هشدار خود مراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد برگزاری اولین نشست کارگروه زیارت شورای عالی استان‌های کشور اختصاص ۱۳۰ تاکسی ون به تاکسیرانی مشهد (۲۸ اذر ۱۴۰۳) یادگارهای کوهسنگی مشهد در دل سازه‌های شهر حل اختلاف میان وزارت کشور و ایران‌خودرو بر سر ۹۰ تاکسی ون شهرداری مشهد بررسی مشکلات ساخت‌وساز‌های غیرمجاز در محلات حاشیه شهر مشهد | لنگرانداختن بسازوبفروش‌ها در بولوار توس آغاز اولین روز زمستان در مشهد با آلودگی هوا سرپرست شرکت بهره‌برداری قطارشهری مشهد منصوب شد (یکم دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

پروژه‌های ریلی خراسان رضوی در ایستگاه بی‌مهری

  • کد خبر: ۱۰۰۴۵۶
  • ۰۸ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۱:۳۲
پروژه‌های ریلی خراسان رضوی در ایستگاه بی‌مهری
معاون استاندار خراسان رضوی می‌گوید با روند کنونی تأمین اعتبار دو خط‌ آهن مهم مشهد در موعد مقرر تکمیل می‌شوند.

علیرضا ظهیری | شهرآرانیوز؛ چندین سال است که دو پروژه مهم ریلی کشور در مسیر شرق ایران درحال ساخت است و قرار است این دو خط مهم، جنوب و شمال کشور را به مشهد متصل کند.

خط ریلی مشهد-زاهدان-چابهار بیشتر با هدف توسعه صادرات از بندر چابهار به آسیای‌میانه و در کنار آن، آسان سازی در امر حمل ونقل مسافری شرق کشور در چند گام و در مناطق مختلف سه استان سیستان وبلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی درحال انجام است.

از سوی دیگر، خط ریلی مشهدگرگان با هدف اتصال مسیر ریلی مشهد به شمال کشور و بیشتر با هدف ساده کردن رفت وآمد زائران بارگاه رضوی در کنار توسعه شبکه حمل ونقل کالا از سال ۱۳۸۸ آغاز شد، اما به دلیل کمبود بودجه ساخت آن متوقف شد؛ درعین حال این پروژه دارای مطالعات مصوب است، اما باتوجه به حجم و گستردگی این دو پروژه، بودجه ریزی‌های دولتی در چند سال گذشته سبب شده است حرکت فعالیت در این دو خط ریلی نسبت به برنامه‌های پیش بینی شده کندتر باشد.

ازاین رو معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی در گفتگو با شهرآرا اعلام کرد که توسعه فعالیت در ساخت این دو خط ریلی نیازمند توجه ویژه دولت در امر بودجه سالانه دولتی و توجه به دیگر راه‌های تأمین منابع مالی برای آن است.

جواد خدایی درباره پروژه ریلی مشهدچابهار گفت: این پروژه ریلی با عنوان طرح ساخت راه آهن زاهدان-زابل-بیرجند و اتصال آن به راه آهن بافق‌مشهد در قانون بودجه به طول ۷۶۰ کیلومتر در دستورکار دولت قرار گرفته است.

معاون استاندار خراسان‌رضوی افزود: این پروژه در سال۱۳۹۶ با شروع عملیات قطعه‌ای به طول تقریبی ۵۰کیلومتر از ایستگاه یونسی در شهرستان گناباد به سمت گناباد آغاز شده و هم اکنون حدود ۷۰درصد در بخش زیرسازی پیشرفت فیزیکی دارد.

وی با تأکید بر اینکه پروژه راه آهن مشهدچابهار از پروژه‌های ریلی مهم استانی و کشوری قلمداد می‌شود و هرسال در بودجه سنواتی اعتباری برای تکمیل آن مصوب می‌شود، ادامه داد: ساخت کامل این خط ریلی نیازمند اعتبارات زیاد است، اما اعتبارات مصوب با نیاز پروژه متناسب نیست و دولت باید برای تأمین اعتبار این پروژه از ظرفیت‌های اعتباری دیگر ازجمله فاینانس با مشارکت بخش خصوصی و با سازوکار ماده ۵۶ قانون الحاقی بهره گیری کند؛

درحالی که اعتبار پیش‌بینی شده در بودجه ۱۴۰۱ کشور برای پروژه راه‌آهن زاهدان-زابل-بیرجند و اتصال آن به راه‌آهن مشهدبافق ۱۱۸ میلیارد تومان است.

خدایی تصریح کرد: در قانون بودجه کشور سال پایان این پروژه ریلی ۱۴۰۵ است و به یقین با روند فعلی تأمین اعتبار، هدف تعیین شده برای پایان پروژه تحقق ناپذیر است و تغییر نگاه به بودجه ریزی برای این پروژه مهم کشوری لازم است؛ همچنین این موضوع در استان درحال پیگیری است.

راه‌آهن مشهدگرگان نیازمند اعتبار ۳۰ هزارمیلیاردتومانی

معاون استاندار خراسان رضوی در ادامه با اشاره به پروژه خط راه آهن مشهدگرگان گفت: مطالعات اجرایی این پروژه انجام و تصویب شده و اکنون نیازمند تأمین اعتبار موردنیاز است.

دربودجه سال آینده کشور نیز برای راه‌آهن مشهدگرگان اعتبار ۱۲ میلیاردتومانی پیش‌بینی شده و این درحالی‌است که به گفته خدایی برای ساخت این مسیر ریلی حدود ۵۰۰کیلومتری به حدود ۳۰هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

وی تصریح کرد: دراین راستا و در سفر گذشته وزیر راه وشهرسازی به استان مقرر شد چگونگی تأمین منابع مالی موردنیاز پروژه در کارگروه ملی زیارت مطرح و تصمیم لازم اتخاذ شود که این موضوع اکنون در دست پیگیری است.

خدایی با بیان اینکه مهم‌ترین مانع پیش روی پروژه موضوع اعتبار موردنیاز است که باتوجه به هزینه بسیار زیاد آن باید از طریق فاینانس یا مشارکت بخش خصوصی حل وفصل شود، افزود: در قانون بودجه سال۱۴۰۰ طبق پیش‌بینی‌های اولیه سال پایان این پروژه نیز سال۱۴۰۵ است، اما این پروژه نیز به قطع با اعتبارات پیش بینی شده در قانون بودجه سنوانی به سال پیش بینی شده برای پایان پروژه نمی‌رسد و نیازمند تغییر نگاه در بودجه ریزی به این پروژه است؛ بنابراین باید منابع مالی پروژه از دیگر ظرفیت‌های اعتباری تأمین شود که برای این موضوع نیز استان پیگیری‌های مؤثری انجام می‌دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->