به گزارش شهرآرانیوز؛ معاون شهردار و رئیس سازمان اجتماعیوفرهنگی شهرداری مشهد گفت: براساس توافق سهجانبه میان شهرداری، ستاد مبارزه با موادمخدر و سپاه مکانی را در خارج از شهر تجهیز کردهایم تا به توانمندسازی معتادان بپردازد.
در گام اول به جمعآوری معتادان میپردازیم که بار مالی زیادی برای شهرداری دارد و طبق برآوردها حدود ۵۵تا۶۰ میلیارد تومان در سال۱۴۰۱ هزینه خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، حسین باغگلی اظهار کرد: معتادان متجاهر به چند دسته تقسیم میشوند.
برخی از آنان خانه و زندگی دارند، اما در شبکههای دوستی و موقعیتهای عمومی مانند منطقه اسماعیلآباد شبها موادمخدر مصرف میکنند و سپس به منزل بازمیگردند.
دسته دیگر هم کسانی هستند که از خانواده طرد شدهاند. برخی دیگر نیز هیچ خانوادهای ندارند. وی با طرح این پرسش که درصد کسانی که اعتیاد را ترک میکنند چقدر است، بیان کرد: اگر بتوانیم به این پرسش پاسخ دهیم، مشکل حل میشود.
در خوشبینانهترین حالت ممکن فقط پنج درصد افراد برای همیشه اعتیاد را ترک میکنند. اکنون برای حل این مشکل سیاست جدیدی ابلاغ و کارگروهی به ریاست رئیسجمهور در سال۱۴۰۰ تشکیل شده است که براساس آن همه دستگاههای مسئول باید بهصورت جدی پای کار بیایند.
باغگلی اظهار کرد: تعداد معتادان متجاهر در مشهد حدود ۷۰۰۰ نفر است و مقرر شد ۳۳۰۰نفر توسط بهزیستی، ۳۰۰۰ نفر توسط شهرداری و بقیه توسط امور زندانها جمعآوری شوند.
وی افزود: در دو هفته گذشته با پیگیری دوستان در حال تجهیز گرمخانهها هستیم، اما مسئولیت فنی و نظارت فنی با بهزیستی است و ما فقط حمایت مالی انجام میدهیم. همزمان نیز با توافق سهجانبه میان شهرداری، ستاد مبارزه با موادمخدر و سپاه مکانی را در خارج از شهر تجهیز کردیم تا به توانمندسازی معتادان بپردازد و سپس این مکان به بهزیستی و ستاد مبارزه با موادمخدر واگذار شود.