حذف حق مأموریت دلاری در دستورکار مجلس قرار گرفت مراسم وداع با پیکر حجت‌الاسلام شوشتری با حضور محمدرضا عارف برگزار شد (۳ آذر ۱۴۰۳) افزایش سه‌برابری اعتبارات عمرانی خدمات شهری و توسعه زیرساخت‌های زیست‌محیطی در مشهد کمبود سوخت تمامی بیمارستان‌های غزه را تهدید می‌کند ظهوریان: آلودگی هوا بهانه است؛ علت قطعی برق کمبود سوخت نیروگاه‌‌هاست رسیدگی به شکایات در حوزه زمین‌خواری در دستورکار هفته جاری مجلس قرار گرفت (۳ آذر ۱۴۰۳) نشست خبری فرمانده نیروی دریایی ارتش | ایرانی: ساخت ناوشکن های سنگیندر دستور کار نیروی دریایی طی یک سال گذشته، بیش از ۲۰۰ حمله به نیروهای آمریکایی در منطقه انجام شده است حمله به زیارتگاه اهل تصوف در افغانستان ۱۲ کشته برجای گذاشت | طالبان: چند نفر را بازداشت کردیم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات خبر داد: رفع فیلترینگ در دستورکار دولت سخنگوی سازمان انرژی اتمی: غنی‌سازی ۶۰ درصد را متوقف نکردیم وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در مشهد: استفاده از ظرفیت ابر دولت باید به صورت ویژه دنبال شود + فیلم واریز سود سهام عدالت متوفیان | وراث این مدارک را کامل کنند مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تأمین امنیت شیعیان پاکستان دربرابر تروریست‌ها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم
سرخط خبرها

نگاهی به نقش ناتو در بحران اوکراین

  • کد خبر: ۱۰۰۲۲۸
  • ۰۵ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰
نگاهی به نقش ناتو در بحران اوکراین
ناتو که مخفف «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» است، در سال۱۹۴۹ اندکی پس از جنگ‌جهانی دوم در واشنگتن‌دی‌سی، تأسیس شد و هدف اصلی آن مقابله با شوروی بود. امروز شوروی دیگر وجود ندارد، اما ناتو همچنان سیاست‌های گسترش‌طلبانه‌اش را پیگیری می‌کند.

سجاد راستگو | شهرآرانیوز؛ این روز‌ها یکی از خبر‌های مهم در سطح جهانی کشمکش‌های میان روسیه و اوکراین است. تا لحظه نگارش مطلب هنوز هیچ اقدام نظامی رسمی از طرف روسیه صورت نگرفته، اما بازار شایعات آن‌قدر داغ است که تصمیم بگیریم مطلب این هفته صفحه تاریخ را به کشمکش این دو کشور اختصاص دهیم.

اوکراین سرزمینی است که سال‌های فراوانی بخشی از حکومت روسیه بوده و پایتخت امروزی آن یعنی «کی‌یف» یکی از پایتخت‌های قدیمی و مهم روسیه است.

پس از جنگ جهانی دوم، اوکراین یکی از جمهوری‌های کمونیستی شوروی بود و بخشی از این کشور به شمار می‌رفت. در دوران جنگ سرد کشور‌های غربی به مرکزیت آمریکا دست به تأسیس ناتو زدند و درمقابل آن شوروی با چند کشور اروپای شرقی، پیمان ورشو را تأسیس کرد. با سقوط شوروی و ازبین‌رفتن پیمان ورشو، ناتو اقدام به گسترش مرزهایش به سمت جمهوری‌های سابق شوروی در اروپای شرقی کرد و تا امروز تعداد اعضایش را به سی عضو رسانده است و تلاش دارد تا هرچه بیشتر خود را به مرز‌های روسیه نزدیک کند. یکی از دلایل مهم کشمکش‌های این روز‌های اوکراین بحث پیوستن این کشور به ناتو و مخالفت روسیه با آن است.

ناتو که مخفف «سازمان پیمان آتلانتیک شمالی» است، در سال۱۹۴۹ اندکی پس از جنگ‌جهانی دوم در واشنگتن‌دی‌سی، تأسیس شد و هدف اصلی آن مقابله با شوروی بود. در سال۱۹۵۵ با عضویت آلمان‌غربی در این پیمان، شوروی به فکر ایجاد پیمان ورشو برای مقابله با ناتو افتاد. مهم‌ترین بند این پیمان جایی است که کشور‌های عضو را ملزم می‌کند در صورت حمله به یک یا چند عضو در اروپا یا آمریکای‌شمالی، همه اعضا به کمک آن کشور بیایند. ترکیه تنها عضو کنونی این پیمان است که خارج از اروپا یا آمریکای شمالی قرار دارد.

از زمان تشکیل این پیمان، عملیات گوناگونی به‌وسیله آن انجام شده است. در زمان شعله‌ورشدن جنگ در بالکان، ناتو دست به دخالت زد و بزرگ‌ترین عملیاتش تا آن زمان را بدون مصوبه شورای امنیت علیه صرب‌ها انجام داد. اما مهم‌ترین دخالت‌های نظامی ناتو در حمله به افغانستان و عراق انجام شد؛ جایی که نیرو‌های ناتو به‌طور گسترده وارد جنگ شدند. در زمان سقوط معمر قذافی، دیکتاتور لیبی، نیز ناتو دست به دخالت نظامی زد و امکان سقوط قذافی را فراهم کرد.

امروز شوروی دیگر وجود ندارد، اما ناتو همچنان سیاست‌های گسترش‌طلبانه‌اش را پیگیری می‌کند و در تلاش است تا دامنه گستردگی‌اش را تا همه مرز‌های روسیه برساند. کشمکش‌های اوکراین در این روز‌ها یکی از صحنه‌های مهم تقابل ناتو و روسیه است؛ جایی که روسیه، اوکراین را خط قرمز و حیات خلوت خودش می‌داند و عضویت آن در ناتو را نمی‌پذیرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->