرسه تا ابتدای سال تحصیلی آینده در شهرستان مشهد به بهره‌برداری خواهند رسید وزیر علوم خبر داد: افزایش ۱۰۰ درصدی نرخ کار دانشجویی | سامانه ارتباط دانشگاه‌ها با وزارت، به‌زودی راه‌اندازی می‌شود راهکار خلاصی کودک از شپش را بشناسید سهم هدایت دانش‌آموزان به هنرستان‌ها، به ۶۰ درصد خواهد رسید + ویدئو شهادت ۳۴ دانش‌آموز در جنگ ۱۲ روزه وزیر آموزش و پرورش: مابقی پاداش بازنشستگان به زودی پرداخت می‌شود سخنگوی صنعت آب: از پاییز خشک باید با مدیریت مصرف عبور کنیم شکار‌های غیرمجاز، تنها پارک ملی خراسان رضوی را نابود می‌کند جان‌بخشی دوباره به دبستان «جعفر برزگر» در مشهد | مدرسه ای نونوار؛ با آب و برق، بدون خار و خاشاک «شهر سنگ» در خراسان رضوی ایجاد می‌شود | ۲۰ درصد صادرات کاغذ کشور از این استان است زنان باردار لبنیات فله‌ای مصرف نکنند اختصاص کدپستی به عشایر خراسان رضوی برای ییلاق و قشلاق پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۶ مهر ۱۴۰۴) | از چهارشنبه، هوا خنک می‌شود رشد یک بیماری خطرناک در کشور | ۷۵ درصد مبتلایان خانم هستند دستور رئیس کل دادگستری خراسان رضوی برای اعاده تخریب‌های اخیر در ارتفاعات جنوب مشهد اعضای باند حرفه‌ای سرقت از منازل مشهد دستگیر شدند | مهمانپذیر؛ نقطه پایان مهمانان ناخوانده! مطالبات بازنشستگان تأمین اجتماعی و مستمری بگیران چیست؟ نومعلمان در  مدارس؛ فرصتی نو یا  چالشی تازه؟
سرخط خبرها

طرز تهیه لبنیات خانگی

  • کد خبر: ۲۶۰۷۷
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۴۰
طرز تهیه لبنیات خانگی
این روزها دیگر کمتر خانه ای را می توان یافت که خانم خانه، خودش مایحتاج لبنی خانواده اش را تهیه کند، درحالی که تا همین سه دهه پیش، کمتر کدبانوی ایرانی را سراغ داشتید که تمایلی به استفاده از ماست و دوغ بازاری داشته باشد. موضوعی که غیرمستقیم تغییرات زیادی را در سبد غذایی خانوارهای ایرانی ایجاد کرده است.
به گزارش شهرآرانیوز، اگر تصمیم خودتان را گرفتید و می‌خواهید از همین امروز شیر و ماست مایه بزنید و کره، پنیر، دروغ  و کشک خانگی درست کنید این مطلب را بخوانید:

ماست تازه:

مواد لازم: شیر یک لیتر  و ماست تازه ٣ تا ۴ قاشق غذاخوری

٩٠٠گرم ماست خانگی = ۳۰۰۰ تومان

۹۰۰ گرم ماست ساده بازاری = ۵۰۰۰ تومان


بعد از جوشاندن شیر، آن را کناری بگذارید تا دمایش به حدود ۴٠درجه سانتی گراد برسد. ماست تازه را به شیرتان اضافه کنید. بعد هم روی ظرف شیر را به مدت ٢ یا ٣ساعت با روانداز ضخیمی بپوشانید که دمای شیر پایین نیاید. بعد از بستن ماست، آن را به آرامی به یخچال منتقل کنید و بگذارید ٢۴ساعتی به همان حالت بماند.

ماست چکیده:

مواد لازم: ماست تازه یک لیتر و نمک مقداری

۵٠٠گرم ماست چکیده خانگی = ۳۰۰۰ تومان

۵۰۰ گرم ماست چکیده ساده بازاری = ۸۵۰۰ تومان



ماست تازه را بگذارید چند روزی بماند تا کمی ترش مزه شود. پارچه نخی نازک تمیزی روی آبکش پهن کنید و زیر آبکش ظرف گودی قرار دهید. ماست تازه را درون پارچه بریزید. لبه‌های پارچه را جمع کنید و گره بزنید و اجازه بدهید آب ماست گرفته شود. بعد کمی نمک به آن بزنید و ماست را داخل یخچال نگهداری کنید.

پنیر:

مواد لازم: شیر یک لیتر و ماست ۴ قاشق غذاخوری

٢٠٠گرم پنیر خانگی = ۳۰۰۰ تومان

۲۰۰ گرم پنیر سفید ساده = ۴۵۰۰ تومان


شیر را درون قابلمه بریزید و روی حرارت قرار بدهید تا به جوش آید. بعد حرارت را کم و ماست را به آن اضافه کنید. شیر را در همان حالت حدود ٧دقیقه به هم بزنید تا کاملا بریده بریده شود. سپس پارچه نازکی را روی آبکش قرار بدهید و شیر را درون آن بریزید. لبه‌های پارچه را به سمت بالا برگردانید و گره بزنید تا دلمه‌های ماست جمع شوند. در آخر هم جسم سنگینی را به مدت ۴ تا ۵ ساعت روی دلمه‌ها قرار بدهید تا آب آن به طور کامل خارج شود. حالا می‌توانید پنیر را برش بزنید و در آب نمک با غلظتی مناسب بخوابانید و درون یخچال نگهداری کنید.

کره و کشک:

مواد لازم: ماست تازه یک لیتر و نمک مقداری

۵٠گرم کره  + ٢٠٠گرم کشک خانگی = ۳۰۰۰ تومان

۵۰ گرم کره بازاری = ۲۵۰۰ تومان و ۲۰۰ گرم کشک ساده =۴۰۰۰ تومان


ماست تازه ترش را با کمی آب مخلوط کنید تا یک دوغ غلیظ داشته باشید. حالا آن را درون یک ظرف استوانه‌ای دردار بریزید و مانند مشک تکانش بدهید تا حسابی یکدست شود. این تکان‌ها سبب می‌شود کره از دوغ جدا شود. برای اینکه کره از دوغ زودتر جدا شود، از چند تکه یخ استفاده کنید. کره را جدا کنید و برای صرف در وعده صبحانه درون یخچال بگذارید. دوغ را درون قابلمه‌ای بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید و هرازگاهی آن را هم بزنید تا حرارت به طور یکنواخت به همه قسمت‌های آن برسد. زیر شعله گاز را خاموش کنید تا املاح و آب از هم جدا شوند. بعد از اینکه دمای مایع پایین آمد، آن را درون کیسه پارچه‌ای بریزید تا آب آن خارج و شبیه ماست چکیده شود. حالا به آن کمی نمک اضافه کنید.


دوغ گاز دار:

مواد لازم: ماست ترش ٣٠٠گرم، آب ٧٠٠گرم و قند چند حبه

یک لیتر دوغ گازدار خانگی = ۱۰۰۰ تومان

یک لیتر دوغ گازدار ساده بازاری = ۵۰۰۰ تومان


ماست ترش شده را حسابی هم بزنید تا بُراق شود. بعد به اندازه دو برابر ماست به آن آب و به هر اندازه‌ای که دوست داشتید، نمک اضافه کنید. برای اینکه دوغ گازدار شود داخل آن دو حبه قند بیندازید و در ظرف دوغ را محکم ببندید. دوغ را تا یک ربع محکم تکان دهید. بعد به مدت یک هفته در هوای آزاد نگهداری کنید تا کاملا ترش و گازدار شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->